Celulă de criză la Palatul Buckingham: Regina se simte rău


  Regina Elisabeta a lipsit de la un eveniment, ceea ce a făcut ca întreaga națiune să se îngrijoreze, mai ales că Palatul Buckingham a transmis că monarhul nu se simte bine.

Elizabeth-1.jpg

De menționat că se întâmplă foarte rar ca Regina să lipsească de la evenimente importante, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Într-un comunicat transmis de Palatul Buckingham se menționează că regina va lipsi de la evenimentul la care ar fi trebuit să participe, eveniment la care era invitată inclusiv Angelina Jolie. Motivul invocat de Casa Regală e că Regina Elisabeta nu se simte bine.

Expresia folosită în comunicat este ” under the weather”, care în limba engleză înseamnă a se simți rău, bolnav, cu o stare a sănătății precară, obosit, extenuat.

Regina a fost înlocuită la eveniment de ducele de Kent, arată presa britanică. Totuși, la palat nu a fost chemat niciun medic, iar regina mai are pe agenda zilei de azi un eveniment la care ar trebui să participe.

Monarhul, care recent a împlinit 92 de ani, s-a bucurat de o sănătate bună în ultimii ani. Ultima oară când a fost obligată să lipsească de la un eveniment pentru că a fost bolnavă a fost în 2016, de Crăciun, când atât ea, cât și soțul ei, prințul consort Philip, au răcit.

Tot atunci au preferat să plece pentru a-și petrece sărbătorile la Sandringham, ca în fiecare an, cu o zi întârziere. În plus, nu au mai luat trenul, ca de obicei, ci elicopterul personal.

A fost prima oară în 28 de ani când regina a lipsit de la slujba de Căciun, la biserică. A ratat și slujba de Anul Nou din același an.

deschide.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Cei 72 de ani de căsnicie au fost marcați printr-o petrecere în cadru restrâns.
   Philip s-a născut la vila Mon Repos din insula grecească Corfu la 10 iunie 1921 ca singurul fiu, al cincilea și cel mai mic copil al Prințului Andrei al Greciei și Danemarcei și a soției acestuia, Prințesa Alice de Battenberg. A primit, de asemenea, titlu de prinț al Greciei și Danemarcei.
   Elisabeta și Philip s-au logodit în secret și s-au căsătorit din dragoste, lucru neobișnuit într-o familie regală,  în acei ani.
   Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip când avea doar 13 ani
   În 1939, prinţesa Elisabeta, atunci doar o adolescentă de 13 ani, s-a îndrăgostit de Philip. Cei doi au participat la evenimente comune în mai multe ocazii, însă întâlnirea crucială, care le-a schimbat destinele, a avut loc la Royal Naval College din Darmouth, în comitatul Devon, în iulie 1939, când regele George al VI-lea a vizitat acel colegiu, însoţit de soţia lui şi de cele două fiice ale cuplului regal.
   Philip, pe atunci un tânăr de 18 ani cu părul blond şi un fizic atletic, a impresionat-o şi a amuzat-o pe prinţesa Elisabeta, sărind peste fileul de tenis.
   Biograful oficial al regelui, John Wheeler-Bennett, îşi amintea: „El este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”.
   Opt ani mai târziu, prinţesa britanică era condusă la altar, într-o rochie ivorie creată de Norman Hartnell, decorată cu 10.000 de perle şi cu o trenă de patru metri, pentru a se căsători cu Philip, pe atunci în vârstă de 26 de ani, care luptase pentru Royal Navy în Al Doilea Război Mondial.
   La cinci ani distanță, prinţesa britanică a urcat pe tron.
   Mariajul lor este considerat o sursă importantă de stabilitate în cadrul monarhiei britanice. Din păcate, dintre cei patru copii ai lor, trei au divorțat deja, așa că nu vor putea egala reușita părinților lor.
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   "M-au susţinut şi m-au ajutat. Doamna Cristina şi doamna Alina m-au ajutat să intru la şcoală. să mă aranjez la cămin."

   La Centrul de Resurse şi Suport pentru Tineri activează un pedagog, un asistent social, un jurist şi un psiholog. De serviciile acestor specialişti pot beneficia persoanele care au între 16 şi 23 de ani.

   "Lucrăm cu ei pe partea asta socio-profesională. Ajutăm copilul să înţeleagă ce specialitate i se potriveşte, ce doreşte el. să găsească instituţia unde se învaţă această specialitate. Până la urmă îi asistăm chiar şi la depunerea actelor", a spus Angela Cahulea pedagog social Centrul de resurse şi suport pentru tineri.

   Printre tinerii care au beneficiat de serviciile acestui centru în perioada de probă a fost şi Pavel Gheleţchi. Băiatul spune că specialiştii de aici l-au ajutat să se înscrie la Colegiul Pedagocic "Alexei Mateevici" din Capitală.

   "În acest centru veneam odată în săptămână, sâmbăta sau în timpul săptămânii când puteam. Sunt o mulţime de copii care nu au suport, ies din sistemele de îngrijire la vârsta de 18 ani şi ei n-au cine să-i ajute. Sunt o mulţime de probleme pe care ei singuri nu pe pot rezolva", a spus  Pavel Gheleţchi student.

   Printr-o experienţă similară a trecut şi Vasile Tudorache din raionul Ialoveni.

   "M-au ajutat să-mi fac temele pentru acasă. Îmi dădeau multe idei dacă aveam probleme în societate sau nu ştiam ce să fac mai departe. Întrebam şi mă ajutau cu sfaturi", a spus Vasile Tudorache elev la Şcoala Profesională nr.2.

   Cel de-al doilea serviciu lansat astăzi este locuinţa socială asistată, care le asigură tinerilor un loc de trai timp de un an şi jumătate. Odată ajunşi aici vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă.

   "Aici tinerii se adresează din propria iniţiativă. Este vorba despre un apartament cu două camere pentru două persoane. Primele două luni, beneficiarii nu vor achita pentru facturile de întreţinere.Îl ajutaţi şi la lucru să se încadreze ca să aibă de unde achita facturile? Bineînţeles, Ulterior de unde achita facturile", a spus Cristina Bordei manager Centrul de resurse pentru tineri.

   Serviciile au fost lansare de Primăria Capitalei cu suportul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Totuși, în acest an, municipalitatea va cheltui jumătate de milion de lei pentru salariile angajaților centrului. Anual, aproximativ 100 de adolescenţi din Chişinău ies din sistemele de îngrijire socială . 
   publika.md
  • julia122997
   De julia122997
   Șeful Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a menţionat că toate cele trei cazuri au fost înregistrate în municipiul Chișinău, la copii cu vârste cuprinse între unu și doi ani.
   Micuţii sunt nevaccinaţi, iar unul dintre ei a revenit recent din România. Cazurile se află în proces de investigare.
   Teritoriile afectate de rujeolă de la 1 ianuarie 2019 pînă în prezent sînt: Chișinău – 43 cazuri, Drochia – 18 cazuri, Ocnița – 6, Ialoveni – 2, Briceni – 1 caz, Edineț – 1 caz, Ştefan Vodă – 1 caz și Glodeni – 1 caz.
   Potrivit datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 414, dintre care 341 în 2018. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate.
   Rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.
   unica.md
  • julia122997
   De julia122997
   Daniela Vacarciuc, directoarea Liceului teoretic „Vasile Alecsandri”, spune că instituția pe care o conduce este un liceu clasic, cu clase de a X-XII-a. De regulă, la această vârstă, copiii își doresc să fie plini de individualitate. „Recunosc că în calitate de manager mi-ar plăcea să existe o uniformă, care ar constitui și emblema liceului, indiscutabil, dar nu ne putem permite acest lucru din câteva considerente. Primul este, desigur, cel financiar”, a declarat Daniela Vacarciuc.
   Directoarea liceului menționează că admiterea copiilor în instituție are loc în luna iulie și multe familii au achiziționate deja hainele pentru anul școlar. „Nu pot pune la cheltuială părinții. Sunt și copiii care vin de la țară și mai au de achitat, chiria locuinței, chiria manualelor, transportul. Din păcate statul nu asigură aceste lucruri, așa cum se întâmplă în Occident, unde liceenii au dreptul să circule gratuit”, explică directoarea.
   Daniela Vacarciuc a menționat că administrația liceului se străduiește să implementeze un dresscode – haină albă sus și haină neagră jos. Însă nu se reușește întotdeauna. Directoarea mai spune că mai nou este la modă să se ceară uniformă și pentru cadrele didactice, însă spune că nu ar accepta acest lucru zilnic, poate la anumite sărbători. „Dacă mie nu-mi place, nu pot cere nici copiilor acest lucru”, a mai spus Daniela Vacarciuc.
   Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că uniformele școlare nu sunt obligatorii. Natalia Grîu, consultant principal în Direcția învățământ general, a declarat pentru IPN că, după mai multe consultări publice, acum un an, a fost emisă o circulară cu mai multe recomandări referitor la ținuta elevilor, și anume că uniforma poate fi introdusă la nivel de instituție, însă doar după discuții publice cu comunitatea educațională – pedagogi, părinți, elevi etc. În circulară se mai menționează că directorii, profesorii nu au dreptul să instituie obligativitatea uniformei, să intimideze și sub nicio formă să nu discrimineze pe acest criteriu.
   Ministerul nu deține date statistice cu privire la numărul instituțiilor de învățământ care au optat pentru uniformă.
   Peste 80 la sută din respondenții unui sondaj de opinie, prezentat anul trecut de MECC, au pledat pentru introducerea uniformelor în școli, motivând că acestea ar reduce diferențele sociale dintre elevi și ar contribui la menținerea disciplinei în școli.
   ipn.md
  • julia122997
   De julia122997
   Experimentul a fost organizat în parcul Valea Morilor din Chișinău. Tinerii au agățat de frunzele copacilor mai mulți lei în valoare de un leu și au menționat că banii sunt gratis.
   Reacțiile oamenilor care se plimbau prin parc au fost surprinse de camerele ascunse. 
   Cum au reacționat oamenii, vedeți mai jos într-un video publicat de organizatorii experimentului:
   stiri.md
 •