Ajutorul material pentru familiile cu copii,beneficiare de sprijin familial secundar, a fost majorat


    Cuantumul ajutorului bănesc acordat familiilor cu copii, beneficiare de sprijin familial secundar, a fost majorat. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi, 20 decembrie, o serie de modificări și completări ale Regulamentului-cadru cu privire la organizarea şi funcţionarea Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii

foto-img_3084.jpg

 

Astfel, conform documentului, cuantumul ajutorului bănesc din cadrul Serviciului de sprijin familial, va fi majorat de la 3000 la 4000 lei în cazul plății unice și de la 500 la 700 lei, în cazul plăților lunare pe parcursul a 6 luni.

Pentru implementarea noilor prevederi vor fi necesare mijloace financiare suplimentare în mărime de cca 1 mln, lei din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale. Banii pentru desfăşurarea programelor de sprijin familial vor fi estimați și planificați de către fiecare structură teritorială de asistenţă socială. Pentru anul 2016, circa 996 de copii au beneficiat de ajutor bănesc.

Scopul serviciului de sprijin familial este de a abilita familia și de a o susține, astfel încât aceasta să poată oferi un mediu sigur şi favorabil îngrijirii, creşterii şi dezvoltării optime a copiilor săi.

Menționăm că, dezvoltarea Serviciului social de sprijin familial pentru familiile cu copii şi (re)integrare a copiilor în familie este prevăzută în Strategia pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020, în vederea reducerii continue a numărului de copii aflaţi în îngrijire rezidenţială.

msmps.gov.md/ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.