Crema de protecție solară. Pe care să o alegi?


    Inainte de expunerea la soare, de a pleca in vacanta sau chiar de a iesi din casa, trebuie sa iti amintesti de produsele cosmetice care te ajuta sa combati efectele nocive ale soarelui. Află cum să-ţi alegi o cremă eficientă care să te protejeze de arsurile solare!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în jur de 65.000 de persoane mor anual din cauza unei expuneri prelungite la soare care determină dezvoltarea cancerului de piele. Melanomul este forma cea mai agresivă a cancerului de piele. De aceea trebuie să iei măsurile de precauţie în special pe perioada verii şi să fii atentă la eventualele leziuni care pot să apară pe piele sau la modificările pe care le pot suferi aluniţele. Iar dacă ai în familie cazuri de melanom malign este recomandat să consulţi medicul dermatolog măcar o dată pe an.

555072451592c_protectie_solara.jpg

Iată cîteva sfaturi utile ca să alegi o cremă bună!

 

1. Cremele cu SPF mai mare de 50 nu sunt neapărat mai bune

 

Specialiştii recomandă folosirea cremelor cu protecţie solară care au un factor de protecţie între 15 - 50, după cum se arată în ghidul elaborat de Environmental Working Group. Sunt eficiente, pot fi aplicate des pe parcursul zilei şi nu te tentează să stai la soare de dimineaţa până seara. Stai la soare în orele dimineţii şi seara după ora 16:00 pentru a te proteja de arsuri.

 

2. Alege cremele fără vitamina A

 

Foarte multe produse de plajă conţin vitamina A pe care o găseşti între ingrediente şi sub denumirea de “retinyl palmitate”. Noile cercetări arată că tumorile şi leziunile la nivelul pielii se dezvoltă mai repede dacă foloseşti cremele de protecţie solară care au în conţinutul lor vitamina A.

5550725392d98_813283l455x500nc5c26754.jpg

3. Alege o cremă, nu spray sau pudră!

 

Alege cremele în defavoarea spray-urilor şi a pudrelor care răspândesc mici particule în timpul aplicării, facilitând ingerarea lor.

 

4. Fereşte-te de cremele care conţin oxibenzon

 

Specialiştii avertizează cu privire la oxibenzon care poate cauza reacţii alergice, tulburări hormonale şi penetrează cu uşurinţă pielea, ajungând în sânge.

 

5. Alege o cremă cu oxid de zinc sau dioxid de titan

 

Chiar dacă şi acestea pot să fie periculoase în cazul în care ajung în sânge, studiile efectuate până în prezent arată clar că aceste substanţe nu penetrează pielea şi nu ajung în sânge. Prin urmare reprezintă soluţia cea mai sigură.

555072c05583b_aplicarecremasolara.jpg

6. Aplică crema cu 30 minute înainte de a ieşi la plajă sau din casă!

 

Utilizează creme de fotoprotecţie cu spectru larg (UVA si UVB) şi cu factor de protecţie corespunzător tipului de piele de fiecare dată când te expui la soare. Aplică-le cu 30 de minute înainte să ieşi la soare şi reaplică-le la fiecare 2 ore.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

polosatik

Postat

интересная статья)

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
silviarussu9@gmail.com

Postat

Foarte buna informatie, trebuie sa ne protejam pielea daca dorim sa avem o piele sanatoasa,ingrijita si sanatoasa

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.