Celebrul Taj Mahal a primit primii vizitatori după 6 luni de pauză


  India a redeschis luni faimosul monument al iubirii, Taj Mahal, după şase luni de pauză din cauza epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

istock-478831658.jpg

Un cetăţean chinez şi un vizitator din Delhi au fost printre primii care au păşit la mormântul de marmură albă construit de un împărat mogul din secolul al XVII-lea pentru soţia sa, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Numărul zilnic de vizitatori a fost limitat la 5.000, comparativ cu o medie de 20.000 înainte de pandemie. Biletele sunt vândute doar online, în prima zi fiind vândute 300.

Vizitatorilor li se va lua temperatura şi trebuie să respecte măsurile de distanţare socială.

”Respectăm toate protocoalele COVID-19”, a spus Vasant Swarnkar, cel care supraveghează Taj-ul.

Numărul cazurilor de coronavirus din India a ajuns la 5,4 milioane, doar SUA având un număr mai mare de infectări, 6,7 milioane, cifră pe care India ar putea să o depăşească în câteva săptămâni, la ritmul actual de creştere.

Luni, autoritățile din India au raportat 86.961 de noi infecţii cu coronavirus.

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Una dintre cele mai frumoase și utile inițiative care are menirea să reducă consumul de plastic (material care aproape că nu se descompune) aparține unei școli din India.
   Mazin Mukhtar, co-fondatorul instituției, a menționat într-un interviu pentru presa străină că visa împreună cu soția sa să înființeze o școală pentru copiii săraci. Ideea s-a materializat în 2016, după ce cei doi au participat la Forumul Akshar. 
   „Când am deschis centrul de reciclare, părinții nu au fost foarte cooperanți. Așa că am venit cu ideea „taxelor de școlarizare din plastic”, pentru a obliga părinții să recicleze. În realitate, este mai mult ca o temă obligatorie decât ca niște taxe de școlarizare, dar numindu-le așa le reamintim părinților că școala este gratuită, dar trebuie să ne ajute și să se ajutate și pe ei prin reciclarea deșeurilor”, spune Mazin Mukhtar.

   Până s-au înscris la această școală, majoritatea copiilor au lucrat ca muncitori în carierele de piatră din apropiere, acolo unde primeau aproximativ 2,50 de dolari pe zi. Din moment ce școala nu poate plăti copiii, directorii au găsit o alternativă. Adolescenții pot să cumpere gustări, rechizite sau haine în baza unor tichete pe care le primesc în funcție de notele pe care le au. Elevii pot solicita, de asemenea, profesorilor să li se cumpere ceva online. Profesorii doar schimbă notele primite în bani reali și comandă orice vrea elevul de la Amazon.
   „Studenții noștri învață să câștige mai mult, adică le plătim pe baza competențelor și cunoștințelor lor și îi amendăm pentru un comportament rău. Pe măsură ce studenții se mută de la un nivel la altul, „salariile” lor cresc. De asemenea, salariile cresc cu abilitățile didactice. Elevii sunt puternic stimulați să se comporte ca studenți model”, spune Mazin Mukhtar.

   „Elevii învață limba engleză, matematica și știința, dar în învățământul secundar curricula include discipline de broderie, reciclare, fotografie și, în curând, un curs mai dezvoltat de tehnician pentru instalarea bateriilor solare. Suntem în curs de dezvoltare a unei școli de carieră”, mai adaugă directorul.
   Școala îi învață, de asemenea, pe studenți și părinți despre efectele dăunătoare ale materialului plastic. Potrivit lui Parmita, soția lui Mazin Mukhtar, mulți părinți au folosit plasticul ani la rând pentru a-și încălzi casele. Odată ce școala a început să le ofere diferite informații, aceștia au fost șocați să afle despre pericolele la care îi expuneau pe copii.

   Cu plasticul pe care copiii îl reciclează sunt confecționate cărămizi din plastic, care sunt folosite pentru construcția locurilor de recreere a elevilor. Mai mult decât atât, în curând, școala va avea și un veceu pentru fete care va avea la bază cărămizi din plastic reciclat combinate cu cele din ciment.
   Fiecare student aduce săptămânal în jur de 25 de bucăți de deșeuri din plastic, drept contribuție la comunitate. Mazin și Parmita, cuplul care a creat această școală, își doresc să creeze 100 astfel de școli în întreaga Indie.   zugo.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Guvernul din India a aprobat, sâmbătă, introducerea pedepsei cu moartea pentru violatorii de copii sub 12 ani, iar ordinul a fost trimis către președinte, pentru a fi adoptat. Pentru ca legea să intre în vigoare, trebuie ca Parlamentul să o voteze în următoarele șase luni.
   Introducerea pedepsei cu moartea pentru violatorii de copii vine ca reacție față de furia generată la nivel național, după ce o fetiță de 8 ani a fost violată și ucisă, precum și față de alte cazuri de violuri în care victime au fost copii.
   Din nefericire, cazurile de copii violați în India sunt numeroase. În martie, o fetiță de 3 ani a fost violată într-un autobuz, în timp ce fratele ei de cinci ani îl ruga pe agresor să o lase în pace. Iar recent, un bărbat din India și-a violat fiica alături doi bărbați timp de 18 ore, după ce au încuiat-o într-o casă.
   Un avocat indian, citat de ABC News, spune că legea adoptată de Guvernul indian, sâmbătă, îi va împiedica pe bărbați să agreseze femei, dar cere Executivului ca astfel de cazuri să nu mai fie tărăgănate în instanță. Instanțele din India sunt recunoscute pentru faptul că tratează dosarele cu mare întârziere, mai mult de 30 de milioane de dosare fiind în așteptare.
   libertatea.ro
 •