Ce se întâmplă dacă nu speli hainele noi


    Cele mai multe persoane nu se gândesc la pericolele purtării unor haine noi nespălate în prealabil. Cele mai multe haine sunt făcute din materiale dintr-o țară îndepărtată, cusute într-o altă țară și vândute în a treia țară. Un astfel de parcurs lung ar trebui să ne pună pe gânduri. Medicii ne avertizează că putem fi afectați de dermatite, purici sau păduchi dacă alegem să purtăm hainele noi fără să le spălăm.

573461cf705cb_Hainenoi.jpg
Formaldehida (formolul) și vopselurile sintetice sunt principalii alergeni pe care îi putem găsi pe hainele din magazine. Aceștia, în contact cu pielea transpirată pot determina iritații și uscarea pielii. Pentru persoanele alergice la acesti produși chimici efectele pot fi severe.

 

Rășinile ureoformaldehidice sunt folosite în principal pe hainele din bumbac pentru a minimiza șifonarea. Dacă, după ce ați purtat haine din bumbac direct pe piele și ați observat eczeme, piele uscată sau iritată, contactați medicul dermatolog.

 

V-ați gândit câte persoane au probat pantalonii pe care tocmai i-ați cumpărat? Aceste persoane pot lăsa pe haine diverși microbi. Puricii sau păduchii nu rezistă foarte mult fără o gazdă, dar pot sta câteva zile în cusăturile unei haine. Ciupercile, datorită umezelii pot avea o viață lungă pe haine și pot trece direct pe piele sau unghii. Scabia se poate transmite și prin haine.

 

Cum putem evita aceste neplăceri? Spălând hainele cu atenție și clătindu-le de cel puțin două ori înainte de a le usca, călca și purta.

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.