5 trucuri să eviți conflictele cu soacra


    Sunt femei care au o relație minunată cu mama soțului lor și care nu se ciondănesc cu ea de fiecare dată când se află în aceeași cameră. Dacă ești în tabăra celor care nu pot sta nicio oră în preajma soacrelor, cu tenacitate și cu un plan bine gândit, poți evita certurile cu ea.

Info: Psihologii sunt de părere că tensiunile dintre noră și soacră apar pentru că ambele sunt în competiție pentru atenția și loialitatea soțului/fiului.

 

1. Recunoaște-i statutul în familie

Fie că-ți place sau nu de mama soțului tău, trebuie să accepți rolul pe care îl are în sânul familiei, chiar dacă îți critică modul în care faci curat sau ce bucate pregătești. La urma urmei, ea este cea care l-a născut și educat pe partenerul tău. Nu uita că amândouă aveți același țel: să-l vedeți fericit pe bărbatul pe care-l iubiți.

 

2. Stabilește niște reguli

E sâmbătă dimineața și soacra îți bate la ușă? Deși primul instinct este să te enervezi și s-o întrebi ce caută așa de devreme la voi, încearcă să te calmezi. Vorbește cu ea și spune-i ca data viitoare să vă anunțe din timp când vrea să vine în vizită.

 

3. Nu locuiți sub același acoperiș

Dacă stați împreună în aceeași casă, există riscul ca mai devreme sau mai târziu să apară discuții legate de cine face mâncare sau cine se ocupă de treburile casnice. Pentru a evita astfel de situații, cel mai bine ar fi să locuiești doar tu cu soțul tău. Asigură-te însă că soacra ta știe că este binevenită oricând în casa voastră.

 

4. Încearcă să-i faci pe plac

Când soacra îți oferă sfaturi legate de treburile casnice, încearcă să ții cont de ce-ți spune. Gândește-te că ea are experiență și că încearcă să te învețe de bine. Cât timp stă la voi, poți încerca să urmezi măcar câteva din povețele sale, pentru a vedea că ții cont de ce-ți spune.

 

5. Nu o împovăra cu problemele de cuplu

Ca în orice cuplu, și în relația voastră pot să apară neînțelegeri. Chiar dacă în unele situații știi că tu ai dreptate și că soțul tău a greșit, încearcă să ții departe de mama-soacră problemele care vă privesc doar pe voi doi. Ca orice mamă care-și apără copilul, soacra ta îi va lua apărarea partenerului tău și nu-i va plăcea să te audă cum îi critici fiul ori să-i enumeri defectele.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.