Centrele comerciale şi pieţele din Chişinău revin la programul obișnuit de muncă


    Centrele comerciale şi pieţele din municipiul Chişinău revin de miercuri, 1 iulie, la programul obişnuit de lucru. În acelaşi timp, aceste unităţi comerciale vor trebui să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire și protecție contra COVID-19.

MallDova.jpg

O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chişinău. 

Astfel, piețele din municipiul Chișinău vor activa cu program stabilit, de la 05:00 până la 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajma lor.

Totodată, zilele de luni vor fi sanitare pentru toate piețele din municipiul Chișinău, indiferent de forma de proprietate.

De asemenea, se interzice accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț menționate.

În acelaşi timp, tot fin 1 iulie vor activa în regim normal şi centrele comerciale, dar și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora. Excepţie vor face cinematografele și centrele de agrement. 

În funcție de evoluția situaţiei epidemiologice, măsurile de precauție vor fi revizuite. Mai mult, din luna iulie se reiau mai multe activitățile economice.

Totuşi, până la mijlocul lunii iulie este interzisă activitatea cluburilor de noapte și de dans.

Tot până în date de 15 iulie este restricţionat scăldatul în lacurile cu plajă, plimbarea în locuri publice în grupuri mai mari de trei persoane şi aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului. 

Este interzisă şi aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, de sport și zone de agrement, activitatea centrelor de reabilitare/recuperare balneosanatorială, activitatea procesului educațional, activitatea taberelor de odihnă a copiilor, precum şi desfășurarea tuturor activităților municipale cu caracter cultural și sportiv.

Hotararea Nr.11 Din 29.06.2... by Primăria Chișinău.

publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.