Cea mai nouă descoperire: N-ai cum să nu te bucuri la această veste


    Cercetătorii sunt de partea noastră! Cel mai recent studiu vine cu o veste extrem de bună pentru cei care iubesc dulciurile.

În special, ciocolata! Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că desertul preferat al multora dintre noi are un beneficiu major. Consumul de ciocolată ne face mai inteligenţi, scrie site-ul brightside.me.

 

La acest studiu au participat 968 de persoane cu vârste între 23 şi 98 de ani. Subiecţii au fost monitorizaţi o lungă perioadă de timp. Cei care au consumat mai des ciocolată au avut o memorie vizuală mai dezvoltată, capacitate de memorare mai bună, gândirea abstractă dezvoltată şi o putere mai mare de concentrare. Si asta nu e tot! Se pare că ciocolata încetineşte procesul de îmbătrânire al creierului şi previne apariţia demenţei.

 

56d44967231e9_879526120eb6104cf15e489cf7c42377.jpg
Compuşii naturali din cacao numiţi flavanoli au efecte benefice asupra activităţii mentale. Ei se găsesc în cantităţi mari în ciocolata neagra, ce abundă în cacao. Deci, trebuie să fim atenţi atunci când cumpăram această ispita dulce. Ciocolata neagra cu peste 75% cacao este alegerea perfectă dacă vrei să ai o minte ageră.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.