8 alimente care-ți curăță natural ficatul


    Ficatul este cel mai mare organ de detoxifiere al organismului nostru, participand la reglarea majoritatii proceselor metabolice din organism. Fara ficat, nu am putea supravietui.

Alimentatia procesata, bogata in substante chimice care perturba matricea naturala a alimentelor, dar si mediul tot mai toxic in care traim (chiar si vaporii emanati de produsele de curatare ne fac un rau, cat de mic, dar care se tot aduna...) face necesara mentinerea sanatatii ficatului si dorinta periodica de detoxifiere a organismului.

 

Mediul toxic ne influenteaza foarte mult sanatatea, vezi aici un studiu care vorbeste despre bolile pe care stilul de viata modern ni le poate aduce, inclusiv cele grave precum autismul sau cancerele.

 

Ficatul raspunde de multe dereglari in organism, incepand de la cele legate de depozitele de dulce, de fier de exemplu, pana la productia inadecvata de colesterol rau. Nu este de mirare ca cei care sufera de ficat gras prezinta adesea si hipercolesterlemie (concentratie crescuta de colesterol in sange).

 

8 alimente care iti curata natural FICATUL

 

Sfecla rosie detoxifica si regenereaza ficatul

555a42d11452f_sucweb.jpg

Sfecla rosie este bogata in antioxidanti unici, in enzime si fitonutrienti care stimuleaza intens functiile de autocuratare ale ficatului. Sfecla rosie aduce totodata un aport important de fier, vitamine si antioxidanti, care fortifica celulele ficatului si stimuleaza regenerarea acestora.

 

Morcovii

555a43377334b_morcovi2.jpg

Bogati in glutation, flavonoide si betacaroteni, morcovii sunt “buni prieteni”i ficatului. Consumati cruzi, acestia au un indice glicemc mic, putand fi recomandati inclusiv persoanelor care sufera de diabet. Atunci cand fierbem sau preparam termic morcovii, acestia capata un indice glicemic de pana la 5 ori mai mare, de aceea este recomandat sa consumati morcovii in stare proaspata sau... murati.

 

Grapefruitul

555a436178cae_grapefruit410.jpg

contine fito-enzime specifice numai acestui fruct, cu proprietati intense asupra organismului. Grapefruitul este atat de puternic, incat poate inhiba chiar si actiunea medicamentelor, lasand sa isi faca efectele doar substantele provenite din surse naturale. Acesta este si motivul pentru care, in multe tari, consumul de grapefruit pe durata unui tratament sau a spitalizarii este interzis.

Daca nu luati un tratament, consumati cu incredere grapefruit, acest fruct detoxifica intens ficatul si stimuleaza multe alte organe. Daca totusi va aflati sub medicatie, intrebati medicul daca tratamentul dumneavoastra poate fi influentat de consumul de grapefruit.

 

Nucile,

555a4384c9f67_afacerimieznuca.jpg

considerate si alimentele creierului, cu a carei forma chiar seamana, aduc un aport important de vitamine din complexul B, vitamine esentiale pentru o buna functionare atat a creierului, cat si a ficatului. Consumati saptamanal nuci, dar si alte seminte – obligatoriu nepreparate termic.

 

Spanacul

555a43b274ded_551c4b12b110c_Frunzeleverzialespanaculuisuntechivalentecuinimaunuiomsntos.jpg

consumat proaspat, taiat in salatele de cruditati sau frunzele de spanac murate alaturi de alte legume si zarzavaturi aduc un plus extraordinar de vitamine si antioxidanti nu doar pentru ficat, ci pentru intregul organism. Spanacul gatit isi pierde, din pacate, din proprietati, mai ales din vitamine.

 

Kiwi

555a43de26fc9_untitled10161159.jpg

Desi nu este un fruct romanesc, totusi kiwi prezinta proprietati detoxifiante extraordinare, in special prin semintele sale, dar si prin vitaminele pe care le contine. Stiati ca nu ar trebui sa curatati de coaja kiwi? Coaja prezinta o categorie aparte de fitonutrienti si fibre. Feliati subtire kiwi, in acest fel nici nu veti simti coaja.

 

Papadia

555a44057ec47_papadie.jpg

Frunzele de papadie se folosesc in salate, in tot sezonul in care aceasta planta se gaseste din belsug peste tot in tara. Frunzele de papadie au proprietati aparte, specifice acestor flori atat de rezistente intre alte specii, rezistenta pe care o confera si organismului nostru. Consumata in salate, papadia este poate cea mai indicata planta pentru cei care sufera de afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, ficat gras, obezitate, ateroscleroza, colesterol crescut sau alte tulburari ale metabolismului grasimilor din corp. Papadia ajuta si in detoxifierea ficatului, fiind indicata celor care sufera de afectiuni hepatice.

 

Usturoiul

555a44414cc98_usturoi1.jpg

Dar cate beneficii ne aduce consumul de usturoi! De la proprietatile sale antibiotice, pana la proprietati anticancerigene si detoxifiante – atat de util este usturoiul pentru organismul nostru.

Usturoiul ar trebui consumat saptamanal, in fiecare anotimp – si veti observa cum bolile cronice isi amelioreaza simptomele, iar dumneavoastra va veti mentine mai usor sanatatea!





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.