11 curiozități despre mâncarea rapidă


  Cu toții avem o slăbiciune față de mâncarea rapidă, căreia producătorii au grijă să-i facă o publicitate de invidiat. Și deși unii sunt adepți înrăiți ai stilului sănătos de viață, cu siguranță au mai cedat uneori și au mers pe furiș într-un local fast-food pentru a-și potoli poftele.

fnltdcfgfriq10dspggu.jpg

Dacă stai acum la dubii: să mergi să-ți procuri un meniu din cel mai apropiat local fast-food sau nu, citește mai bine aceste curiozități, pentru că ți-ai putea schimba părerea.

1. Uneori, un singur hamburger poate conține carne de la 100 de vaci. Acest lucru se întâmplă pentru că este facut din resturile care rămân după procesarea cărnii.

2. Majoritatea produselor fast food destinate copiilor conțin zahăr pentru a le face mai apetisante.

3. Sosul de chilli este făcut cu resturi de carne, tratate cu dioxid de siliciu ca să își păstreze mai mult timp aspectul apetisant.

4. La ora actuală sunt 195 de țări în lume, iar McDonald’s are restaurante în 119 dintre acestea.

5. Potrivit Daily Mail, un bărbat a cumpărat un hamburger în 1999 și l-a păstrat timp de 14 ani. Hamburgerul arăta încă binișor.

6. Primele restaurante fast food au apărut în China în jurul anului 25 d.Hr. și serveau tăiței.

7. Singurul continent din lume pe care nu există un lanț de fast food este Antarctica.

8. 1 din 4 mostre de carne testată din fast food-uri conține bacterii care sunt imune la medicamente.

9. Un milkshake conține mai mult de 50 de chimicale.

10. 1 din 8 americani a fost cândva angajat la McDonald’s.

11. Un cheesburger de 200 gr are în jur de 600 de calorii. Un hamburger are puțin sub acest număr. 100 gr de cartofi pai au 350 de calorii. Ca să scapi de caloriile acumulate în timpul unui prânz format dintr-un hamburger, o porție de cartofi pai, un milkshake și un suc trebuie să alergi 60 de minute fără oprire.

Dacă încă nu îți pui semne de întrebare, atunci nu ezita să îți împlinești totuși poftele.

zugo.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Fotografiile arată schimbările dramatice pe care alimentația nesănătoasă le cauzează organismului și imaginii de sine. 

   Printre pizza, hot-dog, paste, popcorn, pepsi, plăcinte, zahăr, înghețată, burgeri și cartofi prăjiți, Erik vrea să demonstreze că poftele trebuie ținute în frâie, mai ales când e vorba despre produse interzise.

   Erik spune că datorită acestui proiect, a început să dezvolte o relație mult mai sănătoasă cu alimentele. A pierdut aproximativ 60 de kilograme în ultimii ani, toate prin schimbări dietetice și a lăsat deoparte o mulțime de alimente nesănătoase care sunt subiectul imaginilor de mai jos.   unica.md
  • maria981s
   De maria981s
   Înainte să afli explicațiile cercetătorilor, este important să știi că pizza nu este cea mai sănătoasă alegere la micul dejun. Este plină de grăsimi și de carbohidrați și e considerată mai degrabă un junk food decât mic dejun. Are totuși o mulțime de proteine. Iar când așezi toppingul pe blat – carnea, brânza, eventual legume – pizza se încarcă de nutrienți. Cu alte cuvinte, vă va ţine de foame o lungă perioadă și veți sta deoparte de gustările pline de zahăr.
   „Este o surpriză faptul că o bucată de pizza și un castron de cereale conține aproape aceeași cantitate de calorii. Pizza, totuși, conține mai multă proteină”, a spus dieteticianul Chelsey Amer.

   De obicei, nutriționiștii nu recomandă consumul de cereale la micul dejun, pentru că pe scara nutrițională acestea conțin doar un mic procent de proteine, grăsimi sănătoase și zahăr din plin. Astfel, experții găsesc pizza o alternativă mai sănătoasă pentru micul dejun. Cerealele care conțin zahăr vă oferă rapid o senzație de sațietate, dar aceasta va dispărea foarte repede.
   Preparatul italienesc preferat de oameni conține mai multă grăsime și mai puțin zahăr, protejându-vă astfel și dinții. Cu toate astea, nu se recomandă să mănânci pizza în cantități exagerate. De fapt, puteți include cerealele la micul dejun, cu condiția să alegeți un sortiment cu un conținut scăzut de zahăr și să consumați și proteine .
   Și ouăle sunt o alegere excelentă la micul dejun. Sunt bogate în proteine și substanțe nutritive și pot fi gătite rapid.
   tabu.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului este sărbătorită în Republica Moldova și în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.
   Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru Protecția copiilor a fost adoptată de către Federația Democratică Internațională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfășurată la Moscova.
   La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului. Pornind de la convingerea că cei mici necesită o atenție deosebită , aceștia reprezentând generația de mâine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate țările să fie instituită o Zi mondială a copilului, pentru ca ea să fie marcată "ca o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei și bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea și lărgirea eforturilor pe care Națiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume".
   În Moldova, an de an,  în prima zi de vară, se celebrează Ziua Copilului - un bun prilej de a venera cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin celor mici, de a-i aprecia și de a promova respectarea drepturilor și bunăstarea lor.
   În această zi, în toate localitățile din țară se desfășoară evenimente dedicate copiilor. Aceștia au parte de concerte, festivaluri, jocuri, baloane colorate, dulciuri, cadouri și o mulțime de emoții pozitive.
   Dacă vreți ca ziua 1 iunie să fie una memorabilă atât pentru copil cât și pentru Dvs. atunci alegeți să petreceți această sâmbătă împreună! Nu uitați, o copilărie frumoasă și fericită reprezintă începutul unei vieți liniștite, de aceea, aveți grijă de copii, ascultați-i, distrați-vă alături de ei, oferiți-le libertate și încurajați-i, de 1 iunie și în fiecare zi!
    
   Международный день защиты детей – день нашего будущего
   День защиты детей или Международный день защиты детей посвящен тем, кто привносит яркие краски в нашу повседневную жизнь. 1 июня – это тот день, когда дети развлекаются, веселятся, получают удовольствие от массы интересных занятий. Вместе с ними этот праздник отмечают и взрослые, с трепетом вспоминая и переживая самые прекрасные моменты своего детства.

   В настоящее время торжественные мероприятия 1 июня проходят более чем в 50 странах. Кроме того, детям посвящены и другие даты, которые отмечаются в более чем 100 странах.
   Идея праздника, посвященного ребенку, была предложена в 1925 году на Международной конференции в Женеве по вопросу благосостояния детей. Официальное решение учредить Международный день защиты детей было принято в ноябре 1949 года конгрессом Международной демократической федерации женщин в Москве.
   14 декабря 1954 Генеральная Ассамблея ООН приняла Резолюцию № 836 об учреждении Всемирного дня детей. Исходя из убеждения, что дети как представители нового поколения нуждаются в особом внимании, Ассамблея рекомендовала всем странам, начиная с 1956 года, праздновать Всемирный день детей «как день мирового братства и взаимопонимания детей, посвященный деятельности ООН, направленной на обеспечение благополучия детей во всем мире».
   В Молдове День защиты детей ежегодно отмечается 1 июня. Это отличный повод праздновать самый прекрасный период жизни каждого из нас – детство, оказывать поддержку малышам, ценить их и способствовать их благополучию и уважению их прав.
   В этот день во многих населенных пунктах нашей страны устраиваются разнообразные мероприятия, посвященные детям. Концерты и выступления с участием детей, игры и развлечения, разноцветные шары, сладости и подарки обеспечат участникам массу положительных эмоций.
   Если вы хотите, чтобы 1 июня стало незабываемым для вашего ребенка и для вас, проведите эту субботу вместе! Помните о том, что прекрасное и счастливое детство –это основа спокойной жизни, поэтому заботьтесь о детях, прислушивайтесь к ним, развлекайтесь вместе с ними, дарите им свободу и поддерживайте, 1 июня и каждый день!
  • maria981s
   De maria981s
   Astfel, Primăria municipiului Chişinău, în comun cu Oficiul Stării Civile a organizat celebrarea nunţilor de aur şi de diamant pentru aceste cupluri, transmite Știri.md.
   Din cele 23 de cupluri ce vor fi omagiate, două cupluri aniversează 60 de ani de la căsătorie, iar 21 de perechi marchează 50 de ani din ziua nunții.
   știri.md
  • maria981s
   De maria981s
   Milioane de copii din întreaga lume așteaptă să vină Moșul, nerăbdători să descopere ce le-a adus. Pentru ei, acesta este cel mai frumos moment al anului, iar bucuria pe care o simt de Crăciun este inegalabilă. 

   Chiar dacă sunt prea mici și nu se pot bucura de magia Crăciunului, nou-născuții participă și ei la acest moment festiv. Îmbrăcați de părinții lor și de fotografi în costume tematice de Crăciun, acești "îngerași" sunt gata de prima lor întâlnire cu Moșul. Nu va trece mult și îl vor aștepta și ei cu emoție pe cel mai iubit personaj din lume.

   Bored Panda ne încântă sufletele cu aceste imagini superbe care surprind 35 de bebeluși înainte de prima lor întâlnire cu Moș Crăciun.
   eva.ro
 •