Avantajele si dezavantajele recipientelor de plastic


    Intrarea pe piata a recipientelor de plastic pentru pastrarea alimentelor si nu numai a reprezentat un moment important datorita faptului ca acestea sunt ieftine, usor de folosit, se gasesc in diferite forme si marimi si ne simplifica existenta in mod considerabil.

Tot materialele plastice reprezinta si cea mai frecventa modalitate de ambalare a produselor alimentare ce se gasesc in supermarketuri. Chiar daca plasticul este un material usor, rezistent si ieftin, nu trebuie trecut cu vederea faptul ca pastrarea alimentelor in recipiente de plastic poate duce la deteriorarea mai rapida a acestora, la pierderea gustului mancarurilor si chiar la transferul unor substante nocive in alimente, substante ce pot avea repercusiuni grave asupra organismului.
55c356355b40f_1319283904_178781534_1ALWAYSFRESHCASEROLECUTIIPENTRUDEPOZITAREPASTRARECALATVsector2500x500.jpg
Recipientele de plastic sunt o solutie durabila si ieftina

 

Plasticul este fara indoiala un material rezistent, cutiile de plastic in care se depoziteaza mancarea putand rezista la socuri mari fara sa pateasca nimic. De asemenea, aceste cutii au avantajul de a fi foarte usoare multa lume folosindu-le pentru a-si lua mancare la serviciu sau la scoala. Peste tot in supermarketuri puteti gasi recipiente de plastic pentru uz alimentar sau casnic de diverse marimi si forme, preturile acestora fiind convenabile.

 

Un alt avantaj al cutiilor din plastic ar fi faptul ca rezista foarte bine in timp in ciuda utilizarii frecvente. In momentul in care va decideti sa va reorganizati frigiderul si optati pentru utilizarea recipientelor de plastic ar fi bine sa va uitati pe eticheta acestora pentru a va asigura ca sunt pentru uz alimentar. Mai mult decat atat, recipientele de plastic sunt insemnate (fie pe capac, fie pe partea inferioara a recipientului) cu numere de la 1 la 7 (codurile de reciclare). Recipientele insemnate cu numerele 1,2,4,5 pot fi folosite fara grija insa cele insemnate cu 3, 6 si mai ales 7 este bine sa fie evitate deoarece pot contine o serie de substante cu potential toxic si mai ales nu trebuie folosite in cuptorul cu microunde.
55c3563e267ee_MSnew2.jpg
Dezavantajele recipientelor de plastic

 

Exista numeroase controverse in ceea ce priveste cutiile de plastic pentru pastrarea alimentelor, cea mai faimoasa fiind legata de un compus numit bisfenol intalnit in plasticul policarbonat. Bisfenolul A este un hormon sintetic intalnit in recipientele de plastic pentru uz casnic, cat si in ambalajele alimentare (chiar si in structura sticlelor de plastic sau a biberoanelor) cu rolul de a le face pe acestea mai rezistente si mai durabile. Cu cat un recipient este spalat sau incalzit, cu atat mai usor acest compus ajunge in alimente.

 

Studii recente au demonstrat legatura clara intre bisfenolul A si aparitia cancerului de prostata, de san, a disfunctiei ovariene, a pubertatii precoce cat si efectul nociv pe care il are acest compus in cazul femeilor insarcinate. De asemenea, se pare ca persoanele care sunt expuse la un nivel ridicat de bisfenol A sunt predispuse la obezitate, scaderea imunitatii si hiperactivitate (in cazul copiilor). Avand in vedere toate aceste informatii alegeti cu atentie produsele de plastic si evitati-le mai ales pe cele cu codul de reciclare 7.





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.