Acolo unde oamenii au încetat să mai calce: 23 de locuri părăsite din toată lumea


  Încă mai sunt locuri pe Pământ unde omul nu a pășit încă, dar și multe locuri din care a plecat. Natura începe să-i șteargă urmele.

409707l.jpg

Dimitri, un tânăr care lucrează sub numele Jahz Design și se autodescrie ca "un artist cu multe fețe", lucrează ca freelancer în domeniul designului, modei și fotografiei. Francezul are studii de artist grafic și a fost mereu atras de istorie și de rămășițele arhitectonice. "În 2013 mi-am dezvoltat pasiunea în domeniul fotografierii vestigiilor. Prima mea explorare a fost într-un cimitir de nave militare", a povestit el pentru Bored Panda.

433237l.jpg

108977l.jpg

162635l.jpg

Jahz Design călătorește în toată lumea, atras de locurile abandonate. Biserici părăsite, săli de teatru, nave și baze militare sau azile dezafectate - astfel de locuri, rămășițe ale civilizației moderne, îl fascinează. Bored Panda a prezentat câteva dintre fotografiile pe care astistul le-a publicat pe site-ul său, pe Instagram și Facebook, făcute în mai multe locuri părăsite.

191303l.jpg

353482l.jpg

476356l.jpg

536859l.jpg

693050l.jpg

697443l.jpg

698336l.jpg

757653l.jpg

962950l.jpg

931069l.jpg

894065l.jpg

891780l.jpg

844765l.jpg

828561l.jpg

784231l.jpg

776444l.jpg

759990l.jpg

999823l.jpg

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator bnf online nice

Postat

hidroxicloroquina 400mg chloroquine quinine for lupus

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator avermectin vs ivermectin

Postat

merck ivermectin ivermectin 15 mg ivermectin effects on dogs with worms how much ivermectin should you give a dog for demodex mange and how often

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator ventolin salbutamol

Postat

duoneb vs albuterol ventolin in usa how to take ventolin inhaler where can i buy ventolin

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator ivermectin for mice

Postat

1 ivermectin ivermectin humans can ivermectin cause alt enzyme increase what is the dose in dogs for 1% ivermectin

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator amoxicillin tractor supply

Postat

amoxicillin while breastfeeding price of amoxicillin mechanism of action of amoxicillin how much amoxicillin should i take for uti

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator lasix cost

Postat

lasix bodybuilding 40mg lasix cost how long does furosemide last how does furosemide cause metabolic alkalosis

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   De exemplu, știai că susanul crește în păstăi, iar piperul sub formă de ciorchini? Iată cum arată în natură unele dintre cele mai cunoscute condimente și ierburi aromate:
   Vanilia

   Vanilia este o plantă perenă agățătoare originară din America Centrală. Păstăile de vanilie sunt cele care au aroma specifică pe care o recunoaștem cu toții.
   Turmeric

   Turmericul sau curcuma nu este doar un condiment recunoscut pentru nuanța sa de galben intens, ci este și o plantă cu o floare foarte frumoasă, de culoare roz. Pudra de turmeric este obținută din rizomii plantei, care sunt uscați și măcinați. India este principalul furnizor de turmeric din lume.
   Susan

   Semințele de susan pe care le găsim de obicei în produsele de panificație sau în preparatele culinare orientale și asiatice cresc sub formă de păstăi. Planta de susan, care are flori albe sau violet, poate crește până la o înălțime de doi metri. O păstaie de susan, care este de obice foarte mică, de aproximativ 3-5 centimetri poate conține până la o sută de semințe. Susanul este o plantă tolerantă la secetă și crește în zone călduroase și aride.
   Șofran

   Șofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Este obținut din floarea plantei cu același nume, de la care se recoltează stigmatele. Acestea trebuie recoltate manual, într-un interval scurt de timp, pentru că florile au o durată scurtă de viață.
   Salvie

   Salvia este o plantă folosită de mii de ani în gastronomie, în medicina tradițională, dar și în ritualurile spirituale în unele religii. Frunzele sale au o culoare verde-albăstruie, fiind acoperite cu un puf delicat.
   Rozmarin

   Rzomarinul este originar din zona mediteraneană. Crește sub forma unei tufe perene, veșnic verzi, cu frunze ascuțite asemănătoare acelor de conifere. Frunzele sunt de obicei uscate și măcinate, dar pot fi adăugate și proaspete în preparatele culinare.
   Nucșoara

   Arborele care produce nucșoara este foarte înalt, putând să ajungă la o înălțime de până la 12 metri. Fructele sale sunt mari, asemănătoare piersicilor, iar la interior conțin semințele cunoscute ca nucșoară. Acestea sunt uscate și apoi măcinate.
   Muștar

   Florile de muștar sunt galbene, iar semințele sale sunt de mici dimensiune, de culoare galben închis. Semințele de susan sunt culese, uscate și măcinate, fiind transformate în pasta de muștar pe care o știm cu toții.
   Cuișoare

   Cuișoarele sunt bobocii de floare uscați ai unui arbore tropical. Numai bobocii nedesfăcuți sunt folosiți pentru obținerea cuișoarelor. Arborele înflorește de două ori pe an și produce o recoltă bogată, astfel că prețul acestui condiment este de obicei unul mic.
   Chimion

   Chimionul este o plantă asemănătoare pătrunjelului, rezistentă la ger, care preferă locurile însorite și pământul umed. Semințele sunt culese crude și sunt lăsate să se coacă într-un loc uscat și întunecos.
   Cardamom

   Cardamomul este de asemenea un condiment costisitor pentru că este dificil de obținut. Fructele necoapte ale plantei cu același nume sunt culese, lăsate la uscat la soare, apoi rehidratate și uscate din nou.
   Capere

   Caperele sunt bobocii unui arbust care crește în zona mediteraneană. Bobocii sunt culeși înainte de a înflori și nu se consumă niciodată cruzi. Sunt de obicei conservați în saramură sau oțet.
   Anason stelat

   Anasonul este o plantă veșnic verde, cunoscută pentru tecile sale stelate care conțin semințe aromate. Toate părțile acestei plante sunt aromate, nu doar păstăile sub formă de stea.
   Piperul negru

   Planta de piper este o liană, o plantă agățătoare care crește pe copaci în zonele cu climă caldă și umiditate ridicată. Poate avea o înâlțime de până la 15 metri. Boabele de piper se dezvoltă sub formă de ciorchini. 
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   #Terasa Bethesda (New York, USA)

   #Shaman Rock (Insula Olkhon, Rusia)

   #Podgoriile din Valea Elqui (Chile)

   #Palatul Nymphenburg (Munich, Germania)

   #Capela din King’s College, Universitatea din Aberdeen (Scoția, Marea Britanie)

   #Amfiteatrul Roman (Plovdiv, Bulgaria)

   #Avertizarea de munți din National Park (New South Wales, Australia)

   #Căruța din piatră de la Templul Vittala (Karnataka, India)

   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Inspirat de munca mamei sale, fotografă profesionistă, francezul Romain Thiery, din Montpellier, a început să se dedice imaginii în urmă cu zece ani. 
   Mare amator de pian, Thiery a început să cânte la acest instrument de la vârsta de cinci ani, iar hobby-ul său pentru fotografie s-a transformat în pasiune în ziua în care a dat peste un pian vechi într-un castel părăsit din Franța. Atunci a pornit la drum prin Europa, în căutarea unor locuri abandonate. El și-a propus să redea într-un proiect fotografic modul în care natura se întoarce în locurile din care a fost izgonită și acaparează, treptat-treptat, creațiile pe care omul le-a abandonat.

   A rezultat o serie de imagini superbe care demonstrează, o dată în plus, cât de efemeri suntem noi, ca specie, și la fel și realizările noastre, în fața forței naturii pe care uneori ne încăpățânăm să o tulburăm, să o agresăm.În cele din urmă, când omul se retrage, ea își recucerește, încet și tăcută, teritoriul.

   Imaginile pe care Thiery le-a publicat pe site-ul său, dar și pe Intagram și Facebook, surprind felul în care natura a luat în stăpânire teritoriile care cândva au fost smulse de oameni. Acum e rândul ei.


   ț


   eva.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Oamenii care suferă de afecţiuni respiratorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case, transmite Știri.md cu referire la Publika.md. 
   Furtunile de acest gen aduc un amestec periculos de metale grele, chimicale şi bacterii care pot provoca probleme cardiovasculare, afecţiuni oculare şi alte boli.
   publika.md
 •