Celebrele piese LEGO ar putea fi create dintr-un tip de bio-plastic, obţinut din materiale vegetale


  Celebrele piese LEGO ar putea fi create dintr-un tip de bio-plastic obţinut din materiale vegetale, ca urmare a unei invenţii a cercetătorilor de la Universitatea Aarhus din Danemarca.

lego-920x595.jpg

Diferit de materialul utilizat până în prezent, noul bio-plastic nu conţine produse petroliere, însă piesele sunt la fel de durabile ca şi cele actuale, se arată în articolul care anunţă descoperirea, publicat în jurnalul „Royal Society of Chemistry”.

Având în plan ca până în 2030 să renunţe total la folosirea produselor petroliere, compania LEGO a început să caute materiale noi pentru jucăriile sale pentru a dăuna cât mai puţin mediului înconjurător.
Unul din materiale este plasticul realizat din trestie de zahăr.

De anul trecut, din acesta se face „vegetaţie” LEGO (copaci, plante, etc.). S-a observat însă că plasticul nu era suficient de puternic pentru a putea fi folosit pentru piesele „obişnuite”. Doar 1-2% din părţi puteau fi realizate din acesta. Noul tip de bio-plastic inventat de cercetătorii danezi pare, însă, să fie soluţia şi este deja testat în cadrul companiei.

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Pentru realizarea proiectului său, de 8 metri, adolescentul a folosit iniţial 56.000 de cărămizi de Lego, dar după ce partea din faţă s-a spart, a trebuit să mai cumpere şi, în final, s-a ajuns la aproximativ 65.000 de piese.
   Compania ,,Lego” a subvenţionat parţial construcţia, oferindu-i o reducere lui Brynjar. În plus, pentru a-şi consolida opera, tânărul constructor a folosit 120 de tuburi de lipici. Replica celebrului Titanic a mai fost până acum expusă în Islanda, Suedia, Norvegia şi Germania, iar acum va ajunge la Muzeul Titanic din Tennessee.

   Brynjar spune că experienţa construirii navei l-a ajutat să lupte împotriva autismului de care suferă.

   Brynjar a mai fost în Statele Unite pentru a prezenta un discurs despre autismul de care suferă şi despre proiectul său de a construi o replică a Titanicului. El spune că bunicul lui l-a ajutat la calculele făcute pentru a reduce la scară planul Titanicului, astfel ca modelul să poată fi realizat cu piesele de Lego de 4 cm.
   Mama lui Brynjar, Bjarney Ludviksdottir, i-a îndemnat pe alţi părinţi:

   sevedetot
  • maria981s
   De maria981s
   Lego e distractiv, stimulează creativitatea și ia forme diverse, pe care cei mici le îndrăgesc. Uneori, joaca poate duce la ceva extraordinar, cum ar fi o nouă metodă de predat matematica la școală, adoptată deja de anumiți dascăli cu viziune din America. Cei care sunteți familiari cu jucăriile și cărămizile de construit de tip Lego le-ați putea considera o pacoste, fiindcă le găsiți împrăștiate în toată casa.
   Poate că a venit momentul să vă aplecați după ele, să le strângeți de pe jos și să începeți o lecție de matematică, pe care copiii voștri o vor îndrăgi mai mult decât orice tehnică predată la școală.
   O profesoară de matematică din New York a descoperit că jucăriile de tip Lego sunt cele mai bune pentru a-i ajuta pe copii să facă adunări, scăderi, ridicări la putere și înmulțiri.Nu ar fi reușit să descopere acest lucru dacă nu s-ar fi jucat și ea, la rândul ei, cot la cot cu copiii săi.
   Din pură întâmplare, Alycia Zimmerman a constatat că micuțele cărămizi de construit pot fi folosite pentru a-i obișnui pe copiii din clasele primare cu noțiuni ca întreg, rest, jumătate dintr-un întreg, sumă, adunare, scădere, înmulțire.

   Profesoara din New York și-a dat seama imediat că o cărămidă de construit cu opt puncte de prindere poate fi considerată un întreg, una cu patru puncte de prindere – o jumătate din acel întreg, iar o cărămidă cu două puncte de prindere – un sfert. Folosind același mecanism, profesoara, care predă la clasa a III-a, a reușit să-i obișnuiască pe cei mici cu adunări, scăderi și chiar fracții. 
   Deși realizau operații matematice destul de complicate, copiii aveau impresia că se joacă în timpul orei de mate. Și ce poate fi mai distractiv decât să nu faci lecții la școală?!
   Cărămizile de tip Lego pot fi folosite și pentru a învăța tabla înmulțirii într-un mod cum nu se poate mai plăcut. De exemplu o cărămidă Lego cu patru puncte de prindere poate sugera rezultatul unui calcul matematic foarte simplu: 2x2=4. Nouă puncte de prindere ar putea sugera rezultatul firesc al unei înmulțiri la fel de simple pentru un adult: 3x3=9.

   Tehnica dă roade mai mari decât orice altă metodă clasică de învățat înmulțirea, iar copiii nu vor realiza că, de fapt, fac teme. Învățarea prin joacă este frecvent folosită în statele occidentale, dar cine s-ar fi gândit că Lego are și astfel de aplicații practice?
   Astfel, data viitoare când copiii vă vor spune că vor cărămizi Lego gândiți-vă la cât de multe pot învăța cu ajutorul lor. Sigur, nu vor reuși să învețe operațiile matematice fără puțin ajutor din partea voastră, dar, până la urmă, nu-i chiar așa de greu să vă așezați la masă ori pe covoraș și să vă verificați propriile cunoștințe în acest domeniu. Ce ziceți? 
   perfecte.ro
 •