Arată ciudat, dar sunt foarte gustoase. 5 fructe exotice de care sigur nu ai auzit


    La capitolul fructe toată lumea este deschisă să le încerce, oricât de ciudat ar arăta, atât vreme cât se ştie despre ele ca fiind delicioase. Poate am auzit de ele în filme sau de pe internet, pe unele chiar le putem gusta pentru că le găsim şi la noi, însă un lucru este cert: chiar şi cele mai ciudate ca aspect şi textură pot să-ţi încânte de-a dreptul papilele gustative.

Iată câteva fructe exotice de care sigur nu ai auzit, dar care sunt recunoscute pentru gustul lor delicios:

Black sapote

fructe-exotice-ciudate (1).jpg

Este un fruct originar din Mexic, iar atunci când este copt are un gust delicios de ciocolată. Închipuie-ţi cum ar fi să mănânci un fruct cu gust de ciocolată!

Tamarillo

fructe-exotice-ciudate (2).jpg

Este originar din America de Sud, având un gust acrişor, astringent şi un miez pe care îl poţi scoate cu linguriţa.

Durian

fructe-exotice-ciudate (3).jpg

Are un miros foarte înţepător care te determină să nu încerci acest fruct, însă trebuie să treci peste acest lucru şi să-l guşti pentru că este foarte gustos.

Pitaya sau fructul dragonului

fructe-exotice-ciudate (4).jpg

Este dulceag şi crocant, descris ca fiind o combinaţie între kiwi şi pară la gust. Se consumă miezul din interior care se poate folosi şi la sucuri, smoothie-uri şi salate de fructe.

Cherimoya

fructe-exotice-ciudate (5).jpg

Este originar din America de Sud şi este o combinaţie între banană şi ananas la gust.
eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Iată cum să pregătești un incredibil tort de căpșuni, fără coacere, o rețetă pentru care toată lumea te va invidia și pe care toată lumea ți-o va cere! 
      Ingrediente
      Blat:
      300 gr biscuiti macinati 100 gr nuca macinata 100 gr unttopit Crema:
      800 gr iaurt 400 ml frisca 50 gr gelatina 300 gr zahar pudra 500 gr capsuni proaspete Glazura:
      400 gr ciocolataneagra 100 ml frisca 50 ml ulei Mod de preparare
      Blat:
      Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni. Compozitia se pune in forma de tort cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Lasam apoi la rece cel putin o oră.
      Crema: 
      Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.Frisca se bate spuma.Capsunile se taie cubulete.Gelatina trebuie hidratata in putin lapte dupa cere se topeste. Amestecam toate aceste ingrediente si apoi toata compozitia se pune peste blatul de biscuiti.Dam la rece 5-6 ore.Eu am asezat pe marginea formei de tort felii de capsuni dupa care am pus crema.Glazura:

      Ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi amestecata cu uleiul se toarna la mijloc si se niveleaza usor spre margine. Se poate decora cu fructe.
      kfetele.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Fructele vor fi întotdeauna mai sănătoase decât dulciurile din comerț, carnea procesată sau preparatele de la fast food, dar chiar și în domeniul alegerilor naturale există priorități. Copilul tău are nevoie de multe vitamine și minerale pentru a se dezvolta armonios și a avea energie pentru a afla tot mai multe lucruri, iar meniul este cel mai simplu și gustos mod în care-i poți veni în ajutor.
       Iată ce fructe ar trebui să incluzi în meniul lui cât mai des:
      1. Fructele de pădure
      Cireșele, zmeura, murele, căpșunile și afinele conțin foarte mulți antioxidanți, în special vitamina C, reducând foarte mult riscul de cancer. Fructele de pădure sunt o hrană adecvată și pentru creier deoarece susțin dezvoltarea abilităților cognitive. Consumul zilnic de fructe de pădure poate preveni efectele negative pe termen lung ale stresului, protejând creierul uman și în special capacitatea de memorare a informațiilor noi.
      Aceste fructe conțin și acizi grași de tip Omega-3, iar copilul tău nu va refuza smoothie-urile care au culori atractive, sosurile din iaurt cremos și cireșe ori cerealale calde sau reci de la micul dejun combinate cu mure și căpșuni. Poți încerca și să-l obișnuiești cu o variantă light de desert, combinând murele și zmeura cu un topping din frișcă. De asemenea, poți mixa fructele cu legume pentru a obține un gust original, de exemplu cireșe cu broccoli sau căpșuni cu fasole verde.
       2. Merele
      Îl vor ajuta pe copilul tău să aibă un organism fortificat în timp ce se joacă, aleargă, sare sau se implică în activități sportive. Pectina din componența merelor este solubilă în apă și stimulează proliferarea bacteriilor benefice din tractul intestinal. Merele conțin și un nivel ridicat de bor, care protejează dantura și menține oasele puternice. 
      Un singur măr va oferi copilului un sfert din necesarul zilnic de vitamina C. În plus, acest fruct reduce riscul de diabet, atac de cord, probleme de vedere și cancer. Este foarte ușor să înlocuiești deserturile cu felii de măr cu esență de vanilie sau puțină scorțișoară, iar combinațiile pentru smoothie-uri îți permit să devii tot mai creativ.
       3. Bananele
      Știai că atleții consumă des banane pentru că le furnizează carbohidrați care susțin rezistența fizică? Poate copii nu au drept obiectiv creșterea masei muscualre, dar cu siguranță simt nevoia de energie suplimentară. Aceste fructe bogate în vitamina B6 sunt foarte importante pentru sănătatea pielii și a sistemului nervos. De asemenea, bananele furnizează cantități importante de vitamina C, fibre și potasiu, mixul care protejează inima copiilor de afecțiunile cronice.
      În ciuda opiniilor eronate copii nu se vor îngrășa dacă mănâncă banane, așa că le poți da fructele fără nicio problemă. Încurajează-i să opteze pentru această variantă cu vitamine ca gustare, adaugă banane la înghețată sau la prăjituri și combină feliile aromate cu porția de cereale de la micul dejun.
       4. Portocalele
      O singură portocală conține suficientă vitamina C pentru două zile! De asemenea, este o sursă foarte bună de fibre și beta-caroten. Gustul dulce provine dintr-o combinație de glucoză, fructoză și sucroză, iar coaja fructului furnizează pectină, fibre și flavonoide care previn gripa și răceala. Include felii de portocală în toate salatele de crudități și oferă-i copilului suc de portocale în locul băuturilor carbogazoase cu mult zahăr. Poți mixa cantități egale de suc de protocale și suc de morcovi pentru a stimula sistemul imunitar al celui mic.
       5. Piersicile
      Conțin cea mai ridicată proporție de zahăr natural, sunt o sursă foarte bună de vitamina C și de fibre. În același timp furnizează organismului o cantitate ridicată de potasiu, prevenind hipertensiunea arterială și afecțiunile renale în rândul copiilor. Piersicile galbene asigură și o doză utilă de beta-caroten, pe care organismul îl va transforma în vitamina A.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Prăjitură cu mere şi frişcă

      Ingrediente pentru prăjitura cu mere şi frişcă: 
      
4 mere
 400 g făină 400 g unt 
400 g zahăr
 7 ouă
 2 pliculeţe zahăr vanilat
 1 vârf de cuţit de sare 
2 vârfuri de scorţişoară Pentru frişcă:
      
1 cutie smântână lichidă (200 ml)
 1 lingură zahăr tos
 zahăr pudră (după gust)
 esenţă de vanilie (opţional) Mod de preparare: 
      Laşi untul să se topească. Îl amesteci, într-un bol, cu zahărul şi cu pliculeţele de zahăr vanilat şi mixezi 5 minute, până când compoziţia se deschide la culoare şi devine pufoasă.
      Separi ouăle. Adaugi gălbenuşurile, rând pe rând, în compoziţie şi omogenizezi. Adaugi făina şi un vârf de sare şi mixezi până obţii un aluat uniform. Baţi spumă albuşurile. Le torni peste aluatul de prajitura rezultat şi amesteci, uşor, până se încorporează. Torni compoziţia într-o tavă specială, unsă cu unt şi presărată cu puţină făină.
      Dai la cuptor 10 minute.
      Cureţi merele de coajă, le tai cubuleţe, le presari cu puţină scorţişoară şi le căleşti uşor într-o oală, cu puţin unt şi zahăr. Le pui peste aluatul de prajitura din cuptor şi mai laşi la copt alte 30-35 de
minute.
      Pentru frişcă, torni smântâna rece într-un castron şi presari zahărul tos. Baţi cu mixerul până se întăreşte suficient şi apoi adaugi zahărul pudră, după gust, şi esenţa.
      Când este gata, scoţi prăjitura cu mere si friscaşi o laşi să se răcească. O ornezi cu frişcă şi presari peste prăjitura cu mere si frisca un praf de scorţişoară
      Prăjitură aromată

      Ingrediente pentru prăjitura aromată: 
      Pentru aluat:

      100 g unt sau margarină
 150 g zahăr 
1 ou
 300 g făină 
2 linguri praf de copt
 1 lingură esenţă de vanilie Pentru umplutură:
      
4 mere
 50 ml compot de mere
 50 ml apă Mod de preparare prăjitura aromată:
      Cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-un vas, la foc mic, împreună cu apa şi compotul şi le fierbi până se înmoaie. Combini untul sau margarina cu zahărul şi cu oul şi, după ce s-au legat, adaugi praful de copt, esenţa de vanilie şi făina în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.
      Amesteci până când capătă consistenţa unui aluat. Îl împarţi în două jumătăţi egale şi întinzi două foi.
      Aşezi într-o tavă mică de cuptor hârtie de copt şi pui prima foaie.
      Răstorni merele, iar deasupra aşezi cea de-a doua foaie. Înţepi prajitura aromata din loc în loc şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
      Poţi presăra, opţional, zahăr pudră amestecat cu un praf de scorţişoară peste prajitura aromata.
      Prăjitură cu zmeură şi cacao

      Ingrediente pentru prăjitura cu zmeură şi cacao:
      175 g unt 
250 g zahăr pudră
 150 g făină
 1 praf de sare
 1 pachet praf de copt
 5 ouă
 50 g cacao 
350 g zmeură congelată sau proaspătă 
frunze de mentă 
zahăr pudră Mod de preparare: 
      Pentru pandişpan, baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.
      Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.
      Dai zmeura dezgheţată sau proaspătă prin făină (păstrezi câteva şi pentru ornat), torni aluatul de pandişpan într-o tavă tapetată cu ulei şi făină şi aşezi din loc în loc zmeura.
      Pui prăjitura cu zmeura si cacao în cuptorul preîncălzit şi coci 40 de minute. Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit. Apoi tai prăjitura cu zmeura si cacao, o presari cu zăhăr pudră şi ornezi, dacă doreşti, cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă.
      Prăjitură cu gem

      Ingrediente pentru prăjitura cu gem: 
      Pentru blat: 
      500 g făină 200 g zahăr pudră 2 ouă 200 g unt 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 pachet praf de copt Pentru umplutură:
      400 g gem de căpşuni Pentru glazură:
       400 g gem de căpşuni 1 l suc de căpşuni acidulat 2 plicuri budincă de vanilie 3 linguri zahăr 100 g ciocolată albă Mod de preparare prăjitură cu gem: 
      Pui făina pe o planşetă şi o amesteci cu praful de copt. Adaugi untul moale, ouăle bătute bine cu zahărul pudră, praful de sare, esenţa şi frămânţi un aluat consistent. Îl laşi la frigider 2-3 ore. Întinzi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Îl laşi la răcit.
      Pui sucul la fiert cu zahărul şi budinca până se îngroaşă. Tai blatul de prajitura în două şi, în tava în care s-a copt, aşezi prima parte, torni tot gemul şi nivelezi, pui a doua parte de blat şi torni glazura de căpşuni. Dai prajitura cu gem la rece circa două ore. Ornezi prajitura cu gem si cu ciocolată albă topită dupa care o porţionezi.
      Prăjitură cu vanilie

      Ingrediente pentru prăjitura cu vanilie: 
      Pentru cremă:
      
250 ml lapte
 ½ fiolă esenţă vanilie 
180 g zahăr
 1 lingură miere
 80 g griş
 200 g unt gras Pentru decor:

      150 g pesmet din biscuiţi digestivi
 175 g nuci măcinate grosier 
50 g zahăr Mod de preparare:

      Amesteci laptele, zahărul şi mierea pe foc mic. Când laptele dă în clocot, adaugi grişul, amestecând. Fierbi compoziţia până se îngroaşă. Dai crema la răcit.
      Adaugi esenţa de vanilie şi untul şi baţi cu mixerul până obţii o cremă spumoasă. Păstrezi puţină cremă pentru ornat. Întinzi cremă, foaie (foile le poţi întinde mai subţiri), cremă, foaie. Laşi prăjitura cu vanilie la rece până a doua zi. Rumeneşti la foc mic zahărul, nucile şi pesmetul.
      Ornezi prăjitura cu vanilie si cu restul de cremă, iar deasupra întinzi decorul.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Potrivit lui Ion Toma, director general-adjunct al ANSA, instituția a elaborat o dispoziţie privind evaluarea nivelului de pregătire a blocurilor alimentare din tabere. Totodată, au fost modificate unele prevederi cu privire la alimentaţia copiilor în tabere. 
      Recomandările au fost aduse la cunoştinţa directorilor de tabere, prezenţi la întrunire. Conform lui Toma, blocurile alimentare din tabere vor fi inspectate inopinat pe toată perioada sezonului estival.
      “Asigurarea alimentației sănătoase este primordială pentru ANSA. Vom urmări ca aceasta să fie o prioritate și pentru conducătorii și lucrătorii blocurilor alimentare de la tabere, care sunt direct responsabili de procesul de alimentație a copiilor”, a precizat Ion Sula, director general ANSA.
      La şedinţă au participat oficiali de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Sănătatea Publică, conducătorii tuturor instituţiilor de agrement şi întremare a sănătăţii, destinate copiilor. Aceştia au făcut schimb de informaţii, convenind să menţină o conlucrare eficientă pe parcursul activităţii taberelor.
      În perioada estivală a anului curent urmează să activeze 77 de tabere cu sejur de zi și 46 de tabere de odihnă staționare, iar de serviciile acestora se preconizează că vor beneficia 51 mii de copii și adolescenți.
      moldpres.md
    • julia122997
      De julia122997
      Fructele înseamnă zaharoză, fructoză și glucoză.

      Zaharoza în organism, se scindează în glucoză şi fructoză.
      Organismul utilizează glucoza în trei procese:
      la asigurarea consumului energetic; o stochează sub formă de glicogen în ficat; o stochează sub formă de glicogen în muşchi; Glucoza neutilizată în aceste procese se depune sub formă de grăsimi.
      Fructoza este mai periculoasă, decât glucoza – organismul o poate depune în ţesutul adipos, fără a o implica în cele trei procese. Asta pentru că organismul nu poate utiliza fructoza – mai întâi ficatul trebuie să o transforme în glucoză. Cât mai gravă este starea ficatului şi mai redus metabolismul, cu atât mai mare este riscul ca fructoza să fie aglutinată de celulele hepatice şi transformată în grăsimi.
      Mulţi încearcă să evite glucoza, dar sunt absolut loiali faţă de fructoză. Iată de ce ei consumă fără ezitare struguri, înlocuiesc zahărul rafinat cu glucoză destinată pentru diabetici, dar renunţă la ciocolata cu zahăr.

      Dar de fapt fructoza este aceeaşi glucoză. Fructoza şi glucoza au aceeaşi valoare energetică (aproximativ 4 kcal la 1 g) şi în ambele cazuri caloriile nevalorificate se transformă în grăsimi. Atât fructoza, cât şi glucoza intră în reacţie cu proteinele fără enzime, fapt care poate să provoace arterioscleroză. Fructoza este chiar mai dăunătoare. Aceasta provoacă fermentaţie în intestine, creşte povara asupra ficatului, mult mai rapid se transformă în grăsimi şi se poate depune în totalitate pe talie.
      De aceea, pentru a-ţi atinge scopul (de a slăbi, a acumula în greutate sau a te menţine în formă) trebuie să ţii cont de cantitatea totală de zaharuri (carbohidraţi) şi nu crede că fructoza este mai binevenită.

      Dacă urmăreşti scopul de a pierde în greutate, dar faci prea puţină mişcare, în plus nu eşti sigur că ficatul funcţionează cum se cuvine, iar metabolismul este suficient de rapid, atunci respectă următoarele reguli:
      1. Dă preferinţă citricelor şi merelor verzi.
      2. Optează pentru pomuşoare acre: afine, răchiţele, mure, coacăză neagră.
      3. Din pomuşoarele dulci alege căpşuni, afine, zmeură şi fragi.
      4. Nu depăşi norma: consumă zilnic 1-2 fructe, 300 g de pomuşoare acrişoare şi 200 g dulci.
      5. Mănâncă fructele şi pomuşoarele până la ora 16:00.
      6. Nu consuma mai mult de 100 g de carbohidraţi pe zi.
      7. Încearcă să consumi vara cât mai puţini struguri, cireşe şi pepene verde. Un pahar de struguri conţine în jur de 15 g de zahăr, iar unul de cireşe – 19 g. Pentru comparaţie: un pahar de zmeură conţine doar 5 g de zahăr, iar unul de mure – 7 g. Într-o felie de harbuz se regăsesc 19 g de zahăr – el este contraindicat persoanelor care suferă de diabet şi insuficienţă renală.
      8. Nu ţine cure de slăbit pe bază de fructe. Este la fel de absurd ca şi cum ai consuma zahăr rafinat.
      Dacă eşti sigur că ai ficatul sănătos şi metabolismul destul de accelerat, te strădui să te menţii în formă şi duci un mod de viaţă activ, mănâncă fructe şi pomuşoare cât îţi pofteşte inima pentru că acestea sunt mult mai benefice decât prăjiturile sau biscuiţii din vânzare. Fructele şi pomuşoarele sunt o sursă de antioxidanţi, minerale, vitamine, fibre şi enzime, au mai puţine calorii, nu conţin grăsimi transgenice, coloranţi şi aromatizatori. Dar ţine cont de două aspecte: fructele sunt bogate în zahăr și fructoză, care nu sunt cu nimic mai presus decât glucoza, când vine vorba despre impactul lor asupra sănătăţii şi siluetei.
      omactiv.md
  •