Asistente medicale, în stare de ebrietate la un spital de copii din Capitală


    Două asistente medicale au fost suprinse în stare de ebrietate la locul de muncă. Incidentul a avut loc miercuri, 13 iulie, după miezul nopții la Spitalul Clinic Republican pentru Copii "Emilian Coţaga" din Capitală, scrie Today.md.

 

Femeile au fost depistate de o mamă, care ar fi venit cu copilul la spital și a observat starea suspectă a asistentelor medicale, acestea scăpau seringele pe jos și aveau un comportament dubios.

 

Potrivit unor surse, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, femeia care le-a văzut pe cele două asistente medicale băute a chemat poliția la spital. La fața locului oamenii legii au identificat două asistente medicale, în vârstă de 47 și 60, care aveau semene vizibile de ebrietate.

 

Solicitat telefonic, Ion Carasic, medicul care o înlocuiește pe Janeta Buliga, vice-directorul instituției medicale în care s-a întâmplat incidentul, a declarat pentru Today.MD că abia astăzi a aflat despre acest caz și că urmează să fie investigat.

 

"Asistentele medicale vor fi audiate și vom cere să-și argumenteze comportamentul. Cel mai probabil vor fi pedepsite conform legii, după ce vor fi prezentate rezultatele unei comisii speciale în acest caz. Aseară la fața locului a fost chemată conducerea Institutul Mamei şi Copilului", a menționat Carasic.

 

Sursele au menționat că, inițial femeile au refuzat să dea explicații, iar la fața locului a fost chemată conducerea Institutul Mamei şi Copilului, instituție care se face direct responsabilă de spitalul Emilian Coţaga, dar și un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare, cu un aparat alcooltest.

 

Aceștia au stabilit că una dintre asistente avea 0,57 mg/l alcool în aerul expirat, iar alta 0,35 alcool în aerul expirat.

 

Femeile, ulterior, au recunoscut polițiștilor că au servit câte un păhărel de tărie, pentru că ar fi sărbătorit "Sfânții Petru și Pavel".

 

publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.