Cum să te trezești dimineața devreme fără probleme?


  • 1063
  • Trezitul de dimineață este o temă sensibilă pentru mulți dintre noi. Alarma sună mai degrabă ca o tortură, iar până te ridici din pat trebuie să lupți cu sine însuși. Cu toate acestea, primele ore ale dimineții sunt cele mai productive, iar modul în care le petreci îți determină, în mare parte, dispoziția pentru întreaga zi. Mama.md vine cu câteva sfaturi care te vor ajuta să te trezești dimineața fără mari bătăi de cap și să transformi trezitul devreme într-o obișnuință.

Pentru început, trebuie de menționat faptul că trezitul de dimineață începe de cu seară. Mai exact, pentru a avea un somn liniștit care să îți îndestuleze organismul cu energie, trebuie să eviți alimentele foarte grele la cină. La fel, renunță la alcool, pentru că și el determină calitatea somnului. Un alt factor care excită sistemul nervos și nu te lasă să adormi este lumina albastră. Respectiv, lasă deoparte telefonul mobil, televizorul sau alte gadgeturi cu câteva ore înainte de a te culca.

tumblr2.jpg

Pregătește seara tot de ce ai nevoie pentru a doua zi. Halatul călduros pe care îl vei pune pe tine imediat ce te ridici din pat, hainele aranjate în care te vei îmbrăca și produsele din care îți vei prepara dejunul preferat te vor face să ieși mai ușor de sub plapumă. În plus, înainte de a merge la culcare, gândește-te la ce urmează să faci ziua următoare. Un proiect pe care abia aștepți să-l prezinți sau o întâlnire planificată cu prietenii te va motiva să te trezești mai lejer și să te pregătești pentru o nouă zi.

1454300257_14.jpg

Nu te trezi brusc. Regula de aur spune că trezirea trebuie să se facă lent. Noaptea toate funcțiile organismului sunt încetinite, iar odată ce te-ai trezit, acesta are nevoie de ceva timp pentru a se adapta unui nou ritm. Rezervă-ți câteva minute pentru a-ți destinde organismul, fă câteva mișcări fizice lente, după care poți parcurge la rutina de dimineață. Totodată, nu zăbovi prea mult în pat. Pune-ți ceasul deșteptător cât mai departe de tine pentru ca să fii nevoit să te ridici pentru a-l deconecta. Astfel, vei depăși mai ușor starea de somnolență.

Dacă ai hotărât că de mâine te trezești devreme, nu seta alarma cu două ore mai dimineață. Organismul trebuie obișnuit cu un nou regim. Fă acest lucru treptat. Setează alarma cu 10-15 minute mai devreme în fiecare săptămână. Așa vei reuși într-o lună să te trezești cu o oră mai devreme și nici nu vei simți schimbarea. Iar după ce te-ai dat jos din pat, asigură-te că ai parte de cât mai multă lumină – ea va alunga cu siguranţă somnul.

AP_01_08_2013_43177497_L.jpg

Pentru ca să te trezești zilnic devreme, trebuie să mergi și la culcare mai devreme. Organismul are nevoie de 6-10 ore de somn. Ca să te trezești devreme va trebui să te culci la o oră care să-ți asigure perioada de odihnă necesară organismului. Mai mult, specialiștii recomandă să te culci atunci când simți că ți-e somn. Chiar dacă ți se face somn la o oră prea târzie, faptul că te vei trezi devreme dimineața a doua zi te va face să te simți obosit cu câteva ore înainte ca de obicei. Astfel, organismul singur își va seta ora la care trebuie să mergi să dormi.

Mai sunt o mulțime de alte lucruri care te vor face să te relaxezi și să ai un somn dulce. Poți folosi arome calmante înainte de culcare sau poți aerisi bine încăperea înainte să dormi. Totuși cel mai important este să gândești pozitiv. Lenea de dimineață își are rădăcinile în creierul tău. Gândește-te la mulțimea de lucruri pe care le poți face dis-de-dimineață, iar odată ce te-ai trezit, începe ziua cu un zâmbet și cu gânduri pozitive. Suntem siguri că îți va reuși, chiar dacă rezultatele nu vor fi cele pe care ți le dorești chiar din prima zi. Îți dorim succes și un somn cât mai liniștit.

mama.md


Поделись новостью с друзьями!