11 lucruri pe care nu ai voie să le uiți când îți faci bagajul pentru vacanță


  Ai reușit să faci rost de timp și bani pentru un concediu pe care vrei să îl petreci la mare. Noi te ajutăm să îți faci bagajele astfel încât să nu uiți niciun lucru de care ai nevoie, pentru ca apoi sa fie nevoie să îl cumperi din stațiune. Folosește lista asta de obiecte (esențiale) de luat cu tine la mare.

94fcde8f8af61690f9c9673e26e22f0e.jpg

Odată ce ţi-ai rezervat zborul şi camera de hotel, bagajul este ultimul lucru care mai stă între tine şi vacanţa mult visată. Evită o vacanţă de coşmar respectând sfaturile noastre.

În primul rând, când mă gândesc la o excursie la mare, încep cu numărul de zile pe care o să le petrec acolo, măcar aproximativ, pentru că așa stabilesc câte haine iau cu mine. Calculul se face așa:

Număr de tricouri (sau bluze/cămăși) și lenjerie intimă X Număr de zile.

Primul articol pe care ar trebui să îl pui în bagaj e costumul de baie – fără el, mergi la nudiști. Alături de costumul de baie trebuie să pui și loțiunea de protecție solară(alegi care factor de protecție în funcție de pielea ta) + loțiunea pentru după plajă – calmantă, pentru că altfel vacanța ta se poate transforma într-un sejur la spital, cu arsuri solare.

De partea cealaltă, pentru frig, e recomandată minim o bluză mai groasă pentru că noaptea scad temperaturile, în caz că se strică vremea. La fel, e bine să ai la tine și o pereche de blugi tot pentru cazurile de mai sus. 

1. Fă-ţi o listă

Ştim, sună plictisitor, dar listele sunt cea mai sigură cale către o vacanţă fără stress. Separă clar ce vrei să iei de ce ar trebui cu adevărat să iei şi fii realist când vine vorba de limitările bagajului. Dacă ai nevoie de puţină inspiraţie, următorul punct ar fi un bun punct de plecare....

2. Nu uita adaptoarele pentru priză

Dacă totuşi ai nevoie de ele, nu arunca banii aiurea cumpărându-le în aeroport la un preţ foarte mare ci achiziţionează-le de undeva din drumul tău, în timpul excursiei.

3. Nu uita de trusa de prim-ajutor

Nu eşti obligat să pleci în vacanţă cu camera de gardă după tine, ci cu o mică trusă care să conţină medicamente de care s-ar putea să ai nevoie. Până la urmă, nimeni nu ar vrea să sufere în timpul vacanţei de migrene, de febră, de probleme cu stomacul sau de toate trei la un loc. Poate părea floare la ureche să te tratezi când eşti acasă la tine, dar este posibil ca, în ţara pe care o vizitezi, medicamentele de care ai nevoie să se dea doar cu prescripţie medicală. Cât despre medicamentele antialergice şi cele pentru astm, e bines ă le aveţi tot timpul asupra dumneavoastră.

4. Etichetele cu nume sunt chiar de ajutor

În afară cazului în care sunteţi un agent secret misterios, nu ar trebui să vă creaţi probleme călătorind incognitp. Majoritatea valizelor vin cu etichete necompletate, aşa că aveţi grijă să le completaţi cu numele dumneavoastră ca să nu aveţi probleme dacă vi se rătăceşte bagajul.

5. Cosmeticele – cât mai puţine

În afara cazului în care călătoreşti pe o insulă, în deşert, e foarte puţin probabil să nu găseşti un shampon sau o loţiune de plajă, în orice colţ al lumii ai merge. Mai puţine cosmetice în bagaje înseamnă mai puţine şanse să-ţi găseşti la destinaţie hainele pline de tot felul de crème şi lichide. Dar dacă ai într-adevăr nevoie de un anume tip de cremă de faţă, ia cu tine doar atât cât ai nevoie pe durata călătoriei.

6. Rulează şi împachetează

Credem că rularea hainelor e cea mai bună metodă de a le împacheta. Nu numai că reduce toate încreţiturile hainelor, dar te ajută sa ocupi mai puţin spaţiu în bagaje.

7. Fă-ţi spaţiu în bagaje pentru cadouri de vacanţă
Fie că le cumperi din duty free sau sunt amintiri de vacanţă, e greu să nu aduci acasă mai mult bagaj decat la plecare- aşa că asigură-te că ai loc şi pentru ele.

8. Uită de încălţăminte
Cel mai voluminos şi mai enervant obiect din bagaje e încălţămintea. Câte perechi să iei cu tine? Asta depinde de cât de mult stai, dar trei perechi sunt suficiente pentru o vacanţă de 2 săptămâni. Mai importantă decat volumul ocupat e versatilitatea lor, aşa că asiguraţi-vă şi luaţi-vă câte o pereche pentru fiecare ocazie. Încalţaţi-vă pe drum cu cea mai voluminoasa pereche de pantofi şi purtaţi şosete. Aşa veţi economisi şi mai mult spaţiu.

9. Aşează-ţi hainele pe categorii
Grupează-ţi hainele. Asta înseamnă tricouri cu tricouri, panataloni cu pantaloni- e mai uşor să găseşti ce-ţi trebuie fără să fii nevoit să despachetezi tot bagajul.

10. Fii grijuliu cu lucrurile delicate
Dacă trebuie să iei cu tine porţelanuri sau obiecte de cristal, împachetează-le în ambalaj special cu bule sau aşează-le între haine, în mijlocul valizei – este cel mai sigur mod să ajungi cu ele întregi la destinaţie.

11. Nu pleca de acasă fără lucruri esenţiale
Acest ultim sfat e cel mai important dintre toate. Fără aceste obiecte, singura ta destinaţie va fi înapoi acasă: verifică şi asigură-te din nou că ai asupra ta banii, un paşaport valabil şi, de dragul partenerilor de drum , o periuţă de dinţi. Ţine-le pe toate la îndemână şi ţine minte cel mai important sfat dintre toate: bucură-te de vacanţă.

Timpul.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Despre aceasta a anunțat președintele NFSB, Valeriu Simeonov într-un briefing de presă, transmite Știri.md.
   „În urma cererii din partea sectorului de turism, pe teritoriul Bulgariei vor fi acceptați turiștii din Moldova, Serbia, Israel, Kuweit și Macedonia de Nord, la prezentarea testului negativ la COVID-19, confirmat în ultimele 72 de ore. Va fi de mare ajutor pentru hotelierii noștri, care au nevoie la moment de turiști străini, ca să-și suplinească hotelurile”, a afirmat Simeonov.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, iar anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.
   Potrivit lui Ion Chicu, excepție fac angajații din sectorul medical, cel de urgență, de asigurare a ordinii publice.
   "Extindem numărul de zile libere pentru bugetari pentru perioada 21-24 aprilie. Ziua de 27 aprilie, va fi zi de lucru, în caz că Comisia nu va extinde și pentru acea perioadă vacanța bugetarilor, iar ziua de 8 iunie, când va fi marcat Paștele Blajinilor se transferă ziua liberă. Pentru procesul educațional nu avem zile libere, va continua educația la distanță", a declarat Ion Chicu.
   Până în prezent, în total în R. Moldova au fost confirmate 1.712 de cazuri de COVID-19.
   Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 35 decese din cauza COVID-19, iar peste 100 de pacienți infectați s-au vindecat.
   Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.
   Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Potrivit unui comunicat, ministerul nu a dispus o asemenea ordine, iar informațiile privind recuperarea materialelor din semestrul II începând cu luna septembrie, sunt niște falsuri, transmite Știri.md.
   „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerii instituțiilor de învățământ general, profesional tehnic și superior, elevii, studenți și părinții, despre apariția în spațiul public a unui demers FALS (nr. de înregistrare 04/1-09/2058 din 01.04.2020) privind recuperarea orelor din semestrul II al anului de studii 2019-2020, începând cu data de 01.09.2020.
   Reiterăm că conform Metodologiei privind continuarea la distanţă a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal (aprobată prin ordinul nr. 351/2020), Regulamentului-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat (aprobat prin ordinul nr. 350/2020) și Recomandărilor-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior, pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii (aprobate prin ordinul nr. 366/2020), procesul educațional se desfășoară la distanță, pe perioada stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, declarată de către Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020”, a concretizat Ministerul Educației.
   stiri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Reprezentanții Ministerului Educației menționează însă despre posibilitatea ca elevii să prelungească studiile acasă, în regim online: „Cu acordul expres exprimat al beneficiarilor pentru componenta teoretică a programelor pot fi utilizate în această perioadă resurse pentru învățarea la distanță”, se menționează într-un comunicat de la minister.

   Vacanța forțată a fost instituită pentru a fi prevenită răspîndirea coronavirusului în Republica Moldova, acum aproximativ două săptămîni. Republica Moldova se află în stare de urgență pînă la mijlocul lunii mai, în legătură cu pandemia mondială de COVID-19.
   tv8.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Prim-ministrul a precizat, însă, că vacanța nu este valabilă și pentru alți angajați, cum ar fi personalul medical, polițiștii și cei din sistemul educațional. Așadar, și elevii vor continua studiile de la distanță.
   „Toți vor avea zile libere, cu excepțiile care au fost valabile și pe parcursul săptămânii precedente, adică: instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, ordinei publice și securității naționale, dar și instituțiile de învățământ de toate nivelurile”, a spus funcționarul.
   Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile OMS-ului și ale medicilor. Mai mult, vacanța ar putea fi extinsă până pe 28 aprilie, însă asupra acestei inițiative se va hotărî pe parcurs.
   Ulterior, pentru a recupera aceste ore, Chicu spune că s-ar putea reveni la regimul de șase zile lucrătoare – așa cum a fost cu mulți ani în urmă: „Cred că poate și generația noastră să lucreze șase zile pe saptămână, dacă va trebui”.
   De asemenea, în cazuri de maximă și strictă necesitate, conducătorii instituțiilor vor avea dreptul să cheme la serviciu, în următoarele 10 zile, un număr limitat de angajați.
   Menționăm că, în această perioadă de vacanță, bugetarii își vor primi salariile cuvenite.
   zugo.md
 •