Clafoutis cu cireşe, o delicioasă prăjitură franţuzească


    La început de vară, unul dintre cele mai apetisante deserturi poate fi clafoutis cu cireşe.

În mod tradiţional, în clafoutis se pun cireşele cu tot cu sâmburi însă, preparat în acest fel, poate fi mai dificil de savurat. De reţinut că aluatul trebuie să iasă un pic gumat, textura aceasta dă tot farmecul prăjiturii

 

575aca52cec3f_clafoutis.jpg

 

Ingrediente:

  • 2 căni de cireşe, fără sâmburi
  • 3 linguri migdale
  • 3 ouă
  • 3/4 cană zahăr
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1/2 cană făină
  • sare
  • 1 cană lapte
  • 3/4 linguriţă esenţă de migdale
  • 1 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • zahăr pudră


Mod de preparare:

  1. Încălzeşte cuptorul la 177 grade Celsius.
  2. Unge cu unt şi presară făină într-o tavă. Împrăştie pe fundul acesteia cireşe şi migdale mărunţite.
  3. Bate ouăle cu zahărul, adaugă făina şi sarea şi amestecă bine.
  4. Adaugă laptele, esenţa de migdale şi cea de vanilie. Compoziţia ar trebui să fie mătăsoasă. Toarn-o în tavă, peste cireşe şi migdale.
  5. Se ţine la cuptor pentru 35-40 de minute. După ce se răceşte, se pudrează cu zahăr.


one.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.