BAC 2017. Cele mai amuzante PERLE după primul examen


  • 3423
  • Emoţii pentru absolvenţii liceelor care studiază în limba rusă. Aproape trei mii de elevi au scris astăzi primul test de BAC la limba şi literatura română. La proba de creaţie, elevii au avut să scrie un comentariu literar în baza poemului "Luceafărul" de Mihai Eminescu. Opera poetului român i-a băgat în ceaţă pe mulţi dintre absolvenţi.

"Luceafărul este o stea care luminează pentru fiecare om şi dacă el o să coboare jos el nu o să mai lumineze aşa cum luminează sus." Este comentariul pe care l-a scris o absolventă a unui liceu cu predare în limba rusă, la examenul la literatura română.

"Eu nu am citit acest poem. Nu-mi amintesc nicio strofă. - Cum începe? - Nu-mi amintesc - Primul rând. A fost odată... - A fost odată o fată, pe nume ce?", este răspunsul evaziv al unei eleve, care s-a arătat încrezătoare că va obţine nota 7 la examenul la limba şi literatura română.

Publika.md aminteşte că la sesiunea din acest an vor participa aproape 19 de mii de candidaţi. Pentru ei au fost deschise 93 de centre de bac. Până în data de 20 iunie, absolvenţii liceelor din ţară vor mai avea examene la limbile maternă şi cea străină, matematică, istoria românilor și universală, în funcție de profilul studiat. La fel ei vor scrie teste şi la examenul la solicitare.

publika.md


Поделись новостью с друзьями!