COMPLEXUL – PILOT DE PEDAGOGIE CURATIVĂ “ORFEU”


    Este destinat educaţiei inclusive pentru recuperarea copiilor cu deficienţe mintale, inclusiv severe şi asociate;
    Este o instituţie cu finanţare de la bugetul Primăriei municipiului Chişinău.

“S-ar putea ca handicapaţii mintal să fie germenii de vindecare în cadrul societăţii timpului nostru...” ( dr. Karl Konig)

 

“Pe parcursul ultimilor ani, în Republica Moldova au fost promovate mai multe iniţiative de soluţionare a problemelor copiilor şi tinerilor cu risc de excludere educaţională şi socială (...Complexul – Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu”...) în cadrul cărora au fost create modele de educaţie incluzivă. Au fost elaborate programe adaptate la potenţialul copilului cu diverse probleme de sănătate, dezvoltare, educaţie etc., au fost organizate cursuri de formare pentru cadrele didactice, au fost desemnate practicile pozitive în asistenţa psihopedagogică a copiilor cu dizabilităţi.”
(Hotărîrea Guvernului RM nr. 523 din 11.07.2011 privind aprobarea „Programului de dezvoltare a educaţiei incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011 – 2020”).

 


559a426e6270c_foto1Poster3x2_VER_6.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIZIUNEA Complexului de Pedagogie Curativă ”Orfeu”:


CPC ”Orfeu” este o instituție de tip-complex: grădiniță-școală-meserii competitivă, bazată pe profesionalism, civilizaţie, modernism şi siguranţă, în care va activa un grup socio-profesional caracterizat prin eficienţă şi flexibilitate, într-o societate în continuă dezvoltare.

 


Valorile promovate şi cultivate sunt: demnitate, performanţă, calitate, competenţă, eglitate de sanse, forţa echipei, punctualitate, creativitate, implicare personală , responsabilitate, respect, încredere, compasiune.

 

MISIUNEA Complexului de Pedagogie Curativă ”Orfeu”
Într-un ritm propriu în colaborare cu partenerii educaţionali, cu resursele existente vom:

 

- asigura o educație de calitate pentru recuperare adresată copiilor cu deficiențe mintale, inclusiv severe și asociate întru formarea abilităţilor comportamentale şi sociale necesare adaptării la mediu dinamic şi competitiv în baza tehnologiilor moderne al Pedagogiei Curative de alternativă sau Pedagogia Waldorf adresată copiilor cu CES, cu nevoi de ingrijire sufletească, cudiverse deficiențe, inclusiv mintale, asociate;

 

 

 

 

 


- dezvolta deprinderi colaborative, bazate pe atitudini şi valori spirituale, personale şi sociale, tradiţionale şi multiculturale;


încuraja elevii în dezvoltarea unei scoli prietenoase copilului, pentru a dobândi o conduită personală responsabilă, tolerantă;
forma, diversifica formele Educației Incluzive și alternative şi adânci pregătirea generală şi de specialitate pentru atingerea performanţei şi excelenţei specifice dimensiunii europene astfel încât să devină persoane conştiente că educaţia înseamnă putere.

 

 

 

 

 

 

 


Chişinău MD 2005,
str. B. P. Hasdeu, 4
Şcoala /clasele de meserii CPPC «Orfeu»
E-mail:orfeu@list.ru
Tel/fax 022/294096
Instituţia de tip grădiniţă/ şcoală:
str. Macilor, 37
Tel/fax 022440223
Asociaţia de Promovare a Educaţiei Incluzive
E-mail:apei-orfeu-md@mail.ru
www.disability-apei-orfeu.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.