9 trucuri psihologice pentru a putea comunica mai uşor


    De foarte multe ori se întâmplă să fim în preajma unei persoane cu care nu putem comunica din diferite motive, fie ne simţim inconfortabil în prezenţa acelei persoane, fie nu avem deloc lucruri în comun pentru a putea începe o conversaţie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să comunici cu oricine în orice situaţie.

5787417cd944b_4cead1298905cc22e2d0c4791df47dcd.jpg

 

Răspunsul nu este pe placul tău. De exemplu, să presupunem că persoana cu care porţi o discuţie te-a lăsat în ceaţă, nu a fost destul de clar sau pur şi simplu, a minţit. Nu ăncerca să pui întrebări pentru a înţelege. În schimb, uită-te cu calm în ochii acelei persoane. Această tehnică o va face să pară încolţită şi se va simţi forţată să continue ceea ce a început, astfel încât să aducă mai multe detalii.

 

Dacă cineva ţipă la tine, fă un efort şi păstrează-ţi calmul. De cele mai multe ori, aceasta este prima reacţie a unei persoane nervoase. Treptat, aceasta se va estompa, iar mai târziu, persoana respectivă se va simţi vinovată de comportamentul pe care l-a avut.

 

Dacă ştii că o persoană te critică, te judecă sau te bârfeşte, ai curajul să stai în prezenţa acelei persoane. În cazul acesta, va fi nevoită să spună mai puţine lucruri negative la adresa ta decât dacă te-ai afla la distanţă.

 

Dacă eşti înconjurată de sentimentul de teamă, trebuie să ştii că, de cele mai multe ori, acţiunea de a mânca este asociată de foarte mulţi oameni cu pacea şi sentimentul de securitate. Atunci când mâncăm acasă, suntem înconjurate de proprii pereţi aşa că, dacă te afli într-o încăpere necunoscută, poţi mesteca gumă pentru un sentiment de confort, relaxare şi încredere în sine.

 

Aplică cea mai veche şi demonstrată metodă. Una dintre cele mai vechi şi demonstrate metode pe care foarte mulţi studenţi o folosesc în timpul examenelor este de a-ţi imagina că profesorul sau o persoana necunoscută în cazul nostru, este un prieten foarte apropiat ţie. În felul acesta, îţi va fi mult mai uşor să răspunzi cu lejeritate întrebărlor adresate, dar şi să găseşti un răspuns potrivit. Această metodă este ideală pentru un interviu în cazul unei angajări!

 

Reacţia întâlnirii cu o persoană nouă. Când întâlneşti pe cineva nou, încearcă să exprimi mai multă bucuri faţă deobicei. De exemplu, încearcă să zâmbeşti sincer sau să-i pronunţi numele cu căldură. În timp, vei vedea că atunci când vei face referire la acea persoană sau va trebui să te întâlneşti cu ea, plăcerea va fi una sinceră.

 

Aşează o oglindă în spatele biroului tău. Dacă mediul în care lucrezi este unul în care eşti înconjurat de oameni, este posibil ca aceştia să se simtă forţaţi să fie politicoşi şi cumsecade. Aşează o oglindă în spatele tău şi, în felul acesta, interlocutorii vor fi nevoiţi să-şi vadă reflecţia. Existp chiar şi o regulă: de multe ori oamenii încearcă să arate bine atunci când se privesc în oglindă. Aşa că, aceştia vor fi mai zâmbitori, fără să fie nevoiţi să pară falşi.

 

Dacă vrei să atragi atenţia unei persoane pe care o placi, priveşte într-un punct direct deasupra umărului ei. Odată ce realizezi că i-ai atras atenţia acelei persoane, mută-ţi privirea direct în ochii ei şi zâmbeşte.

 

Poţi controla nivelul de stres. Dacă eşti panicată, începi să respiri apăsat, iar inima-ţi bate cu putere, încearcă să te forţezi să respiri cu calm şi să-ţi echilibrezi bătăile inimii. Toate acestea stau în puterea ta.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.