Cea mai fertila femeie din lume! Are 44 de copii


  Este considerata cea mai fertila femeie din lume. Pana la 23 de ani avea deja 25 de copii, iar la 36 de ani avea deja 44 de copii, pe care ii creste singura, fiind considerata mama-eroina.

image.png

Prima pereche de gemeni, la 13 ani

Mariam Nabatanzi din Uganda s-a casatorit la varsta de doar 12 ani cu un barbat de 40 de ani. Un an mai tarziu, femeia avea deja prima pereche de gemeni. Viata ei a fost, insa, una foarte grea, deoarece a locuit cu bebelusii in conditii inumane, inconjurata de campurile de cafea.

mama-1140x720.jpg

Mariam are acum 39 de ani si a nascut pana acum trei perechi de cvadrupleti, patru perechi de tripleti si sase perechi de gemeni.

Mariam-Natabanzi-Mother-of-38-Children-t

copilul.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Daca ai 30 de ani si inca nu te-ai decis daca vrei sa faci un copil, iata patru motive minunate pentru a deveni mama la aceasta varsta, potrivit profesorului Eduardo Zambrano, recunoscut la nivel international pentru cercetarea si consultarile sale legate de economia sociala si masurarea dezvoltarii umane.
   1. Siguranta
   La aceasta varsta ai mai multa incredere in tine si stabilitate emotionala. Aceste doua aspecte merg mana in mana cu maturitatea si situatia economica pe care o ai, deoarece esti perfect constienta ca este momentul potrivit pentru a concepe un copil.
   2. Viata mai lunga
   Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Boston a determinat ca femeile care au devenit mame la 30 de ani traiesc mai mult. Rezultatele se datoreaza variatiilor genetice. Studiul a aratat ca 60% dintre femei pot atinge aproape 100 de ani, daca nasc dupa 30 de ani.
   3. Maturitate
   Cand ajungi la 30 de ani, nivelul de maturitate nu mai este acelasi la fel ca la 20 de ani. Este foarte posibil sa fi terminat studiile, sa ai un loc de munca stabil sau sa fii propriul tau sef, sa ai un prieten sau un sot si o viata stabila. Dupa 30 de ani, mama are toate sansele sa beneficieze de o situatie economica solida.
   4. Copii mai dezvoltati
   Cercetatorii de la Scoala de Economie din Londra, dupa evaluarea a 18 mii de copii, au constatat ca micutii ai caror mame i-au nascut dupa varsta de 30 de ani au dezvoltat un vocabular mai larg la o varsta frageda si au obtinut scoruri mai mari de IQ comparativ cu copiii ale caror mame avea 20 de ani cand i-au adus pe lume.
   copilul.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Una dintre cele mai frumoase și utile inițiative care are menirea să reducă consumul de plastic (material care aproape că nu se descompune) aparține unei școli din India.
   Mazin Mukhtar, co-fondatorul instituției, a menționat într-un interviu pentru presa străină că visa împreună cu soția sa să înființeze o școală pentru copiii săraci. Ideea s-a materializat în 2016, după ce cei doi au participat la Forumul Akshar. 
   „Când am deschis centrul de reciclare, părinții nu au fost foarte cooperanți. Așa că am venit cu ideea „taxelor de școlarizare din plastic”, pentru a obliga părinții să recicleze. În realitate, este mai mult ca o temă obligatorie decât ca niște taxe de școlarizare, dar numindu-le așa le reamintim părinților că școala este gratuită, dar trebuie să ne ajute și să se ajutate și pe ei prin reciclarea deșeurilor”, spune Mazin Mukhtar.

   Până s-au înscris la această școală, majoritatea copiilor au lucrat ca muncitori în carierele de piatră din apropiere, acolo unde primeau aproximativ 2,50 de dolari pe zi. Din moment ce școala nu poate plăti copiii, directorii au găsit o alternativă. Adolescenții pot să cumpere gustări, rechizite sau haine în baza unor tichete pe care le primesc în funcție de notele pe care le au. Elevii pot solicita, de asemenea, profesorilor să li se cumpere ceva online. Profesorii doar schimbă notele primite în bani reali și comandă orice vrea elevul de la Amazon.
   „Studenții noștri învață să câștige mai mult, adică le plătim pe baza competențelor și cunoștințelor lor și îi amendăm pentru un comportament rău. Pe măsură ce studenții se mută de la un nivel la altul, „salariile” lor cresc. De asemenea, salariile cresc cu abilitățile didactice. Elevii sunt puternic stimulați să se comporte ca studenți model”, spune Mazin Mukhtar.

   „Elevii învață limba engleză, matematica și știința, dar în învățământul secundar curricula include discipline de broderie, reciclare, fotografie și, în curând, un curs mai dezvoltat de tehnician pentru instalarea bateriilor solare. Suntem în curs de dezvoltare a unei școli de carieră”, mai adaugă directorul.
   Școala îi învață, de asemenea, pe studenți și părinți despre efectele dăunătoare ale materialului plastic. Potrivit lui Parmita, soția lui Mazin Mukhtar, mulți părinți au folosit plasticul ani la rând pentru a-și încălzi casele. Odată ce școala a început să le ofere diferite informații, aceștia au fost șocați să afle despre pericolele la care îi expuneau pe copii.

   Cu plasticul pe care copiii îl reciclează sunt confecționate cărămizi din plastic, care sunt folosite pentru construcția locurilor de recreere a elevilor. Mai mult decât atât, în curând, școala va avea și un veceu pentru fete care va avea la bază cărămizi din plastic reciclat combinate cu cele din ciment.
   Fiecare student aduce săptămânal în jur de 25 de bucăți de deșeuri din plastic, drept contribuție la comunitate. Mazin și Parmita, cuplul care a creat această școală, își doresc să creeze 100 astfel de școli în întreaga Indie.   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Printre problemele adresate specialiștilor de către copii sunt: comunicarea defectuoasă cu părinţii sau rudele apropiate, probleme de relaţionare între semeni, hârțuire în şcoală sau în cercul de încredere, lipsa de comunicare şi sentimentul de singurătate, probleme emoţionale, subiecte de sexualitate, cazuri de violenţă, neglijare, exploatare sau trafic al copilului.
   Informaţia recepţionată la Telefonul Copilului privind cazurile suspecte a copiilor în situaţii de risc este expediată prin intermediul Fişei de sesizare a cazului către autoritatea tutelară locală (primarii de sate, comune şi oraşe) sau autoritatea tutelară teritorială (Direcţiile asistenţă socială şi protecţie a familiei/Direcţia municipală pentru protecţia copilului Chişinău).
   De serviciile „Telefonul Copilului” au beneficiat și persoanele adulte care se informează despre: servicii alternative de protecţie, modul de obţinere a ajutorului material, drepturile copilului și obligaţiunile părinţilor în raport cu copiii etc.
   Amintim că „Telefonul Copilului” 116 111 este un serviciu telefonic de asistență gratuită pentru copii, care şi-a început activitatea la 4 iunie 2014, fiind gestionat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și implementat de AO „CNFACEM”.  Telefonul Copilului oferă suport emoțional atât copiilor, cât și părinților aflați în dificultate și de informare în domeniul drepturilor și protecției copilului. Serviciul activează non-stop, apelul este gratuit, confidențial și anonim. Acesta dispune și de mijloace de comunicare pe internet: skype: TelefonulcopiluluiMoldova116111 și pagina web: www.telefonulcopilului.md.
   Telefonul Copilului operează cu număr pan-european 116 111, accesibil în 28 state UE. În lume există 193 de linii telefonice pentru copii în 146 ţări, acestea fiind parte a unei reţele globale, cunoscute sub denumirea de Child Helpline International Foundation. Din noiembrie 2018, Telefonul Copilului din Republica Moldova a devenit parte a acestei reţele internaţionale.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   În pantaloni galbeni, încălţări strălucitoare, ruj roşu aprins şi căştile pe ureche, DJ Wika pare că se simte perfect. Îi place ceea ce face, iar asta se vede pe chipul ei. Şi în muzica pe care o mixează într-un club al împătimiţilor de distracţie din Varşovia.
   Este cel mai în vârstă DJ din Polonia, iar la vârsta la care alte femei îşi cresc nepoţii, DJ Wika adoră să petreacă ore în şir în faţa consolelor. Şi a învăţat să facă asta de una singură.
   În fiecare seară de luni, DJ Wika încinge atmosfera pentru mai bine de 1.000 de oameni în clubul Hula Kula din Varşovia, iar cei care vin să danseze până în zori pe muzica ei o adoră. Pentru că DJ Wika mixează orice gen de muzică: rock sau disco, samba sau balade. Adică, distracţie pe toate gusturile.
   Iar dacă vă întrebaţi cu ce s-a ocupat până la venerabila vârstă de 80 de ani, ei bine, Dj Wika a fost profesoară. Iar după o viaţă la catedră a ales una la pupitru şi are un mesaj petru toţi cei care nu o văd cu ochi buni: viaţa nu se termină la 70 de ani, iar ea. nu se simte în niciun fel bătrână.
   observator.tv
  • julia122997
   De julia122997
   Lexie Alford a vizitat vineri baraca albastră situată în partea nord-coreeană în Zona Demilitarizată (DMZ) care separă Republica Coreea de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), marcând astfel ultima ţară din lista ei.
   Ea a declarat că nu a reuşit să găsească o cale să treacă de interdicţia SUA de călătorie în Coreea de Nord, însă regulile Guinness World Record au permis ca vizita în această baracă albastră să fie considerată drept intrare pe teritoriul nord-coreean.
   Imagini din călătoriile tinerei în galeria foto
   Lexie Alford a depăşit astfel recordul deţinut de britanicul James Asquith, care a vizitat toate ţările lumii până la vârsta de 24 de ani.
   ‘Pentru Guinness, cea mai grea parte nu este călătoria pentru obţinerea recordului’, a declarat Alford pentru ziarul The Union în 2018, când mai avea 13 state de vizitat.
   ‘Cea mai grea parte este să dovedesc că am fost în toate aceste locuri. Trebuie să primesc declaraţii semnate ale martorilor în fiecare ţară în care mă duc şi să pun la dispoziţie bilete de avion, ştampile din paşaport, chitanţe de cazare, registre pentru fiecare ţară pe care o vizitez’, a declarat Lexie Alford.
   stirileprotv.ro
 •