Cele mai valoroase cadouri primite de regina Angliei


    Când vorbim despre regina Angliei este imposibil să nu ne gândim la ţinute şi bijuterii spectaculoase şi, bineînţeles, aceasta a primit de-a lungul anilor cele mai valoroase cadouri dăruite vreodată unei persoane.

Cele mai multe dintre acestea sunt extrem de scumpe şi au fost purtate la încoronări oficiale şi, să nu uităm de faptul că sunt ţinute în locuri foarte bine securizate. Deşi se ştie că sunt foarte valoroase, regina nu are permisiunea de a dezvălui valoarea acestora.

 

574ec34259796_vladimirskayadiadema5.jpg

 

Diadema Vladimir. Începem lista celor mai valoroase cadouri primite de către regină cu diadema Vladimir care, este o bijuterie cumpărată de regina Maria în anul 1921. Cunoscută şi sub numele de Diadema cu perle şi diamante, a fost cumpărată de la Ducesa Elena Vladmirovna din Rusia, aceasta moştenind-o la rândul său de la mama sa.

 

574eca17893d5_colier_si_cercei_din_diamante_oferite_de_regele_george_al_vilea_fiicei_sale.jpg
Colierul cu ghirlande. Acest colier a fost comandat de regele George VI în anul 1947, cerând să fie realizat din 150 de diamante, acestea fiind o parte din diamantele pe care le-a moştenit. Produsul final conţine trei rânduri de diamante şi fost oferit reginei Elisabeta a IIa.

 

574ec85ba792a_parura_din_rubine_birmaneze.jpg

 

Diadema cu rubine. Ei bine, această diademă i-a fost dăruită reginei în anul 1973 de casa de bijuterii Garrard. Aceasta este realizaă din rubine şi aur care formează centrul unei flori în timp ce diamantele şi argintul au fost aşezate astfel încât să formeze petalele acesteia. Diadema conţine 96 de diamante.

 

574ec87db2894_the1820coronationdiamonddiademgeorgeivjpg_thumb.png

 

Diadema regelui George IV. Diadema datează din 1820 şi este confecţionată din peste 300 de diamante şi 170 de perle.

 

574ec8b25fab7_setregal.jpg

 

Colierul mamei sale. Colierul a aparţinut reginei Victoria şi a fost dăruit reginei Elisabeta a IIa, actuala regină a Angliei şi, deşi nu i-a fost dezvăluită greutatea oficială, se ştie că acesta conţine 45 de diamante mari.

 

574ec8e67da76_brosa_devant_de_corsage_datata_1907_din_platina_diamante_si_safire.jpg

 

Broşa cu safir. Printre cele mai scumpe bijuterii pe care regina Angliei le deţine, se numără şi o broşă cu safir care i-a fost dăruită de regina Victoria.

 

574ec9268bfbd__Smaller.jpg

 

Colierele cu perle alea reginelor Anne şi Caroline. După cum numele sugerează, aceste coliere au fost deţinute de reginele Anne şi Caroline şi i-au fost dăruite de tatăl acesteia la nunta sa.

 

574ec959b3101_b33ba7c4cc8e0240fc43e737c96dff48.jpg

 

Diadema rusească Kokoshnik. Această diademă a fost oferită de Lady Salisbury prinţesei Alexandra în anul 1888, mai târziu, dăruind-o reginei Elisabeta. În momentul în care a fost realizată de casa de bijuterii Garrard, s-a cerut ca modelul să fie unul rusesc.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.