Cafea rece ca gheața pentru zilele toride de vară


    Fiecare zi de vara poate incepe ca o vacanta. Inlocuieste cafeaua fierbinte cu o cafea racoritoare cu gheata si rasfata-te in fiecare zi.

1. Affogato al Caffe
557ab7ff4f73c_affogatoalcaffe.jpg
Este o specialitate italiana ce reuneste doua din produsele noastre de vara preferate: inghetata si espresso. Pune putina inghetata de vanilie, de ciocolata sau de cafea si toarna peste ea espresso fierbinte. Deasupra, arunca 4-5 boabe de cafea, pentru decor.

 

2. Ice coffee
557ab82c57b3a_img22l.jpg
Vrei sa ai tot timpul la indemana o cafea rece? Fa mai multa cu o seara inainte si pune-o la frigider. Dimineata, arunca niste cuburi de gheata in ea (daca sunt tot din cafea, cu atat mai bine) si putin lapte.

 

3. Cafea tare cu gust de cocktail
557ab88c8d6a9_Cocktail_cu_cafea_si_coniac.jpg
O cafea rece poate sa te racoreasca in dupa-amieze fierbinti, dar poate sa fie si un rasfat in serile de vara. In locul unei Irish Coffee fierbinte poti incerca o cafea rece cu un adaos de rom, brandy sau lichior de anason.

 

4. Ice coffee cu aroma de vanilie
557ab8e940cd5_cafea_cu_vanilie_bauturi_calde.jpg
Toarna cafeaua fierbinte peste cuburile de gheata. Adauga lapte si sirop de vanilie, dupa gust.

 

5. Cuburi de cafea cu lapte
557ab93a5c902_Cocktailcucuburidegheatadecafea.jpg
Fa-ti cafea si pune-o in tavita pentru cuburi de gheata. A doua zi, scoate-le si pune-le intr-un pahar mare. Toarna peste ele lapte, 1 lingura de extract de vanilie si putin zahar/indulcitor.

 

6. Creole Coffee Punch
557ab9aa5aeb3_rsz_creolecoffeepunchmld108520_vert.jpg
Ingrediente:
- 4 cani de cafea tare
- 6 linguri de lapte indulcit, condensat
- 3 sferturi de cana de lapte
- jumatate de cana de lichior de portocale pe baza de rom
- cuburi de gheata
- fasii de coaja de portocala, pentru decor
Amestecati cafeaua, laptele si lichiorul pana se obtine un lichid omogen. Lasati sa se raceasca bine, la frigider, pentru o ora- o ora si jumatate. Turnati amestecul in pahare, peste cuburile de gheata si decorati cu fasiile de coaja de portocala.

 

7. Ice cafe au lait
557ab9f92ac81_ICED.jpg
Ingrediente:
- 2 cani si jumatate de cafea rece
- 2 cani de lapte
- 2 cani de gheata zdrobita
Amestecati laptele si cafeaua, apoi serviti peste gheata!

 

8. Cinnamon caramel coffee
557aba317764a_3b0f6e1638254ef3a5f99373a86b3fe6.jpg
Ingrediente:
- 6 linguri de cafea macinata
- jumatate de lingurita de scortisoara
- jumatate de cana de sirop de caramel
Amestecati cafeaua macinata si scortisoara, apoi fierbeti. Cand cafeaua este gata, adaugati caramelul si amestecati pana s-a dizolvat complet. Raciti la frigider, apoi serviti peste cuburi de gheata. Puteti adauga lapte sau zahar, dupa preferinte, insa cafeaua este deja destul de dulce datorita caramelului.





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.