Bambusul aducător de noroc în casă


    Îți dorești o plantă orientală, care să dea o pată de culoare locuinței tale și să fie și ușor de întreținut? Bambusul este o alegere inspirată, mai ales că în arta Feng Shui se spune că în casa unde există planta, va veni norocul.

Este ușor de îngrijit

 

Originar din Asia, bambusul norocos este o plantă care se dezvoltă atât în sol, cât și în apă. Dacă vrei să crească în apă, așază-l într-un vas transparent și pune biluțe decorative sau pietricele din var. Acestea vor susține planta dreaptă și îi vor permite accesul total la apă. Nu uita să pui în apă și un îngrășământ mineral, ca să nu se îngălbenească

 

Dacă îl sădești în pământ, ai grijă ca acesta să conțină și nisip, pentru a menține umiditatea. De regulă, acesta se plantează în lână minerală, care absoarbe și menține apa, asemenea unui burete. Astfel, planta își reține cantitatea de apă de care are nevoie.

 

Se înmulțește prin butași
55794a12b1363_800660022.jpg
Bambusul norocos poate să ajungă să măsoare 70 de cm în înălțime și 1 cm grosime, iar pentru ca lăstarii să crească taie planta desupra ultimului lăstar și aplică ceară pe capătul tulpinii, ca să-i oprești creșterea. Deoarece bambusul se înmulțește prin butași, taie o tulpină nou formată și pune-o într-un vas cu apă, până când formează noi frunze.

 

Folosește apă fără chimicale

 

Udă planta o dată pe săptămână cu apă filtrată sau de ploaie, deorece clorul, fluorul și alte chimicale cu care se tratează apa nu-i fac bine. Poți să folosești și apă de la robinet, dar numai după ce ai lăsat-o la decantat o zi. Totodată, lună de lună scoate planta din vas și spală sub un jet de apă rădăcinile, tulpina și frunzele. Șterge și vasul în care stă bambusul.

 

Nu-l așeza în lumina puternică

 

Bambusul norocos se orientează după razele soarelui în timp ce crește. Dacă vrei să ai o plantă cu crenguțe spiralate, rotește periodic ghiveciul sau vasul cu apă. Așază-l lângă fereastră, dar nu direct în soare, deoarece lumina intensă îi face rău. Pentru a se dezvolta fără probleme, ai grijă ca în locuință să ai o temperatură care să varieze între 15-21 de grade Celsius.
55794a214b484_B9316369172Z1_20150225192350_000_GTHA1VO0A10.jpg
Ferește-l de dăunători

 

Dacă razele soarelui cad direct pe plantă sau dacă apa cu care îl uzi conține prea mult fluor sau săruri, frunzele se pot îngălbeni. Ține la distanță bolile, îndepărtând tulpina și frunzele uscate.

 

Poate să înflorească și după un secol

 

Există peste 1400 de specii de bambus. Unele dintre acestea înfloresc anual, altele mai rar, în timp ce câteva dintre ele înfloresc la peste 100 de ani de la plantare.

 

Info: Ține planta departe de copii sau animale de companie, deoarece anumite specii de bambus sunt otrăvitoare. În cultura chinezează bambusul simbolizează longevitatea, iat în cea indiană este semnul prieteniei.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.