Circa 120 de companii şi-au expus produsele la un târg şcolar


    Circa 120 de companii şi-au expus produsele la ediția a VI-a a târgului şcolar "School fair", inaugurat astăzi la Centrul internaţional de expoziţii "Moldexpo". Târgul va fi deschis până la 2 septembrie.

18007226_big1534330046.jpg

Chiar din prima zi a târgului, mai mulţi copii au venit însoţiţi de părinţi sau bunei pentru a-şi alege haine şi rechizite noi. Companiile prezente la târg oferă vizitatorilor o gamă variată de uniforme școlare, haine pentru copii și adolescenți, încălțăminte, rechizite școlare şi ghiozdane. Ofertele includ atât produse autohtone, cât şi străine, iar agenţii economici susţin că au cele mai bune prețuri şi că acestea au rămas practic la acelaşi nivel ca şi anul trecut. 

Astfel, preţul unei cămăşi începe de la 50 de lei şi ajunge până la 380 de lei. Un costum pentru băieţi variază între 650 şi 1200 de lei. Elevele pot opta pentru sarafane şi fuste, care costă între 100 şi 450 de lei. Pentru un ghiozdan, părinţii trebuie să scoată din buzunar între 300 şi 1000 de lei.

Preţul caietelor începe de la un leu, iar cel mai ieftin pix costă 1,5 lei. Un calcul simplu arată că pentru a completa un ghiozdan cu 10 caiete simple de 12 foi, 10 caiete de 96 de foi, 5 pixuri, un set de creioane colorate, o agendă şi un penar, părinţii trebuie să cheltuiască cel puţin 150 de lei. Cei care optează pentru produse mai scumpe, vor scoate din buzunare şi mai mulţi bani.

Alina Covaş, conducătoarea târgului şcolar, a declarat pentru agenţie că mai multe companii prezente la eveniment oferă cumpărătorilor reduceri mari. Totodată, organizatorii evenimentului vor pregăti un program special pentru Ziua Independenţei şi Ziua Limbii Române. În zilele de week-end, vizitatorii târgului vor putea participa la tombole.  

"School fair" este cel mai mare târg școlar din Chișinău şi este organizat, tradiţional, în luna august.

moldpres.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.