Cum să te coafezi acasă mai bine ca la salon


    Orice femeie este conștientă de magia care iese din mâinile hairstiliștilor. Imediat termini vizita la saloon arăți ca scoasă din revistă și te simți ca și cum ai putea muta munții în loc.

43e64cf867739a62aac4d89be132325c.jpg

Eh, din păcate, lucrurile se cam schimbă atunci când încercăm să reproducem acasă opera de artă de la salon... Orice am face, pare că nu ne iese!

Dar soluția există! Avem câteva trucuri știute numai de experți care te vor face să arăți demențial chiar și atunci când te coafezi singură acasă. Ți-am pregătit un ghid complet, pas cu pas, care te va ajuta să înveți cum să te coafezi cu peria rotundă, fără prea mult efort, iar la final să fii mai mult decât încântată de rezultatul final.

Pasul 1: Totul începe din duș

Orice coafură reușită începe prin aplicarea produselor potrivite. Folosește un șampon potrivit tipului tău de păr, apoi aplică un balsam de păr pe lungimea șuvițelor și la vârfuri. 

Potrivit hairstylistului Adir Abergel, tipul de șampon și balsam pe care îl alegi va avea cu siguranță impact asupra rezultatului final. Procesul de coafare al părului începe din duș, pentru că, pentru a avea un rezultat spectaculos, părul tău trebuie să fie umed mai întâi. 

Pasul 2: Pregătirea părului pentru coafat

După terminarea dușului, există doi pași esențiali care trebuie făcuți înainte de a începe să îți coafezi părul. În primul rând, trebuie să absorbim excesul de apă din păr cu un prosop, dar într-un mod delicat. În niciun caz nu trebuie să frecăm într-un mod agresiv prosopul de păr. Pasul acesta este important pentru a reduce timpul la care este expus părul la căldură atunci când este uscat cu uscătorul de păr. 

Odată ce părul nu mai este ud, ci doar umezit, este timpul pentru cel de-al doilea pas.

"Lasă-ți capul în jos și piaptănă-ți părul cu un pieptene cu dinți mari", spune hairstilistul Kiki Heitkotter. De asemenea, mai poate fi folosită o perie specială pentru descurcarea părului. Totul depinde de preferințele personale.

Indiferent dacă alegi să îți piepțeni părul sau să îl perii, ai grijă să fii blândă cu podoaba ta capilară. O descurcare corectă a părului începe de la vârfuri. Pe măsură ce este descurcat, urcă spre rădăcini, fără a trage de păr.

Pasul 3: Aplică un spray pentru protecție termică

După ce părul este descurcat, trebuie aplicat un produs pentru protecție termică. Protecția termică ajută într-adevăr, protejându-ți părul împotriva deteriorării.

Acesta este un pas pe care ar trebui să îl facă toată lumea. Exact ca în cazul șamponului și al balsamului, produsul pentru protecție termică trebuie ales în funcție de textura și tipul de păr pentru a știi exact ce tip de produs pentru protecție termică trebuie folosit - ulei, spray sau cremă.

Pasul 4: Usucă-ți părul în proporție de 70%

Înainte de a a-ți secționa părul și de a folosi peria rotundă, trebuie ca părul să fie uscat în proporție de 60-70%, la o temperatură medie. În principiu, asta înseamnă că trebuie să îți treci degetele prin păr în timp ce îl usuci înainte să începi să lucrezi pe secțiuni.

Pasul 5: Alege instrumentele potrivite

După ce părul este uscat în proporție de 70% este timpul pentru folosirea periei rotunde și a concentratorului de aer, accesoriu care vine la pachet cu uscătorul de păr. Acel concentrator de aer este cheia pentru a obține o coafură exact ca la salon.

"Concentrează aerul și ajută la direcționarea fluxului de aer exact acolo unde vrei să ajungă", explică Abergel.

Și tipul de perie pe care îl folosești este important. Cel mai indicat este să utilizezi o perie cu peri tari, care provin de la animale, cum ar fi perii din părul de porc mistreț care sunt considerați a fi cei mai buni.

"Periile cu peri de mistreț sunt grozave, deoarece netezesc părul mai mult decât o perie de plastic sau sintetică".

În cazul în care, alegi o perie rotundă, tipul de perie pe care o folosesc hairstiliștii, trebuie să știi că rezultatul final va fi influențat de diametrul periei. Dacă dorești mai mult volum, atunci o perie cu diametrul mai mare este soluția. 

Pasul 6: Secționează și coafează

Experții recomandă secționarea părului pentru un rezultat cât mai bun. De asemenea, este bine să începi cu partea din față a părului. Secționează părul în șuvițe subțiri și folosește agrafe pentru a ține părul în loc. 

În timpul coafării, ia câte o suviță de păr și folosește concentratoorul de aer orientat în jos pentru ca părul să rămână neted. 

Dacă utilizezi o perie rotundă, ia o suviță de păr, înfășoar-o în jurul periei și aplică căldură. Menține suvița de păr în jurul periei până când aceasta se răcește. De abia atunci o poți înlătura.

Repetă această procedură pe fiecare suviță în parte, până când părul este uscat complet.

Pasul 7: Aplică produse pentru finisare

După ce întreg părul este uscat și coafat, poți începe să aplici o cantitate mică de produs pentru finisare și modelare pe lungimea și varfurile părului pentru a hidrata părul și a evita să apară fire rebele.

Și voilà! Ai obținut o coafură exact ca la salon sau chiar mai reușită.

divahair.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Traseele naționale sunt deja împânzite de comercianți, care le culeg din pădure și le vând chiar pe marginea drumului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md. 
      Deși i-am rugat să ne explice, de ce reguli se conduc, atunci când le strâng, vânzătorii ambulanți, fie că au refuzat să o facă, fie ne-au rugat să-i credem pe cuvânt, că toate ar fi bune. 
      Specialiștii atenționează, însă, că există un șir de indicii simple și detalii la care trebuie să fim atenți, atunci când este vorba de consumul ciupercilor. 
      La rândul său, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă anunță că numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci este în creștere. 
      Doar în perioada 12-19 octombrie curent, au fost înregistrate 46 de persoane cu astfel de intoxicații.
       
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      „Canicula este definită drept o creștere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius faţă de temperatura medie a unei zone şi este o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate, în special în regiunile cu umiditate crescută. Fiind o consecință a încălzirii globale, acest fenomen reprezintă, totodată, și un stres major pentru organism”, potrivit ANSP, transmite Știri.md.
      „Fiziologic vorbind, corpul uman este alcătuit în proporție de 60% din apă, rezervele principale fiind în sânge, rinichi, mușchi și țesutul de grăsime. În timpul temperaturilor caniculare organismul mobilizează apa din rezerve spre suprafața pielii, eliminând surplusul de căldură din corp prin evaporare. Pentru că este un proces epuizant, care solicită și un aport suficient de apă, este foarte important în această perioadă să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător”, mai spun specialiștii.
      În acest sens, experții ANSP vin cu un șir de sfaturi pentru cetățeni în această perioadă:
      – Evitați mesele copioase, cu mai multe tipuri de alimente, bogate în grăsimi, amidon și zahăr. Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.
      – În schimb, susțineți organismul în procesul de răcorire consumând mese simple, bogate în fructe și legume proaspete, care sunt bogate în apă. Consumați nu mai puțin de două porții de fructe și trei porții de legume proaspete în zi.
      – Evitați să consumați alcool – acesta deshidratează, mărește tensiunea arterială și împiedică organismul să lupte eficient cu canicula.
      – Limitați consumul băuturilor bogate în cofeină (ceaiul și cafeaua), întrucât acestea deshidratează, și consumați minim 2-2,5 litri de apă pe zi.
      – Fiți atenți la temperatura băuturilor – nu este indicat să consumați băuturi foarte reci. Acestea au un efect de răcorire de scurtă durată, întrucât organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, drept rezultat se generează căldură, iar senzația de răcoare dispare. În plus, aceste băuturi pot cauza apariția unor simptome de răceală.
      – Alegeți cu precauție alimentele de la raft, în special pe cele perisabile, precum ouăle, carnea, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile. Nu le cumpărați din locurile neautorizate sau din stradă. Dacă nu sunt verificate și păstrate corespunzător acestea pot fi sursa unor intoxicații alimentare severe.
      stiri.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cu toate eforturile pe care le faci pentru a avea un stil de viata sanatos, sigur sunt momente in care te simti balonata. Iar acest lucru este perfect normal, si tine nu doar de ceea ce mananci, ci si de fluctuatiile hormonale.
      Nimic nu poate strica mai mult un moment perfect decat problemele cu digestia dupa masa. Insa aceste senzatii neplacute pot fi diminuate in doar cateva minute. Ceaiurile au numeroase beneficii asupra sanatatii, asa ca ai foarte multe motive sa le consumi.
      Ceaiuri pe care sa le consumi cand te simti balonata
      Ceai de menta
      Ceaiul de menta este cel mai popular ceai obtinut din plante din intreaga lume. Si sunt foarte multe motive pentru care este apreciat! Menta are proprietati antioxidante si antibacteriene, insa cel mai important beneficiu este acela ca ajuta la digestie. Poti sa consumi ceaiul de menta oricand in timpul anului, insa in mod special dupa o masa grea. Daca te simti balonata dupa ce ai consumat foarte multe alimente, acest ceai te va ajuta sa scapi rapid de disconfort.
      Ceai de turmeric
      Aproape orice problema digestiva poate fi ameliorata cu turmeric. De fapt, aceasta planta are atat de multe beneficii asupra sanatatii organismului, incat era de asteptat sa o mentionam! Turmericul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special in medicina Ayurvedica. Este recomandat in special pentru proprietatile sale antiinflamatorii, insa ajuta si la ameliorarea senzatiei de stomac plin. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile ceaiului de turmeric, iti recomand sa il indulcesti cu o lingurita de miere. Ceaiul va fi mai savuros si mai usor de consumat.
      Ceai de fenicul
      Te simti balonata? Ceaiul de fenicul te scapa de disconfort! Are o multime de beneficii asupra sanatatii, deoarece contine o serie de antioxidanti si vitamine (vitamina A, vitamina B si vitamina C). La fel ca menta, feniculul este foarte cunoscut pentru proprietatile sale si consumat deseori de oamenii din intreaga lume. Ajuta la relaxarea muschilor abdominali si reduce senzatia de stomac plin. Consuma-l ori de cate ori ai probleme de digestie si te vei simti mult mai bine.
      Ceai de ginseng
      Ginsengul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale miraculoase asupra sanatatii. Este antiinflamator si antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru problemele de digestie. Acest ceai este obtinut din radacina de ginseng si este folosit si pentru a combate oboseala sau semnele imbatranirii. Este o bautura care te incalzeste si iti da o stare de bine, pe langa beneficiile in ceea ce priveste balonarea.
      Nu obisnuiesti sa consumi ceaiuri? Exista cateva metode alternative care te ajuta sa scapi de balonare. Exercitiile de respiratie sau unele pozitii de yoga te ajuta sa scapi rapid de disconfort. Poti, de asemenea, sa excluzi din dieta alimente care contribuie la balonare, cele mai daunatoare dintre ele fiind zaharul si bauturile acidulate.
      andreearaicu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Plasticul concentrează lumina într-un impuls cu energie ridicată care poate fi suficient de intens pentru a arde materiale precum tapiţeria scaunelor, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.
      Principiul este acelaşi ca jocul acela din generală în care cu ajutorul unei lupe se putea arde o bucată de hârtie.
      „Sticla cu apă acţionează precum o lentilă care concentrează lumina care vine prin parbriz”, menţionează Odile Madden, savant la Getty Conservation Institute din Los Angeles.
      Conform Live Science, lumina este alcătuită din numeroşi fotoni, care sunt particule subatomice care traversează pe o traiectorie dreaptă.
      Lentilele ochelarilor şi microscoapelor direcţionează fotonii pentru a converge într-un punct.
      „Poţi folosi asta pentru a vedea ceva mai bine. Sau poţi concentra multă lumină într-un punct foarte mic şi poţi concentra acea energie, iar aceasta poate cauza arderi şi topiri”.
      Ce a fost surprinzător în acest caz demonstrat de experimentele cercetătorilor americani este că lumina, deşi trece prin parbrizul maşinii, este în continuare suficient de intensă pentru a trece prin sticlă şi a cauza arderi.
      „În mod obişnuit, ar fi mai rău într-o zi caniculară sau dacă geamurile uşilor ar fi jos, întrucât sticla filtrează lumina”. „Aceasta este o ilustrare bună a cât de multe energie vine de la soare”, a precizat Michael Doutre, chimist la Getty Conservation Institute.
      Totuşi, un astfel de eveniment este puţin probabil. În primul rând, materialele din maşină, precum tapiţeria scaunelor, sunt realizate astfel încât să nu se aprindă de la orice.
      Apoi, pentru o trecere a luminii, lichidul din sticlă trebuie să fie transparent. Apoi, totul trebuie să se alinieze perfect: o sticlă sferică, cu suprafaţă lină, cu lichid transparent plasată în punctul precis atât pentru sursa de lumină cât şi pentru punctul de focalizare.
      Savanţii susţin că şansele ca acest lucru să se întâmple din greşeală sunt minuscule.
      descopera.ro
  •