Apă plată cu lămîie


  • 524
  • Sfatul care a intrat in rutina unui stil de viata sanatos, acela de a bea in fiecare dimineata, la trezire, apa plata cu lamaie, nu este lipsit de temei. Dimpotriva, aceasta combinatie simpla are actiune binefacatoare asupra intregului corp, nu doar asupra siluetei. Iata trei principale efecte pe care le are apa plata cu lamaie.

132844330_5631533_.jpg

Efect detoxifiant: Lamaile, ca de altfel toate citricele, au efect puternic de detoxifiere prin actiunea pe care o au asupra enzimelor de la nivelul celulei hepatice, etapa vitala in procesul de filtrare a toxinelor din corp. Astfel, sucul de lamaie sporeste filtrarea substantelor toxice care agreseaza ficatul si, astfel, intregul organism. Efectele se vad in timp, daca bei licoarea detoxifianta in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Imbunatateste digestia: Lamaile sunt, alaturi de kiwi si ananas, singurele fructe recomandate imediat dupa masa (celelalte fructe sunt indicate sa fie consumate la circa 2 ore dupa ce mananci, din cauza efectului de fermentatie). Totusi, desi se spune despre acidul citric ca asigura un mediu optim de aciditate in stomac, cei sensibili trebuie sa consume cu precautie, fiindca efectul ar putea fi contrar.

Sustine absorbtia mineralelor: Studiile arata ca vitamina C din zeama de lamaie ajuta la o mai buna asimilare a anumitor minerale, precum zincul. De aceea, se recomanda aceasta combinatie cand esti racita. Totodata, vitamina C din lamaie ajuta si la o mai buna absorbtie a fierului, fiind implicata si in metabolizarea acidului folic. Bea apa plata cu lamaie si dupa ce mananci o friptura cu garnitura de broccoli, pentru a beneficia de aceste proprietati!

Ideal este daca bei apa plata cu lamaie de doua-trei ori pe zi si daca, insumat, consumi in acest fel sucul de la doua-trei lamai.

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!