7 carti de calatorie care o sa te faca sa vrei sa pleci chiar acum in vacanta


  Orice carte pe care o citești înseamnă, de fapt, o călătorie într-un univers nou, fie că e vorba despre o poveste fictivă sau inspirată din realitate. Există însă cărți care o să te facă pur și simplu să vrei să-ți pregătești bagajele și să pornești la drum. Iată câteva cărți de călătorie pe care merită cu adevărat să le citești.

On the Road – Jack Kerouac

On the Road este unul dintre romanele pe care trebuie să le citești chiar acum dacă ești pasionat de traveling. Cartea are la bază anii de călătorie prin America pe care Kerouac i-a făcut alături de prietenul său, Neal Cassady. Deși în roman personajele au alte nume, respectiv Sal Paradise și Dean Moriarty, On the Road o să te inspire cu siguranță, ba chiar există riscul să nu mai vrei să rămâi pentru prea mult timp într-un singur loc.

kerouac2.jpg

Eat, Pray, Love – Elizabeth Gilbert

Apărută în 2006, Eat, Pray, Love s-a transformat într-un fenomen global, iar în 2010 a apărut și un film cu același nume, care o are în rolul principal pe Julia Roberts. Cartea de călătorie spune povestea autoarei, Elizabeth Gilbert, care după un divorț și încă o relație eșuată, a decis să-și ia timpul de care are nevoie pentru a afla ce-și dorește cu adevărat de la viață. Și-a dat demisia de la locul de muncă, și-a vândut cam toate posesiile și a plecat la drum. Rezultatul? O poveste încântătoare care o să te facă și pe tine să vrei să pleci cât mai repede în lume.

eat-pray-love.jpg

Worldwalk – Steven Newman

Worldwalk este mai mult decât o carte de călătorie. Este un adevărat ghid pentru cei care vor să descopere lumea. La vârsta de 28 de ani, Steven Newman a decis să plece într-o călătorie prin lume pentru a-și demonstra că există oameni minunați peste tot. Fără să aibă sponsorizări și purtându-și bagajele în spate, Newman a vizitat 20 de țări în patru ani. Întregul său drum a fost făcut pe jos. O astfel de poveste impresionantă sigur o să te inspire și pe tine și o să-ți ofere sfaturile de călătorie de care ai nevoie.

worldwalk.jpg

The Cat Who Went to Paris – Peter Gethers

Dacă o pisică a ajuns la Paris, atunci tu poți să ajungi oriunde dorești. The Cat Who Went to Paris, este un roman simpatic care prezintă viața lui Peter Gethers alături de pisica sa. Cei doi au o relație aparte, iar felina îi devine companion chiar și atunci când acesta pleacă în călătorii. Atenție! Acest roman te poate face să-ți mărești familia cu cel puțin o pisică.

the-cat-who-went-to-paris.jpg

Vagabonding – Rolf Potts

Arta de a te transforma într-un vagabond expert care descoperă lumea este subiectul cărții de traveling  Vagabonding. Publicația pune accentul mai ales pe tipul de călătorie independentă, pe cont propriu, care te face să lași în urmă viața de zi cu zi și problemele cotidiene. De asemenea, e nevoie și de puțin curaj și spirit independent, iar Rolf Potts te poate învăța cum să-ți cultivi aceste calități.

vagabonding.jpg

How to Travel The World on $50 a Day – Matthew Kepnes

Trebuie să fim sinceri, cu toții ne dorim să vedem lumea, să descoperim locuri noi și să ne permitem să ne bucurăm în voie de orașele preferate. De cele mai multe ori asta înseamnă un buget destul de considerabil. Lucrurile nu trebuie să stea neapărat chiar așa. Cel puțin nu și dacă aplici filosofia lui Matthew Kepnes. Acesta a scris o întreagă carte cu sfaturi de călătorie despre cum să vezi lumea fără să cheltuiești mai mult de 50 de dolari pe zi, indiferent că ești în Australia, Franța sau Japonia. De asemenea, cartea de traveling te învață și cum să economisești în viața de zi cu zi, indiferent că pleci în vacanță sau nu.

travel-the-world.jpg

How Not to Travel the World – Lauren Juliff

Avem o grămadă de cărți de traveling care ne dau o mulțime de sfaturi de călătorie, dar este nevoie și de una care să ne spună ce să nu facem atunci când vrem să plecăm la drum. Cartea lui Lauren Juliff, How Not to Travel the World se bazează pe experiențele personale ale autoarei care multă vreme s-a temut de ideea unei călătorii singură. Și-a luat inima în dinți și a făcut pasul cel mare, iar rezultatul este o carte amuzantă, care într-adevăr îți spune cum să nu călătorești.

How-NOT-to-Travel-The-world.jpg

upfit.one

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Pentru a preveni incendiile pompierii recomandă copiilor să evite jocul cu sursele de aprindere, să nu dea foc gunoiului menajer și să se abțină de la aprinderea rugurilor și grătarelor.
   Totodată, salvatorii îndemnă părinții să monitorizeze strict micuții și să nu le permită să meargă nesupravegheați să se scalde în lacuri și râuri.
   De asemenea, salvatorii le recomandă să nu meargă în locuri necunoscute în prejma șantierelor de construcție, clădirilor părăsite sau a stațiilor electrice.
   Pentru copii care aleg să se odihnească în localitățile rurale este foarte important să rețină că aflarea în aer liber în caz de precipitații cu descărcări electrice este periculoasă, în special dacă aceștia se află în spații deschise cum ar fi terenuri și pășuni. Nici într-un cay nu trebuie să se ascundă sub copaci, ei poat fi un bun conductor electric în caz de descărcări electrice, iar poziționarea persoanei în astfel de locuri poate duce la electrocutarea acesteia.
   Părinții și bunei sunt îndemnați să le vorbească copiilor despre riscuri și pericolul jocului cu obiecte necunoscute întrucât acestea se pot dovedi a fi periculoase. Salvatorii îndemnă adulţii să fie conștienți că micuții ar putea găsi muniții și proiectile neexplodate care mai pot fi întâlnite în anumite spații din prejma localităților. În astfel de cazuri, să apeleze imediat serviciile de urgență și să nu le atingă.
   În situații de risc, apelaţi la 112.
   publika.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, iar anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.
   Potrivit lui Ion Chicu, excepție fac angajații din sectorul medical, cel de urgență, de asigurare a ordinii publice.
   "Extindem numărul de zile libere pentru bugetari pentru perioada 21-24 aprilie. Ziua de 27 aprilie, va fi zi de lucru, în caz că Comisia nu va extinde și pentru acea perioadă vacanța bugetarilor, iar ziua de 8 iunie, când va fi marcat Paștele Blajinilor se transferă ziua liberă. Pentru procesul educațional nu avem zile libere, va continua educația la distanță", a declarat Ion Chicu.
   Până în prezent, în total în R. Moldova au fost confirmate 1.712 de cazuri de COVID-19.
   Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 35 decese din cauza COVID-19, iar peste 100 de pacienți infectați s-au vindecat.
   Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.
   Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Prim-ministrul a precizat, însă, că vacanța nu este valabilă și pentru alți angajați, cum ar fi personalul medical, polițiștii și cei din sistemul educațional. Așadar, și elevii vor continua studiile de la distanță.
   „Toți vor avea zile libere, cu excepțiile care au fost valabile și pe parcursul săptămânii precedente, adică: instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, ordinei publice și securității naționale, dar și instituțiile de învățământ de toate nivelurile”, a spus funcționarul.
   Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile OMS-ului și ale medicilor. Mai mult, vacanța ar putea fi extinsă până pe 28 aprilie, însă asupra acestei inițiative se va hotărî pe parcurs.
   Ulterior, pentru a recupera aceste ore, Chicu spune că s-ar putea reveni la regimul de șase zile lucrătoare – așa cum a fost cu mulți ani în urmă: „Cred că poate și generația noastră să lucreze șase zile pe saptămână, dacă va trebui”.
   De asemenea, în cazuri de maximă și strictă necesitate, conducătorii instituțiilor vor avea dreptul să cheme la serviciu, în următoarele 10 zile, un număr limitat de angajați.
   Menționăm că, în această perioadă de vacanță, bugetarii își vor primi salariile cuvenite.
   zugo.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Potrivit unui comunicat, ministerul nu a dispus o asemenea ordine, iar informațiile privind recuperarea materialelor din semestrul II începând cu luna septembrie, sunt niște falsuri, transmite Știri.md.
   „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerii instituțiilor de învățământ general, profesional tehnic și superior, elevii, studenți și părinții, despre apariția în spațiul public a unui demers FALS (nr. de înregistrare 04/1-09/2058 din 01.04.2020) privind recuperarea orelor din semestrul II al anului de studii 2019-2020, începând cu data de 01.09.2020.
   Reiterăm că conform Metodologiei privind continuarea la distanţă a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal (aprobată prin ordinul nr. 351/2020), Regulamentului-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat (aprobat prin ordinul nr. 350/2020) și Recomandărilor-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior, pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii (aprobate prin ordinul nr. 366/2020), procesul educațional se desfășoară la distanță, pe perioada stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, declarată de către Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020”, a concretizat Ministerul Educației.
   stiri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Reprezentanții Ministerului Educației menționează însă despre posibilitatea ca elevii să prelungească studiile acasă, în regim online: „Cu acordul expres exprimat al beneficiarilor pentru componenta teoretică a programelor pot fi utilizate în această perioadă resurse pentru învățarea la distanță”, se menționează într-un comunicat de la minister.

   Vacanța forțată a fost instituită pentru a fi prevenită răspîndirea coronavirusului în Republica Moldova, acum aproximativ două săptămîni. Republica Moldova se află în stare de urgență pînă la mijlocul lunii mai, în legătură cu pandemia mondială de COVID-19.
   tv8.md
 •