Atenție, chișinăuieni: Troleibuzele nu vor mai merge spre Telecentru


  O rută temporară de autobuz va asigura, din 14 iunie și până pe 25 august, conexiunea dintre sectorul Centru și cartierul Telecentru, pe durata lucrărilor de reabilitare a colectorului menajer din str. București, timp în care troleibuzele nu vor ajunge în cartierul Telecentru.

498fe64d7bec09cb3a5a65e17c250e5c.jpg

Ruta de autobuz se va numi: „Centru – Telecentru” și va avea itinerarul: str. Bănulescu-Bodoni (Grădina Publică ,Ștefan cel Mare), A. Mateevici, V. Alecsandri, Șoseaua Hâncești, str. Miorița, Gh. Asachi, str. V. Alecsandri, A. Mateevici, M. Eminescu, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Bănulescu-Bodoni.

Directorul adjunct pentru exploatare al Întreprinderii municipale „Parcul Urban de Autobuze”, Marcel Lupanciuc, a declarat pentru IPN că pe rută vor circula patru unități de transport, la un interval de zece minute, de la ora 06.00, până la ora 21.50. Costul călătoriei va fi de trei lei.

Din 14 iunie și până pe 25 august, circulația rutieră în strada București va fi închisă în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin. Ruta de troleibuz nr. 3 se suspendă. Itinerarul rutei de troleibuz nr. 2 se modifică: de la str. Gh. Asachi troleibuzele vor circula pe str. Pan Halippa, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. Rutele de troleibuz nr. 10 și nr. 24 se scurtează până la str. 31 August.

ipn.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Круто, а говорили на 2 недели...хоть догадались автобус пустить

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella

   Oamenii legii susțin că individul de 22 de ani a urcat, la volanul automobilului, în stare de ebrietate și fără permis de conducere, transmite Știri.md cu referire la ProTV.
   Potrivit poliției, totul s-a întâmplat ieri dimineață. Șoferul, în vârstă de 22 de ani, conducea cu viteză automobilul, a pierdut controlul asupra volanului și a lovit fetița de 7 ani care mergea pe trotuar împreună cu bunica sa.
   În urma impactului, fetița a fost transportată la Centrul Mamei și Copilului din Capitală cu diverse traumatisme.
   Oamenii legii spun că testului alcoolscopic a stabilit că bărbatul avea 0,67 mg/l în aerul expirat. Tot poliția spune că, bărbatul de la volanul automobilului nu deține permis de conducere, iar mașina aparține tatălui acestuia.
   protv.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   "Clientelor le place, costumul de baie întreg poţi să-l porţi şi la bazin şi la mare şi la o plimbare pe plajă seara de exemplu asortată cu o fustiţă. Anul acesta în sfârşit încep să întreabă culorile pentru că din păcate moldovenecele poartă mai mult culoarea neagră, roşie, uniton", a spus administratoarea unui magazin din Capitală, Diana Enachi.

   Persoanele romantice pot alege costume cu volane pe bretele. Această femeie a venit împreună cu cele trei fiice să-şi aleagă ţinute pentru o vacanţă în Egipt. 

   "Fiecare dintre noi şi-a găsit costume de baie. Preţurile sunt foarte bune. Eu mi-am ales un costum stilat ca să îmi placă să-l port la odihnă şi sper să vin şi după al doilea costum."

   "Mergem la mare şi mi-am ales un costum care mi-a plăcut foarte mult. Vreau foarte mult în vacanţă şi aştept cu nerăbdare plecarea."

   Mezina familie în vârstă de trei ani a îndrăgit atât de mult noua achiziţie încât nu dorea să scoată costumul de pe ea. 

   "- Nu-l scoate. - Nu îl scot, stai liniştită."

   "Mi-au plăcut aceste costume, foarte colorate, o gamă de culori aprinse de vară pentru copilaşi, fetiţe este numai bine. Suntem doamne vrem să fim mereu frumoase, să atragem atenţia nu doar noi la costumul de baie, dar şi asupra noastră."

   Un costum de baie creat de designerii autohtoni costă între 200 şi 450 de lei.

   publika.md
  • Calandrella
   De Calandrella

   Acesta este un business, iar părinţii riscă când îşi înscriu copii la astfel de grădiniţe. Afirmaţia a fost făcută de primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei operative de astăzi a serviciilor primăriei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.
   Potrivit lui Codreanu, aceste grădiniţe sunt deschise în mare parte în case private şi nu sunt verificate la nivel de respectare a normelor sanitare, dar nici la capitolul implementarea curriculei de învăţământ.
   „Dacă întrebați Ministerul Educației, nimeni nu o să vă poată spună câte sunt ele la număr, pentru că ele nu sunt nicăieri înregistrate. Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde? Este un subiect sensibil, deoarece vorbim de siguranța copiilor”, a opinat Codreanu. 
   Oficialul a cerut Direcției generale, educație, tineret și sport Chișinău să organizeze discuţii la acest subiect la care să fie chemaţii şi reprezentanți de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi.
   moldpres.md
  • Calandrella
   De Calandrella

   "Bine aţi venit!!! Gustaţi din pâinea noastră!"

   Birourile sunt dotate cu computer, telefon şi mobilă nouă. Președintele organizației "Bunici grijulii" din sectorul Centru spune că, anterior, şedinţele lor se petreceau pe holurile şcolilor sau în stradă. 

   "Numai aici ne putem aduna cu toţii grămăjoară. Acum, pe vară, cu toate şcolile care au activităţi de zi, unde stau copiii la tabără, noi activăm şi în această perioadă", a spus preşedintele OT "Bunicii Grijulii" din sectorul Centru, Ion Taban.

   "Acest proiect este benefic pentru întreaga societate. Am venit în întâmpinare pentru oferirea acestui sediu", a spus pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

   Şi cei 30 de bunici din sectorul Botanica vor beneficia de condiţii de lucru mai bune. 

   "Biroul, într-adevăr am avut nevoie. Aici, noi vom sti că e casa noastră şi o să o înfrumuseţăm, să o acomodăm după cerinţele noastre şi a copiilor", a spus preşedintele OT "Bunicii Grijulii" sectorul Botanica, Raisa Rusu.

   "Spaţiul este încăpător, luminos, de lucrat se poate fiindă dacă sunt condiţiile bune de lucru i efect este. "

   "O se ne adună, o să vorbim, o să punem la cale unde să ne întâlnim."

   Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Gheorghe Cavcaliuc care este şi iniţiatorul proiectului spune că bunicii merită aceste condiţii de muncă, deoarece viaţa copiilor este în mâinile lor.

   "Bunicii îşi pot planifica activitatea, îşi pot face acel grafic de serviciu, care din bunici, în ce zi, la ce oră, la şcoală sau intersecţie va fi prezent pentru ca să ne ajute copiii", a spus şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

   Voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea lor. În schimb, o rețea de farmacii şi un supermarket le oferă carduri de reduceri. În prezent, în proiect sunt implicaţi peste 1500 de bunici din ţără.
    publika.md
  • Calandrella
   De Calandrella

   O profesoară de geografie de 59 de ani din Moscova a fost concediată, fiind acuzată că a făcut strip-tease în faţa elevilor săi. Svtelana Koliadova spune însă că este un abuz al conducerii şcolii, după ce s-a plâns de condiţiile de muncă în urma adoptării unui nou regulament care le interzice cadrelor didactice să iasă din clasă chiar şi pentru a merce la WC, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.
   Profesoara a dat iniţial şcoala în judecată şi a câştigat daune în instanţă, apoi s-a trezit cu o acuzaţie uluitoare. Conducerea instituţiei de învăţământ a concediat-o, pentru că ar fi făcut strip-tease în timpul unei ore.
   Koliadova respinge toate acuzaţiile. „Am fost operată recent la un picior şi abia umblu în baston”, spune ea, potrivit Life.ru. Ea a cerut la tribunal ca elevii care o acuză să spună ce culoare avea fusta pe care o purta în acea zi şi pe care e acuzată că şi-a ridicat-o în faţa lor. 
   Niciunul dintre elevi nu a putut preciza, iar femeia spune că motivul e simplu: nici măcar nu purta fustă, fiindcă din cauza operaţiei e nevoită să umble doar în pantaloni.
   Sentinţa va fi dată în ianuarie 2018.
   unimedia.info
 •  
   
 • sova-spring-240x300.png