Bonele, la mare căutare în Capitală. Cât costă o bonă timp de o oră?


  Vacanța de vară este o perioadă de grea încercare pentru părinţi. Întrucât grădiniţele își închid ușile pentru o perioadă de 40 de zile, ei sunt nevoiţi să caute soluții alternative pentru a-şi distra copiii.

adult-affection-baby-755028.jpg

Centrele educaționale de zi propun un șir de servicii celor care nu știu unde să-și ducă picii. O zi plină de activități educative costă 200 de lei, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

”Noi avem oferte pentru copii de toate vârstele. Avem grupe pentru bebeluşi de până la un an, avem creşă pentru copiii de doi ani, tabără de vară pentru cei de la şase ani și școală de vară”, a spus Nadejda Dragomir, administratoarea centrului educațional.

Cei care vor să apeleze la serviciile unei bone vor trebui să achite între 30 şi 50 de lei pentru o oră.

”Ne străduim să alegem bona după preferințele mamei, deoarece fiecare are cerințe individuale. Cineva vrea o bonă mai tânără, cineva vrea una mai în vârstă. Sunt părinți care vor bone cu studii medicale, în special pentru nou-născuți”, a declarat Larisa Mocan, agent de recrutare a bonelor.

”Mie agenția mi-a oferit o soluție foarte bună, deoarece nu știam unde pot găsi o bonă. Nu am vrut să caut pe internet, fiindcă nu știam pe cine voi găsi.”

Psihologii au unele recomandări, pentru cei care au decis să-și încredințeze copilul unei bone.

”Să știe să coopereze cu copiii și cu cei din jur, să fie destul de flexibilă, deoarece și copiii sunt foarte diferiți. Este bine ca bona, în momentul ce a fost angajată, să respecte obiceiurile familiei”, a spus Tatiana Turchină, psiholog.

Cei mai mulţi părinți își lăsa însă micuții în grija bunicilor pe durata vacanţei.

”Lăsăm copiii la bunei. Buneii au venit din străinătate și stau la dânșii acuma.”

”Oricum am s-o țin acasă. La bunei, chiar dacă aș lucra, n-aș duce-o pe mult timp pentru că e copil mic și e responsabilitate.”

Iar bunicii recunosc faptul că sunt şi ei, la fel ca nepoţii, în așteptarea vacanței.

”Vara, toată iarna sunt la țară și vin cu nepoțeii. Eu nu pot fără ei, dacă nu-i văd, eu nu pot.”

”Așa ca buneii nu cred că mai are așa grijă de copii, cât părinții nu-s.”

Peste 100 de grădinițe din municipiul Chișinău își vor sista activitatea în timpul vacanței de vară.

publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Astfel, preturile de sector vor stabili locațiile unde producătorii agricoli din oraşele şi satele (comunele) din componenţa municipiului Chişinău îşi vor putea comercializa producţia, cu respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virisului COVID-19, transmite diez.md.
   Producătorii agricoli vor putea comercializa legume, fructe şi altă producţie agricolă, în baza autorizaţiilor de funcţionare eliberate de preturile de sector şi a documentelor corespunzătoare de însoţire.
   De asemenea, autorităţile vor asigura în locaţiile stabilite condiţii sanitare pentru desfăşurarea comerţului.
   diez.md
  • victoriaaxentii
   De victoriaaxentii
   Dragi mamici, cine cunoaste o gradinita privata in zona Telecentru ? 
   am plecat de  la Alba ca Zapada . rusine nu au. cer bani pentru ca stam acasa in pandemie. si nu ca asa, dar cu santaj.
   astept propuneri . multumesc
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Astfel, ca şi majoritatea ţărilor europene, începând cu ora 03:00, în Moldova acele ceasornicului vor fi date cu o oră înainte, transmite Știri.md. 
   Astfel ora 03:00 va deveni ora 04:00, ceea ce înseamnă că moldovenii vor dormi cu o oră mai puțin.
   Moldova practică trecerea la ora de vară şi de iarnă de două ori pe an, primăvara şi toamna, începând cu anul 1979, pentru a utiliza optimal lumina firească şi pentru a reduce iluminarea artificială. 
   La 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru anularea schimbării orei în Uniunea Europeană, începând cu anul 2021. 
   știri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   „Venim cu recomandări către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de a fortifica măsurile de igienizare în cadrul instituțiilor educaționale. Vreau să atenționez managerii instituțiilor de învățământ nu doar să informeze copiii privind aceste măsuri, ci și să asigure organizarea acestui proces – să existe săpun și apă.
   Atunci când blocul sanitar se află afară și ne dăm bine seama că nu există apă caldă, să existe toate dispozitivele corespunzătoare pentru a asigura dezinfectarea mâinilor copiilor. Informarea copiilor este și responsabilitatea părinților, dar solicităm respectuos să se implice și cadrele didactice”, a menționat ministra.
   Un studiu realizat de Platforma Copiilor, prezentat în martie 2018, ilustrează o situație îngrijorătoare: chiar dacă 90% dintre copiii intervievați spun că există lavoare unde pot să-și spele mâinile, 70% dintre aceștia menționează că rar există sau niciodată nu există săpun. De asemenea, 75 la sută dintre respondenți au menționat că la WC nu există niciodată hârtie igienică și că mirosul este foarte urât.
   În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 12 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19, dintre care zece adulți și doi copii. Pacienții sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.
   Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

   suntparinte.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.
   „Fac un îdemn către părinți. Sunt și eu mamă, am și eu doi copii. Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere.
   Solicităm responsabilitatea față de copii.
   Evităm autotratamentele , să apelăm telefonic 112” a declarat ministra Sănătății.
   În total, în Republica Moldova avem 3 cazuri pozitive de coronavirus.
   știri.md
   Детские сады, школы и университеты в Молдове закрываются
   Детские сады, школы и университеты в Молдове будут закрыты с завтрашнего дня, 11 марта, как минимум на одну неделю
   Об этом заявила министр здравоохранения Виорика Думбрэвяну, сообщает stiri.md
   "Я сама мама, у меня двое детей. Каникулы не означают, что детей можно оставлять без присмотра. Прошу проявить ответственность по отношению к детям. Следует избегать самолечения, в случае необходимости необходимо звонить в 112", - сказала Думбрэвяну. 
   Отметим, что сегодня в Молдове подтверждено еще два случая коронавируса. Речь идет о мужчине и женщине, вернувшихся из Италии.
   point.md
 •