5 idei de jocuri pentru copii de 3-5 ani


    Iata 5 idei de jocuri care-l ajuta pe micutul tau sa-si dezvolte memoria, sa asocieze sunetele cu obiectele care le produc si, nu in ultimul rand, sa-si dezvolte increderea de sine.

1. De unde vine sunetul?

Copilul paraseste camera, moment in care programezi desteptatorul sa sune dupa 2 sau 3 minute, timp in care il ascunzi intr-un sertar sau sub pat. Dupa ce l-ai ascuns, cheama copilul in camera si asteptati sa sune ceasul. Treaba lui este sa gaseasca ceasul dupa sunet.

 

Jocul este simplu si este destinat copiilor de 3 ani, in vederea asocierii sunetului cu locul in care se afla obiectul care produce respectivul zgomot.

 

2. Loteria zgomotelor

De aceasta data, trebuie sa inregistrezi zgomotele produse de o masina care porneste, o poarta care zcartaie, zgomotul trenului care paraseste gara, zgomotul produs de apa care curge sau vocile de la televizor. Pentru fiecare dintre aceste zgomote, pregateste o imagine cu obiectul care il produce. Cand aude sunetul, copilul trebuie sa aleaga imaginea corespunzatoare.

554216ef280d1_1.jpg

Jocul ii permite copilului sa-si dezvolte auzul, sa faca asocieri intre sunete si obiecte si ii stimuleaza memoria. Este indicat pentru copiii de 4 ani, dar, cu putin ajutor din partea ta, poate fi potrivit si pentru un copilas de 3 ani.

 

3. Sunetele identice

Pentru copiii care au 4 sau 5 ani, propun urmatorul joc: umple doua cutii mai mici cu orez, alte doua cu pietricele, altele cu vata, altele cu boabe de fasole si alte doua cu nisip. Copilul trebuie sa aseze cutiile pe perechi, pe baza sunetului pe care-l aude cand scutura cutiile.

 

Jocul stimuleaza memoria micutului tau si ii dezvolta auzul.

 

4. Plimbarea de seara si sunetele

Acest joc este mai interesant daca este initiat cand plecati in vacanta la munte sau la mare. Cand se intuneca, ia-ti copilul la o scurta plimbare si invata-l sa asculte sunetele produse de valurile marii, de pescarusi sau fosnetul frunzelor.

554217b675021_5bmotherandchildrenwalkingonwoodlandpath.jpg

Jocul va fi cu atat mai interesant, cu cat locatia ofera o gama mai bogata de sunete care-i suscita interesul. Este destinat copiilor de 4-5 ani.

 

5. Jocul gustului

Stoarce mai multe fructe si pune sucul in cate un paharel, apoi invita-ti micutul la o degustare. Pe masura ce analizeaza culoare si gustul sucului, el trebuie sa-ti indice fructul din care este facut.

 

Copilasii vor fi incantati de acest joc delicios, iar tu ii vei obisnui sa consume fructe.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.