3 obiceiuri la care să renunţi şi 3 pe care să le adopţi


    Dacă simţi că viaţa ta nu se află pe făgaşul potrivit, nu îţi rămâne decât să îţi verifici lista cu priorităţi şi să creezi o nouă ordine a obiceiurilor pe care le ai.

3 obiceiuri la care să renunţi:

 

1. Încetează să mai fii gânditoare

 

Este bine să visezi cu ochii deschişi, dar trebuie să te menţii permanent cu picioarele pe pământ dacă nu vrei să ai surprize. Încearcă să te concentrezi mai mult asupra lucrurilor pe care le faci, iar dacă vezi că te cuprind gândurile negative, găseşte o portiţă de ieşire şi nu le lăsa să pună stăpânire pe mintea ta. De asemenea, când vezi că nu poţi să te concentrezi sub nicio formă la ce ai de făcut, ia o pauză, bea puţină apă, ascultă o melodie preferată şi stabileşte-ţi un alt ritm de muncă.

 

2. Nu îţi mai roade unghiile
55cb1f053f5d0_Nutimairoadeunghiile.jpg
Ai tendinţa să îţi rozi unghiile atunci când nu te simţi stăpână pe situaţie, când atenţia celor din jur este aţintită asupra ta sau atunci când eşti prea concentrată pe sarcinile pe care le ai de dus la bun sfârşit.

 

Există persoane care nu bagă de seamă că ai acest obicei, dar altele sunt pur şi simplu bulversate şi nu se mai pot concentra pe ce au de făcut. Mai degrabă învaţă să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi nu asupra rosului unghiilor.

 

3. Renunţă la gândurile negative

 

Este dificil să nu ai gânduri rele atunci când ţi-ai stabilit un ţel şi munceşti zi de zi pentru el, dar rezultatele întârzie să apară. Chiar dacă îţi impui să gândeşti pozitiv, de multe ori subconştientul preia controlul.

 

În primul rând, ţine minte că veştile rele circulă cel mai repede, aşa că, dacă te cuprinde un gând negativ, încearcă să îl vezi într-o lumină pozitivă şi să nu îl laşi să îţi strice starea de bine.

 

3 obiceiuri pe care să le adopţi:

 

1. Începe să fii mai atentă
Acordă mai multă atenţie detaliilor şi concentrează-te asupra celor spuse de cei din jur. Nu ştii unde se află de fiecare dată soluţia la problemele pe care le ai.

 

Încearcă să observi modul în care acţionează cei din jur şi învaţă să pleci atunci când cineva nu vrea să intre în contact cu tine. Acordă mai multă atenţie energiilor pe care le simţi atunci când te afli în preajma cuiva şi nu ignora sub nicio formă stările pe care le ai. Acestea îţi pot da de înţeles dacă te afli sau nu pe drumul cel bun.

 

2. Începe să meditezi
55cb1f7c83bcb_18103.jpg
Dacă nu îţi permiţi să mergi la cursuri de yoga, poţi la fel de bine să ieşi seara la plimbare sau te poţi închide într-o cameră cu flori, unde poţi fi tu cu tine şi cu gândurile tale.

 

Învaţă să ai activităţi care te fac să te simţi bine, pentru că îţi vor fi de real folos pe termen lung. Încălzeşte-ţi muşchii şi fă exerciţii fizice care te ajută să simţi cum anume lucrează organismul tău.

 

3. Începe să creezi

 

Încetează să vorbeşti despre lucruri pe care vrei să le faci şi acţionează, pentru a reuşi să vorbeşti despre ce ai reuşit să realizezi. Creaţia vine în diferite forme, depinde de tine ce vrei să faci.

 

Creează lucruri care te fac fericită, creează ceva care te face să îţi doreşti mai mult pentru tine şi pentru cei din jur. Când te întrebi ce vrei să faci cu viaţa ta, vezi care este primul lucru care îţi vine în minte şi materializează-l.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.