7 activități amuzante împreună cu copilul tău


    Adori sa-ti vezi copilasul razand si vrei sa te asiguri ca jocurile pe care i le propui il vor face sa rada cu gura pana la urechi. Iti propunem 7 activitati amuzante pentru copii, dar si pentru parintii lor.

1. Masti pentru petrecere
55b8994654efd_paperplaterabbitcraft.jpg
Achizitioneaza farfurii albe de carton. Deseneaza impreuna cu micutul tau ochii si gura si apoi decupeaza-le dupa contur. Roaga-l sa coloreze farfuria cu chip de fata si puneti un elastic, astfel incat sa poate functiona pe post de masca. Sigur se va distra de minune.

 

2. Micul magician
55b89a0c8438e_7bd71fa297cf.jpg
Ai nevoie de cateva monede pe care le asezi sub o foaie alba. Roaga-l pe copil sa deseneze conturul cu ajutorul unui creion de ceara. Va observa aparitia monedelor si se va simti un mic magician.

 

3. Istorioara

 

Incepe o fraza si lasa-l pe cel mic sa o continue. De exemplu, ii spui: „Micul canar se trezeste dimineata si vede...”. Pornind de la aceasta prima fraza, construiti si altele care sa aiba acelasi sibiect, astfel incat, la sfarsit, sa rezulte o istorioara. Daca vei scrie raspunsurile celui mic, vei vedea cat de mandru se simte ca notezi ce spune el.

 

4. Adevarat sau fals
55b89a4f4a319_australiacares1.jpg
Construieste niste propozitii facand apel la notiunile cunoscute de cel mic si roaga-l pe acesta sa spuna daca ce ai spus este adevarat sau fals. De exemplu: “Tu esti blond”, “Ai 5 maini” sau “Ai piure de cartofi in buzunar”. Cu cat propozitia este mai departe de realitate, cu atat cel mic se va amuza mai mult.

 

5. Regina cea rea

 

Anunta-l pe cel mic ca, in urmatoarele minute, vei fi regina cea rea, iar misiunea lui este sa te ajute sa redevii buna. Cere-i sa-ti explice si sa-ti arate ce ai de facut pentru a fi draguta din nou. Vei fi surprinsa de unele raspunsuri.

 

6. In cautarea culorilor
55b89aa1ce5e6_playdoughgirl346x210II.jpg
Alege o culoare si roaga-l pe cel mic sa gaseasca mai multe obiecte din camera avand respectiva culoare. La final, il poti intreba ce culoare prefera el.

 

7. Gasirea perechii potrivite

 

Intr-o cutie sau intr-un sac pune mai multe obiecte-pereche: de exemplu, sosete, pantofiori, cuburi etc. Roaga-l sa extraga un obiect si ulterior sa-i caute perechea. Vei zambi cand il vei vedea atat de concetrat in cautarile lui.

 

Pune-ti imaginatia la contributie si vei ramane surprinsa de veselia si implicarea copilasului in jocurile propuse de tine.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.