Concediul la mare, sănătate curată!


    Pe lângă faptul că vacanţa la mare este o oportunitate de relaxare şi distracţie, aceasta poate avea efecte pozitive asupra sănătăţii noastre. Datorită beneficiilor pe care le aduce, marea şi soarele nu numai că te vor face să araăți mai bine, ci îți vor rezolva și problemele de sănătate.

Talasoterapia sau vindecarea cu ajutorul mării

 

Talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăților apei din mare, a soarelui, a nămolului şi a alegelor marine, asociate climatului specific.

 

Aerosolii marini reprezintă un alt element terapeutic. Datorită proprietăţilor curative el ajută la tratarea bolilor respiratorii, precum bronșite, sinuzite sau rinite alergice, iar plimbările matinale pe plajă sunt un bun ,,medicament" împotriva rinitelor. De asemenea, ele ajută la diminuarea stărilor de stres și alungă angoasele.

 

Sărurile minerale pe care aerul marin le conţine sunt un adevarăt ajutor la-ndemână pentru aparatul respirator.

 

Calitatea superioară a aerului marin este dată de prezenţa microparticulelor provenite din spuma valurilor care se sparg în larg sau la mal.

 

Acestea sunt antrenate de briza mării şi devin astfel mici particule terapeutice pentru persoanele care le inhalează dimineaţa, până la ora 9 sau seara, dupa ce apune soarele. Aceste particule conţin niveluri echilibrate de magneziu, iod, bromuri, cloruri de sodiu şi de substanţe alcaline, benefice în special pentru menţinerea sănătăţii pulmonare.
55b8c0bbd0c6b_agroturism_mare.jpg
Ne ajută să ne întărim imunitatea

 

Umorul, vitalitatea, energia şi sănătatea, toate depind şi de cantitatea de lumină pe care o primim. Climatul marin este recunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare, stimulare a metabolismului şi întărire a imunităţii.
Potrivit specialiștilor, 15 minute de expunere la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1.000 unități de vitamina D, numită şi ,,vitamina soarelui". Ea ajută la fixarea calciului în oase, prevenirea depresiei, a osteoporozei, a rahitismului, dar stimulează și secreţia de serotonină, numit și ,,hormonul fericirii”.
Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie şi este o metodă preţioasă de tratament pentru numeroase afecţiuni, deoarece ajută la înmulţirea limfocitelor, specializate în lupta cu infecţiile şi contribuie astfel la întărirea sistemului imunitar.
55b8c176dc847_beachkidsr_36665700_796221001.jpg
Alte beneficii pe care nu le ştiai

 

• De ajutor în caz de scleroză multiplă - lipsa expunerii la soare, corelată cu deficiența de vitamina D se numără printre primii factori declanșatori ai acestei afecțiuni;

 

• Expunerea la soare are un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczme, dar este importantă şi pentru pacienţii cu psoriazis, grabind vindecarea bolii datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptice;

 

• Soarele îmbunătăţeşte calitatea somnului - în momentul în care lumina naturală intră în contact cu ochii, nervul optic trimite un mesaj glandei cerebrale care produce melatonina, hormonul necesar inducerii somnului şi îi comandă oprirea secreţiei acestei substanţe până la apusului soarelui. Astfel, expunerea la razele soarelui în timpul zilei creşte producţia de melatonină noaptea, asigurând un somn liniştit şi neîntrerupt;

 

• Expunerea la lumina solară este extrem de benefică şi pentru pacienţii care suferă de Alzheimer - cercetările au arătat că razele solare cresc eficienţa somnului şi scad agitaţia din timpul nopţii a pacienţilor care suferă de această maladie.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.