Bunicii şi tehnologia. Imagini care te fac să râzi cu lacrimi


  Bunicii şi părinţii mai în vârstă sunt extrem de amuzanţi atunci când încearcă să folosească telefoanele, computerele sau tabletele. 

Modul lor original de a utiliza tehnologia stârneşte hohote de râs. De la tablete folosite pe post de tocător pentru legume, linkurile unor pagini notate pe hârtie, telefoanele ţinute invers la ureche, iar lista "reuşitelor" lor este cât se poate de lungă. 

O bunică chiar a devenit vedetă pe reţelele de socializare după ce nepotul său a observat cum caută aceasta informaţii pe Google. Bunicuţa, foarte politicoasă, îşi începea fiecare căutare cu "te rog" şi o încheia cu "mulţumesc".
"Te rog converteşte aceste cifre romane MCMXCVIII mulţumesc", era căutarea tastată de bunică. Tu nu te-ai fi gândit niciodată să-i mulţumeşti motorului de căutare pentru informaţiile pe care ţi le oferă, nu-i aşa?

Un alt caz interesant este cel al bunicului care a decis să folosească o tabletă pe post de tocător pentru legume, dar şi cel al bunicuţei care nu înţelegea de ce telefonul îi arată permanent aceeaşi oră, fără să realizeze că pe ecranul noului său telefon era lipit un abţibild.

Descoperă câteva imagini foarte amuzante care arată cât de amuzanţi sunt oamenii în vârstă atunci când folosesc tehnologia modernă.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella
   Încercând o inspectare a literaturii psiho-pedagogice, observăm că nu prea găsim referiri la acest factor al educației. Nu există o tematizare în sensul menționat – cu excepția literaturii, a celei memorialistice, îndeosebi. Cazuistica în speță merită a fi semnificată nu numai din perspectivă estetică sau sociologică, ci și pedagogică.
   Trebuie spus că la nivelul abordării literar-artistice, bunicii sunt invocați cu multă efuziune afectivă. Dând la parte această aură mitică, să încercăm o conturare a prezenței lor și din punct de vedere educațional.
   În raport cu părinții, bunicii reprezintă terțul, a treia cale, o instanță suplimentară, recurentă, de refugiu, de obicei mult mai disponibilă și generoasă (oferă atenție, bomboane, un bănuț…). Bunicii nu stau prea mult pe gânduri, ei satisfac cam toate doleanțele (și sunt pe placul) nepoților. Din anumite puncte de vedere, structurile lor intelective și modul de a vedea lucrurile se apropie, sunt rezonante: copiii le achiziționează, le amplifică; la bunici acestea se decantează, se rafinează, se elasticizează („dau în mintea copiilor”, cum ar zice unii). Între ei, apar mici complicități sau „vinovății” în educație; nu ar fi rău să reflectăm la aceste escapade paideice, care, cu înțelepciune și iscusință (din partea bunicilor), pot deveni inedite trambuline motivaționale, educaționale.
   De asemenea, de la altitudinea și venerabila experiență a vieții, bunicii relativizează unele repere sau norme, filtrează altfel imperativele, țintele, planurile acționale; au văzut sau au trecut prin multe și dețin standarde suplimentare de validare (în primul rând, timpul). Părinții sunt mai exigenți, mai constrângători, vizând intenționalități și sarcini precise, pe termen scurt sau mediu. Ei sunt mai stresați, mai „înșurubați” în probleme, mai racordați la presiunea timpului prezent (vin examene, e nevoie de notă mare la bac, urmează admiterea la facultate…). Bunicii pot completa sau extinde viziunea, scara de la 
   care pun problemele fiind mai amplă, mai completă (au o altă opinie referitoare la perspective).
   Ca prezențe și intervenție modelatoare, bunicii au o cuprindere mai largă, aduc în atenție o diversitate tipologică, experiențială; vin cu o paletă caracterială și o experiență existențială mai bogată, fiind, în mod normal, patru, și nu doi, precum părinții. Nu mai vorbim că „trag” după ei și pe alți antecesori din negurile vremii – neamuri, moși, strămoși ale căror nume sau urme doar ei le mai pot evoca.
   Apoi, trebuie să evidențiem și avantajul creat prin valorificarea educațională a unor secvențe secundare din existența copiilor, trecute de multe ori cu vederea. Bunicii devin adevărate resurse educative pentru intervale de timp „moarte”, mai puțin acoperite educațional (timpul peri-școlar: preluarea de la grădiniță, de la școală, hrănirea, supravegherea curentă sau ocazională etc.). Chiar dacă aceste intervale au un caracter funcțional, ele pot fi „înnobilate” educativ cu efuziuni sau valențe unice, irepetabile, memorabile.
   Din perspectiva bunicilor, atragerea lor în dispozitivul educativ are și reverberații terapeutice. În acest exercițiu, ei se simt valorizați și utili, viața lor dobândește un nou sens, apar noi bucurii ce conduc la prelungirea existenței lor fizice. Cu cât se simt mai trebuincioși, cu atât caută să acopere mai bine prerogativele ce le sunt atribuite; cu acest prilej, ei înșiși își descoperă sau maximizează rezerve nebănuite de energie învățătorească.
   Bunicii sunt depozitarii mai apropiați de valorile emblematice sau tradiționale ale comunității de bază. Propun o ordine morală naturală, mai puțin artificială – cum e cea predată sau clamată în spațiul educațional. Bunicii asigură fundamentul și continuitatea spirituală; de la ei putem învăța lucruri pe care nu le știu părinții sau nu sunt spuse la școală. Unele practici (culinare, vestimentare, comportamentale) pot fi evocate doar de ei. Pe de altă parte, ei sunt promotorii unor evoluții vocaționale „serioase” în raport cu profesii clasice (doctori, militari, preoți etc.), ce pot fi estompate de meserii fulgurante, circumstanțiale, la „modă”.
   cyd.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Conform mashable.com, barbatul a afirmat ca inainte de a o intalni pe iubita lui credea ca social media este doar locul acela unde iti poti eticheta prietenii atunci cand vrei sa vada un filmulet amuzant, insa intre timp si-a dat seama ca este mult mai mult de atat.

   Dupa ce a asistat la intregul proces prin care iubita lui a devenit un influencer apreciat pe Instagram, Edward si-a deschis propriul cont, doar pentru a starni rasul iubitei sale, dar si al celor care o urmaresc.

   Conform informatilor de pe profilul sau, barbatul este "antrenor de fitness necalificat", "persoana publica" si "nutritionist fara cunostinte".

   Edward si-a deschis contul in urma cu doar cateva luni, iar pozele sale au reusit sa stranga pana acum aproape opt mii de fani si multe hohote de ras.
   protv.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Din dorinta de a demonta un mit, Imre Çeçen a decis sa le dezvaluie tuturor adevarul despre imaginile sexy publicate pe Instagram. Imre are peste 314 000 de followeri pe Instagram si este considerata un etalon de frumusete. Cu toate acestea, tanara considera ca femeile trebuie sa isi iubeasca corpul, indiferent de defectele sale. 
   Convinsa ca pe retelele de socializare "se vand" iluzii, Imre si-a transformat contul de Instagram intr-un adevarat manifest pentru frumusetea naturala. Modelul a inceput sa publice fotografii care ilusteaza cat de usor poate fi influentata perceptia oamenilor folosind doar posturi si lumini potrivite. 
   Pentru a le incuraja pe femei sa isi aprecieze corpul si sa aiba mai multa incredere in propriile forte, Imre publica pe contul sau si materiale video surprinse in sala de sport. Antrenamentele au ajutat-o pe tanara sa fie mai increzatoare si mai sigura pe sine.
   Urmarind postarile sale de pe Instagram, numeroase fete au gasit o sursa de inspiratie, dar si o solutie pentru problemele legate de propria persoana.   protv.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Elisabeth Anderson-Sierra, de 29 de ani, din Beaverton, statul Oregon, suferă de Sindromul Hiperlactaţiei. Din această cauză, sânii ei secretă de zece ori mai mult lapte decât cei ai unei femei obişnuite, după naştere.
   A observat acest lucru după ce a adus-o pe lume pe prima ei fetiţă, Isabella, în decembrie 2014.

   Laptele îi curgea în neştire şi micuţa era deja sătulă. Atunci, Elisabeth s-a decis să colecteze excedentul de lapte şi să-l ofere mamelor care nu au sau nu au destul lapte pentru bebeluşi, sau să-l vândă băncilor de lapte matern. Până acum sânii ei au produs 2,5 tone de lapte (circa 2.727 litri).
   Tânăra mămică vinde laptele de sân cu 33 de dolari, litrul, dar spune că nu se îmbogăţeşte. O costă enorm conservarea acestuia, sterilizarea recipientelor  în care îl colectează, etichetarea şi congelarea lor. Prima oară când s-a muls, au rezultat  2,7 litri. Apoi, a ajuns să colecteze zilnic între 4 şi 6 litri de lapte de sân. În urmă cu 6 luni a născut-o pe cea de-a doua fiică, Sophia. După a doua naştere, lactaţia s-a mărit.

   În prezent, femeia produce circa 7,7 litri de lapte pe zi. Elisabeth se mulge zilnic de 5 ori. Timp de 8-10 ore pe zi se chinuie să se mulgă şi să conserve laptele. “Îmi este foarte greu, dar o fac din dragoste pentru nou-născuţi. Mulgerea nu e ceva distractiv, e incomodă şi doare”, a povestit femeia. Ea estimează că a hrănit mii de bebeluşi cu laptele său. Femeia spune că, la început, i-a fost teamă că valorificarea laptelui în exces ar putea să ducă la secarea acestuia şi, ca urmare, să-i rămână propriile copile fără hrană. “Însă laptele matern este aur pentru bebeluşi, nu am conceput să-l risipesc”, a mai spus americanca.
   Sindromul hiperlactaţiei înseamnă producerea de mai mult lapte matern decât are nevoie copilul. Acesta poate fi cauzat de anatomia aparte a sânilor, tulburări hormonale, unele medicamente, stimularea excesivă a mulgerii.
   click.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Harley si familia sa, originari din Eden, Carolina de Nord, au trecut prin momente dificile atunci cand casa lor a luat foc. Copila fiind la acea vreme, Harley a suferit arsuri grave, care i-au marcat intreaga existenta. Desi doctorii i-au dat doar 2% sanse de supravietuire, fetita a luptat pentru viata ei si a reusit sa treaca peste momentele dificile. In prezent, Harley isi traieste viata dupa propriile reguli, ignorand rautatile celor din jurul sau. 
   Avand in vedere ca Harley a suferit arsuri pe 80% din suprafata corpului, aspectul sau fizic s-a schimbat, insa acest detaliu nu a impiedicat-o pe tanara sa traisca frumos si sa se bucure de viata. In ultimii 18 ani, tanara a suferit numeroase interventii chirurgicale, menite sa ii aline suferinta. 
   Cu toate ca a incercat sa fie un om normal, societatea nu a acceptat-o pe Harley. De-a lungul anilor, tanara a fost victima a numeroase glume proaste si rautati. O vreme, toate aceste situatii stanjenitoare au afectat-o, insa lucrurile s-au schimbat atunci cand Harley a devenit constienta de puterea sa interioara. 

   Pentru a isi reaminti ca este o luptatoare si o supravietuitoare, Harley si-a facut un tatuaj original: o pasare Phoenix care renaste din proria cenusa, insotita de textul "I am fearfully and wonderfully made".

   In plus, Harley a decis sa isi impartaseasca povestea, in speranta ca si alti oameni aflati in impas se vor simti inspirati si vor intelege ca viata trebuie traita la maximum, indiferent de piedicile pe care le intalnesc. Astfel, tanara si-a publicat experientele pe Facebook si Instagram, acolo unde a primit numeroase felicitari si incurajari din partea internautilor.


   protv.ro
 •