3 tratamente cu flori pentru frumusețea ta


  • 1392
  • Profită de primăvară și tratează-te regește cu cele mai parfumate și frumoase flori.

Multe flori nu sunt doar frumoase și parfumate, ci au și utilitate practică, aducând beneficii sănătății și frumuseții. Florile au fost din cele mai vechi timpuri „produse“ de înfrumusețare și tratament, multe dintre ele având efecte miraculoase, unele testate în timp, alte confirmate de cercetări recente.

Narcisă albă

narcisa_alba_by_19jimmy84-d3f3a8x.jpg
Delicate, cu parfum puternic, dar plăcut, le întâlnim în acest sezon pe pajiști, în grădini și florării. Apar din februarie până în aprilie. În medicina naturistă, se folosesc pentru efectele lor calmante, emoliente și dezinfectante. În scop terapeutic, se folosesc doar florile și bulbii, însă trebuie evitat contactul cu seva, care-i iritantă și poate provoca alergii și sensibiliza pielea. Florile pot fi un tratament bun pentru pielea iritată, cu răni sau leziuni ușoare. Prepară o infuzie din flori sau amestecă această infuzie cu miere și aplică cataplasme pe locurile cu probleme.

Liliac

liliac.jpg

Este un remediu pentru anxietate prin parfumul pe care-l degajă, iar florile și frunzele te ajută să tratezi arsurile și petele pigmentare de pe față și mâini. Frunzele și florile se strivesc și se înmoaie în apă călduță, apoi se aplică pe față. Imediat tenul se înviorează, capătă elasticitate și se calmează. Dacă vrei să scapi de pete, fierbe o mână bună de frunze într-o cană cu lapte. Cu acest lapte, curăță tenul. În timp, petele se vor diminua.

Primulă

primula-v-sadu.jpg
Dă culoare grădinii ori pervazului, dar petalele ei conțin și acizi grași esențiali, ce ajută pielea uscată, matură, ridată, dar și pe cea afectată de acnee sau de pete pigmentare. Deși semințele ei conțin o cantitate mai mare de acizi esențiali, poți folosi numai petalele. Acidul linoleic din primulă ajută tenul uscat, calmând iritațiile provocate de deshidratarea excesivă. Uleiul esențial se adaugă în orice mască, dar și în cremă, iar infuzia poate fi folosită (tot) în măști, în locul apei.

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!