Bunicii din Capitală care-i ajută zilnic pe copiii să traverseze strada vor avea birouri confortabile şi spaţioase


  Bunicii din Capitală care-i ajută zilnic pe copiii să traverseze strada vor avea birouri confortabile şi spaţioase. În fiecare pretură din Chişinău au fost amenajate oficii unde echipele de vârstnici îşi vor pune la cale toate activităţile. Primii care s-au bucurat de încăperea modernă au fost voluntarii din sectoarele Centru şi Botanica

Снимок экрана 2018-06-18 в 12.jpg

"Bine aţi venit!!! Gustaţi din pâinea noastră!"

Birourile sunt dotate cu computer, telefon şi mobilă nouă. Președintele organizației "Bunici grijulii" din sectorul Centru spune că, anterior, şedinţele lor se petreceau pe holurile şcolilor sau în stradă. 

"Numai aici ne putem aduna cu toţii grămăjoară. Acum, pe vară, cu toate şcolile care au activităţi de zi, unde stau copiii la tabără, noi activăm şi în această perioadă", a spus preşedintele OT "Bunicii Grijulii" din sectorul Centru, Ion Taban.

"Acest proiect este benefic pentru întreaga societate. Am venit în întâmpinare pentru oferirea acestui sediu", a spus pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

Şi cei 30 de bunici din sectorul Botanica vor beneficia de condiţii de lucru mai bune. 

"Biroul, într-adevăr am avut nevoie. Aici, noi vom sti că e casa noastră şi o să o înfrumuseţăm, să o acomodăm după cerinţele noastre şi a copiilor", a spus preşedintele OT "Bunicii Grijulii" sectorul Botanica, Raisa Rusu.

"Spaţiul este încăpător, luminos, de lucrat se poate fiindă dacă sunt condiţiile bune de lucru i efect este. "

"O se ne adună, o să vorbim, o să punem la cale unde să ne întâlnim."

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Gheorghe Cavcaliuc care este şi iniţiatorul proiectului spune că bunicii merită aceste condiţii de muncă, deoarece viaţa copiilor este în mâinile lor.

"Bunicii îşi pot planifica activitatea, îşi pot face acel grafic de serviciu, care din bunici, în ce zi, la ce oră, la şcoală sau intersecţie va fi prezent pentru ca să ne ajute copiii", a spus şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea lor. În schimb, o rețea de farmacii şi un supermarket le oferă carduri de reduceri. În prezent, în proiect sunt implicaţi peste 1500 de bunici din ţără.

 publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Astfel, preturile de sector vor stabili locațiile unde producătorii agricoli din oraşele şi satele (comunele) din componenţa municipiului Chişinău îşi vor putea comercializa producţia, cu respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virisului COVID-19, transmite diez.md.
   Producătorii agricoli vor putea comercializa legume, fructe şi altă producţie agricolă, în baza autorizaţiilor de funcţionare eliberate de preturile de sector şi a documentelor corespunzătoare de însoţire.
   De asemenea, autorităţile vor asigura în locaţiile stabilite condiţii sanitare pentru desfăşurarea comerţului.
   diez.md
  • victoriaaxentii
   De victoriaaxentii
   Dragi mamici, cine cunoaste o gradinita privata in zona Telecentru ? 
   am plecat de  la Alba ca Zapada . rusine nu au. cer bani pentru ca stam acasa in pandemie. si nu ca asa, dar cu santaj.
   astept propuneri . multumesc
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Astfel, ca şi majoritatea ţărilor europene, începând cu ora 03:00, în Moldova acele ceasornicului vor fi date cu o oră înainte, transmite Știri.md. 
   Astfel ora 03:00 va deveni ora 04:00, ceea ce înseamnă că moldovenii vor dormi cu o oră mai puțin.
   Moldova practică trecerea la ora de vară şi de iarnă de două ori pe an, primăvara şi toamna, începând cu anul 1979, pentru a utiliza optimal lumina firească şi pentru a reduce iluminarea artificială. 
   La 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru anularea schimbării orei în Uniunea Europeană, începând cu anul 2021. 
   știri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   „Venim cu recomandări către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de a fortifica măsurile de igienizare în cadrul instituțiilor educaționale. Vreau să atenționez managerii instituțiilor de învățământ nu doar să informeze copiii privind aceste măsuri, ci și să asigure organizarea acestui proces – să existe săpun și apă.
   Atunci când blocul sanitar se află afară și ne dăm bine seama că nu există apă caldă, să existe toate dispozitivele corespunzătoare pentru a asigura dezinfectarea mâinilor copiilor. Informarea copiilor este și responsabilitatea părinților, dar solicităm respectuos să se implice și cadrele didactice”, a menționat ministra.
   Un studiu realizat de Platforma Copiilor, prezentat în martie 2018, ilustrează o situație îngrijorătoare: chiar dacă 90% dintre copiii intervievați spun că există lavoare unde pot să-și spele mâinile, 70% dintre aceștia menționează că rar există sau niciodată nu există săpun. De asemenea, 75 la sută dintre respondenți au menționat că la WC nu există niciodată hârtie igienică și că mirosul este foarte urât.
   În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 12 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19, dintre care zece adulți și doi copii. Pacienții sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.
   Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

   suntparinte.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.
   „Fac un îdemn către părinți. Sunt și eu mamă, am și eu doi copii. Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere.
   Solicităm responsabilitatea față de copii.
   Evităm autotratamentele , să apelăm telefonic 112” a declarat ministra Sănătății.
   În total, în Republica Moldova avem 3 cazuri pozitive de coronavirus.
   știri.md
   Детские сады, школы и университеты в Молдове закрываются
   Детские сады, школы и университеты в Молдове будут закрыты с завтрашнего дня, 11 марта, как минимум на одну неделю
   Об этом заявила министр здравоохранения Виорика Думбрэвяну, сообщает stiri.md
   "Я сама мама, у меня двое детей. Каникулы не означают, что детей можно оставлять без присмотра. Прошу проявить ответственность по отношению к детям. Следует избегать самолечения, в случае необходимости необходимо звонить в 112", - сказала Думбрэвяну. 
   Отметим, что сегодня в Молдове подтверждено еще два случая коронавируса. Речь идет о мужчине и женщине, вернувшихся из Италии.
   point.md
 •