Cum să-ți alegi corect frigiderul?


    Frigiderul este un aparat casnic de nelipsit din viata noastra, atat cand vine vorba de locuinta personala, cat si de serviciu.

    Categoriile si functiile disponibile sunt foarte variate, asa ca poate fi o adevarata provocare sa alegi un aparat frigorific potrivit pentru birou.

    Indiferent ca optezi pentru un frigider de tip minibar, un model obisnuit, o combina frigorifica sau un side by side, frigiderul de birou trebuie sa fie unul practic, adaptat la necesitatile si stilul de viata al angajatilor, dar si la spatiu.

Clasa energetica

 

Primul criteriu de care ar trebui sa tii cont atunci cand cumperi un frigider este clasa energetica, adica gradul sau de eficienta in ceea ce priveste consumul de electricitate. Astfel, frigiderele sunt clasificate in grupe de la A la G, in functie de cat de mult curent electric consuma. Un frigider de clasa A este mai economic, deoarece consumul de energie este mai redus. Aceasta categorie a fost impartita in alte trei clase, A+, A++ si A+++, care indica de asemenea gradul de eficienta energetica, A+++ avand cel mai redus consum.

 

Spatiul disponibil

554b6ac551f82_cumalegifrigiderulperfect243x300.jpg

Inainte sa cumperi un aparat frigorific, masoara locul pe care il ai la dispozitie, tinand cont de faptul ca trebuie sa lasi un mic spatiu liber in spate si in lateral, pentru a permite circulatia aerului si ventilatia. Unele frigidere sunt dispuse cu usi care isi schimba sensul de deschidere, oferind un confort sporit la utilizare. Un frigider foarte mare inseamna si un consum de energie crescut, asa ca ai in vedere acest aspect.

 

Stilul alimentar

 

Ce preparate se consuma la birou? Daca cele mai multe persoane prefera produsele proaspete, isi comanda pranzul sau mananca in afara biroului, deci nu au nevoie de mult spatiu in frigider, alege un model clasic, cu o usa, eventual dispus cu un congelator in partea de sus. Combina frigorifica, avand congelatorul pozitionat jos, cu o usa separata, este foarte potrivita in cazul in care sunt preferate produsele semipreparate.

Pentru un colectiv mare de angajati, cu stiluri alimentare diferite, alege un aparat frigorific de tip side by side, caz in care compartimentele de congelare si de refrigerare sunt dispuse unul langa altul, fiind separate pe verticala si avand usi diferite.

 

Compartimentarea interna

 

Daca alimentele care vor fi introduse in frigider sunt foarte diverse, asigura-te ca acesta are suporturi, sertare si spatii potrivite pentru categorii diferite, cum ar fi sticle, legume si fructe, branza etc. Rafturile de sticla sunt mai practice deoarece ofera o mai buna stabilitate si previn scurgerea lichidelor. Opteaza pentru rafturi reglabile, astfel incat sa le poti ajusta in situatiile in care vei pune sticle sau vase inalte.

554b6b276ea7b_combinafrigorifica8.jpg

 

Temperatura si sistemul de racire

 

Temperaturare comandata pentru frigider este de 3-6 grade Celsius, iar pentru congelator intre -20 si -18 grade Celsius. Aceasta poate fi reglata manual sau electronic.

Modul de racire este un aspect important in alegerea aparatului frigorific. In cazul sistemului de racire statica, aceasta se realizeaza prin peretele din spate al frigiderului. Gheata formata se topeste automat, cand atinge un anumit nivel, iar apa se scurge intr-o cuva speciala. Daca frigiderul are si congelator, acesta necesita o decongelare manuala, o data la 6 luni. In cazul sistemului nofrost, racirea se face prin intermediul curentilor de aer uscat, care impiedica formarea ghetii, astfel ca aparatul nu mai trebuie decongelat. Exista insa si un dezavantaj: aerul rece poate usca rapid alimentele, asa ca daca optezi pentru aceasta functie foloseste caserole sau folie alimentara pentru protectie. O solutie ar fi sa alegi un frigider care sa aiba functia no frost doar incongelator. Astfel, scapi de decongelare, dar in acelasi timp pastrezi alimentele proaspete.

554b6b48d07d7_how_choose_refrigerator.jpg

Facilitati

 

Daca esti preocupat de igiena frigiderului si doresti sa-ti protejezi mai bine mancarea de microbi, opteaza pentru un aparat prevazut cu functie antibacteriana, care are peretii interiori tratati cu ioni de argint. Acest sistem impiedica formarea bacteriilor, precum si a mirosurilor neplacute, iar alimentele perisabile se vor mentine in siguranta. De asemenea, daca in frigider vei avea si alimente cu miros puternic, ia in considerare un aparat frigorific dotat cu filtru impotriva mirosurilor.





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.