Atenție, chișinăuieni: Troleibuzele nu vor mai merge spre Telecentru


  O rută temporară de autobuz va asigura, din 14 iunie și până pe 25 august, conexiunea dintre sectorul Centru și cartierul Telecentru, pe durata lucrărilor de reabilitare a colectorului menajer din str. București, timp în care troleibuzele nu vor ajunge în cartierul Telecentru.

498fe64d7bec09cb3a5a65e17c250e5c.jpg

Ruta de autobuz se va numi: „Centru – Telecentru” și va avea itinerarul: str. Bănulescu-Bodoni (Grădina Publică ,Ștefan cel Mare), A. Mateevici, V. Alecsandri, Șoseaua Hâncești, str. Miorița, Gh. Asachi, str. V. Alecsandri, A. Mateevici, M. Eminescu, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Bănulescu-Bodoni.

Directorul adjunct pentru exploatare al Întreprinderii municipale „Parcul Urban de Autobuze”, Marcel Lupanciuc, a declarat pentru IPN că pe rută vor circula patru unități de transport, la un interval de zece minute, de la ora 06.00, până la ora 21.50. Costul călătoriei va fi de trei lei.

Din 14 iunie și până pe 25 august, circulația rutieră în strada București va fi închisă în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin. Ruta de troleibuz nr. 3 se suspendă. Itinerarul rutei de troleibuz nr. 2 se modifică: de la str. Gh. Asachi troleibuzele vor circula pe str. Pan Halippa, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. Rutele de troleibuz nr. 10 și nr. 24 se scurtează până la str. 31 August.

ipn.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Musika

Postat

Круто, а говорили на 2 недели...хоть догадались автобус пустить

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Vacanta Alinei Plingau din aceasta vara a fost o sursa de inspiratie pentru noi subiecte si idei originale. A petrecut o vacanta de vis in tinuturile insorite ale Italiei si a povestit pentru perfecte.md ce a insemnat pentru ea odihna din acest sezon estival, dar si cu ce impresii s-a reintors acasa.

   "Nu este pentru prima oara cand aleg Italia ca si destinatie de relaxare. Este o tara in care gasesc multa liniste, mult echilibru si multe locuri extrem de frumoase. Fiecare oras din Italia este o poveste aparte. Asta am inteles dupa ce am vizitat peste 10 orase din aceasta tara. Toscana mi-a cucerit inima in asta vara. Plaja alba cu nisip orbitor si marea albastra, alias Bahamas Beach, m-a facut sa confund marea cu cerul. Nu e nevoie sa aterizezi pe Insulele Maldive pentru a savura albastrul marii. Italia e de ajuns. 

   A fost o vacanta foarte activa. Am mers impreuna cu iubitul meu si cativa prieteni. Nu am stat nicio zi in casa. Am vizitat cea mai veche republica din lume, San Marino. Am dat o raita prin portul din San Vincenzo, iar Castelul de tortura Guaita si Castelul Populonia m-au impresionat si m-au inspirat foarte mult. Trezitul la 5-6 dimineata in vacanta e ceva normal pentru mine. Cu cat mai devreme ma trezesc, cu atat mai mult imi incarc bateriile. Locurile pe care le vizitez sunt de vina. O viata nu-ti ajunge sa admiri Italia in intregime. 


   Fericirea a fost pe deplina pentru ca mi-am revazut prietenii, Monica si Dail. Ii ador la nebunie. Nu am zburat cu avionul si nici nu am apelat la vreo agentie turistica. Am optat pentru o altfel de calatorie. Cu masina. Individual. In asa mod am admirat Romania, Slovenia si Ungaria din masina.  

   In vacanta asta am evitat crema de protectie. Secretul unui bronz frumos este combinatia echilibrata dintre apa si soare. Atat. Niciodata nu m-am ars si nu am facut vreodata insolatie. Nu cred in toate licorile despre care se vorbeste atat de mult. Am incercat sa evit la maxim internetul. Telefonul in vacanta l-am folosit mai mult in rol de aparat foto. 

   Nu exista vacanta fara shopping, in cazul meu. Ori de cate ori merg in vacanta, dau o tura si prin magazinile de prin preajma. Am prins marile reduceri si mi-am reinoit garderoba pentru cel putin jumatate de an. O vacanta perfecta! Revenirea este foartea grea, dar foarte placuta. Acum sunt plina de energie pentru un nou sezon de Seri Perfecte", a marturisit Alina Plingau.
   perfecte.md

    
  • Calandrella
   De Calandrella
   Într-o societate profund patriarhală, așa cum este a noastră, miturile și stereotipurile despre femei cântăresc mai mult decât orice dovadă științifică, transmite Știri.md cu referire la Prime.md. 
   O femeie conduce mașina mai rău decât un bărbat. Știm sigur că ați spus sau, cel puțin, ați auzit vreodată această afirmație. 
   Adevărul este că ultimele studii efectuate în Marea Britanie, arată că din cele 10 milioane de puncte de penalizare, peste 70% le aparțin bărbaților. Totodată, 57% au fost implicaţi în accidente cel puţin o dată în viaţa lor, faţă de numai 44% dintre femei. 
   În Moldova, salariul mediu al bărbaților este cu 12% mai mare decât cel al femeilor pentru aceeași cantitate de muncă, iar funcțiile cheie le revin tot bărbaților. De vină sunt, din nou, miturile. 
   Țările dezvoltate ale lumii, care au depășit prejudecățile primitive, așa cum e Finlanda, Suedia sau Danemarca, sunt un exemplu verificat al faptului că diferența o face nu genul, ci educația.
   Întotdeauna am fost în căutarea diferențelor dintre bărbați și femei. Printre cele mai populare se află inteligența emoțională. 
   Mulți cercetători au ajuns la concluzia că diferențele emoționale observate dintre bărbați și femei provin mai degrabă din rolurile de gen impuse de societate decât din caracteristici biologice.
   Miturile, stereotipurile și prejudecățile afectează în mod direct și viața bărbaților, dar despre asta vom vorbi data viitoare. Până atunci, verificați orice informație și puneți la îndoială tot ce, din generație în generație, a fost transmis ca un adevăr absolut.
   prime.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Universitatea de Stat din Moldova – 16 – 20 iulie.
   Universitatea Tehnică a Moldovei – 16 – 19 iulie.
   Academia de Studii Economice din Moldova – 16 – 22 iulie.
   Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Chișinău – 16 – 26 iulie.
   Universitatea Agrară de Stat din Moldova – 20 iunie – 20 iulie.
   Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău – 9 – 19 iulie.
   Universitatea de Stat din Tiraspol – 9 – 20 iulie.
   Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport – 24 iulie – 6 august.
   Universitatea Slavonă – 16 – 27 iulie.
   Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” – depunerea actelor are loc până pe 27 iulie.
   Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice – 16 – 23 iulie (valabil pentru Facultatea Artă Muzicală și Facultatea Arte Plastice, Decorative și Design).
   moldova9.com
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Potrivit medicilor, numărul intervențiilor a crescut deoarece tot mai multe femei nasc după 30 de ani, dar și că viitoarele mame solicită să fie aplicat acest procedeu.
   Datele statistice mai arată că cele mai multe nașteri prin intervenție chirurgicală au avut loc în Capitală şi în nordul țării.
   Cele mai puţine cazuri au fost înregistrate în Găgăuzia.
   publika.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   În acest mesaj, Mihai Stratulat spune că nu a încercat să-și denigreze colegii medici, dar a vorbit despre un sistem medical în domeniul ocrotirii sănătății copiilor învechit, iar prin asta neprietenos și pe alocuri distrugător.
   „Un sistem care impune administrația spitalelor să recurgă la tot felul de lucruri pentru a suplini bugetul spitalelor cu bani, spitale mari și cu multe paturi, rămase moștenire de pe timpul sovietic! Însă în loc să reducem numărul de investigații și analize inutile în cazul unor diagnostice, se recurge la metode mai ușoare, de a pune diagnostice greșite, cu investigații și analize neargumentate, dar care mai adaugă niște diagnostice asociate și cresc coeficientul în DRG! Nu trebuie să stea nimeni la pușcărie, trebuie schimbată administrația și resetat sistemul. Trebuie de revizuit DRG-ul. Trebuie de deschis secții de supraveghere a copiilor cu diagnostic incert, unde să fie internați pentru un minim de zile pentru tratament de suport și minim de analize, iar în a 4-a zi, când perioada acută trece și copilul se simte mai bine să fie externat acasă, în caz contrar internat deja în secție cu diagnoza stabilită și bine argumentată. Nu trebuie toți copiii cu viroză în perioada acută să fie internați cu diagnostic de pneumonie, pentru că avem paturi libere și bugetul mic! Trebuie fortificat serviciul de triere a pacienților în spitale. Trebuie reformat și fortificat serviciul de asistență medicală primară. Trebuie să comasăm toate spitalele pediatrice municipale și republicane într-un singur spital municipal și unul republican, așa vom avea un număr adecvat de paturi pentru populația care a mai rămas, celelalte clădiri vândute și cu banii obținuți să modernizăm spitalele nou create”.
   De asemenea, medicul a mai spus că a vorbit cu administrația unui spital mai înainte, dar nu s-a schimbat nimic. „Sunt medici foarte buni în acele spitale, dar sunt impuși să facă acest joc, altfel riscă să-și piardă munca! Sunt însă alții care joacă nestingherit! Acuzații aduse de către directorul SCM de copii Nr. 1 ‘S. Lazo’ aud deja pe parcursul a 5 ani, pacienții îmi povestesc cum sunt denigrat eu de către medicii și administrația de la ambele spitale (și nu doar aceste spitale), cum fotografiază epicrizele de examinare care le găsesc în carnetul de dezvoltare a copilului, sau în cazul când copiii într-adevăr necesitau internare și ajungeau la spital cu fișă de trimitere de la mine! Eu tot am obosit să fiu denigrat și acuzat, m-am săturat să lucrez în acest sistem, care nu este nici pentru pacient, nici pentru medic! Eu cred că a ajuns timpul să facem o schimbare, ori o să ne trezim că generațiile de copii de astăzi nu vor mai ajunge la bătrânețe! Peste tot în lume se bate alarma referitor la abuzul de antibiotice și la o rezistență sporită a bacteriilor față de antibiotice! Ministerele Sănătății elaborează politici în această direcție! Colegii din România râd de noi la câte diagnoze de pneumonii avem și câte antibiotice administrăm”.
   diez.md
 •