10 reguli de etichetă moderne pe care oricine ar trebui să le știe


  Trăim într-o lume complet diferită de cea a părinților sau bunicilor noștri, astfel că și regulile de etichetă pe care ar trebui să le respectăm s-au schimbat. De exemplu, știai că nu este politicos să ții ochelarii de soare la ochi atunci când vorbești cu cineva? 

3.jpg

Iată câteva reguli pe care să le respecți:

Nu-ți pune poșeta pe masă

Orice femeie s-a confruntat cu această dilemă: unde poți să-ți pui poșeta atunci când ești la masă, într-un restaurant? Nu este deloc recomandat să o pui pe masă. De fapt, nu ar trebui să pui pe masă niciun alt obiect personal precum chei, telefon sau ochelari de soare. Pune-le pe toate în geantă și așază geanta pe spătarul scaunului, pe un scaun gol sau pe scaunul tău, la spate, dacă este o poșetă mică. De asemenea, nu ar trebui să-ți lași geanta pe jos. Nu este deloc igienic.

Nu ocupa o chiuvetă cu oglindă când te aranjezi într-o toaletă publică

Dacă vrei să-ți refaci machiajul sau coafura, nu ocupa o oglindă din dreptul unei chiuvete. Alege o oglindă separată, dacă există, astfel încât să nu încurci persoanele care vor pur și simplu să se spele pe mâini. Să blochezi o chiuvetă timp îndelungat doar pentru a-ți retușa machiajul este un gest nepoliticos.

Nu da vești importante prin mesaje text

Este cât se poate de greșit să faci anunțuri sau să transmiți informații delicate prin intermediul mesajelor. De exemplu, este jignitor să încehi o relație prin mesaje text, să-ți dai demisia prin email sau să transmiți informații importante prin aplicațiile de mesagerie. O discuție față în față este cea mai bună alegere în astfel de situații.

Anunță întotdeauna când întârzii

Noile moduri de comunicare ne permit să fim permanent în contact cu ceilalți. De aceea ar trebui să trimiți un mesaj sau să dai un telefon prin care să-i anunți pe cei care te așteaptă atunci când știi că vei întârzia. Nu contează dacă este o întâlnire de afaceri, una cu prietenii sau familia. Este nepoliticos să întârzii, dar faptul că nici nu anunți transmite o lipsă de respect care în mod sigur va fi taxată.

Nu folosi telefonul la masă sau în timpul discuțiilor

Imaginează-ți că iei masa cu un prieten sau o rudă, iar el sau ea este tot timpul cu ochii în telefon. Te vei simți ignorată și jignită de un astfel de gest. De aceea ar trebui să respecți regula esențială de a lăsa la o parte telefonul atunci când ești în compania cuiva.Atenția pe care i-o acorzi indică faptul că este o persoană importantă pentru tine și că îți place să petreci timp în compania ei.

Nu da like postărilor cu vești proaste

Dacă vrei să susții o persoană care trece prin momente dificile, este mai bine să-i trimiți un mesaj sau să o suni. Să dai like postărilor în care sunt anunțate vești neplăcute este considerat un gest ciudat.

Nu vorbi tare la telefon într-un loc public

Este greșit să vorbești tare la telefon în birou, în mijloacele de transport în comun sau în sălile de așteptare. Ieși din încăperea respectivă atunci când se poate, pentru a vorbi la telefon. Iar când nu este posibil, încearcă să vorbești mai încet, astfel încât să nu-i deranjezi pe ceilalți.

Nu sta cu ochelarii de soare la ochi când vorbești cu cineva

Să-ți ții ochelarii de soare la ochi atunci când vorbești cu o persoană este un gest ce indică lipsă de respect. Dacă întâlnești pe stradă un prieten sau un coleg, da-ți ochelarii jos atunci când ajungeți față în față și începeți să vorbiți. Chiar dacă este soare puternic. Același lucru este valabil și în cazul în care ai căști în urechi. Nu este suficient să reduci volumul sau să oprești muzica. 

Nu te prezenta la petreceri cu mâna goală

În cazul petrecerilor aniversare, vei merge cu un cadou pentru sărbătorit. Dar dacă este vorba despre o petrecere informală, fără o ocazie anume, atunci trebuie să aduci la rândul tău o atenție, fie că este vorba de un vin, o gustare, un tort etc. Se aplică în cele mai multe cazuri, cu excepția celor în care gazda insistă să nu aduci nimic.

Cere acordul înainte de a publica fotografii cu alte persoane

Să postezi înaintea tuturor fotografii de la nunta prietenei tale sau imagini cu bebelușul abia născut al unor rude sunt gesturi pe care nu ar trebui să le faci. Cere întotdeauna acordul persoanei respective înainte de a publica o informație despre ea sau o fotografie în care apare. Chiar dacă nu o etichetezi, acea imagine va rămâne permanent pe rețelele de socializare și poate nu își dorește acest lucru. 

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Este foarte important ca fiecare dintre noi să știe cum să acționeze în caz de cutremur. Iată de ce venim în ajutor și vă prezentăm 10 reguli de comportare rațională, individuale și de grup la locul de muncă, în familie sau pe stradă, în timpul seismului.
   păstrați-vă calmul, nu intrați în panică, liniștiți-i și pe ceilalți, protejați copiii, bătrânii și femeile. Nu vă speriați de zgomotele din jur. preveniți tendințele de a părăsi camera sau locuința, deoarece faza seismică inițială are o durată redusă, astfel încât, tocmai faza puternică a mișcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomerație și panică, conducând la accidente grave, nedorite. Atenție! Scările sunt elemente de construcții foarte sensibile la deplasările diferențiate ale etajelor și, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări, sub efectul oscilației seismice, este extrem de periculoasă. Chiar dacă ieșirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuință parter ar fi în principiu posibilă și fezabilă în scurt timp, în special pentru persoane tinere, afară sunt multe alte riscuri: calcane și coșuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc. rămâneți în încăpere sau locuință, departe de ferestre care se pot sparge și vă pot accidenta, protejați-vă sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte mobile suprapuse, lămpi, tencuieli ornamentale etc. În lipsa unor astfel de posibilități vă puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi și coate, cu fața în jos, iar cu palmele împreunate vă veți proteja capul, ceafa, iar cu antebrațele pe lateral, capul. Această recomandare implică o cunoaștere prealabilă a acelor elemente de construcție rezistente, prin consultarea unui specialist atestat. dacă este posibil, închideți sursele de foc cât puteți mai repede, iar dacă a luat foc ceva interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic. nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, evitați aglomerația, îmbulzeala, iar dacă este posibil deschideți ușa locuinței spre exterior, pentru a preveni blocarea acesteia în vederea evacuării după terminarea mișcării seismice. nu alergați în stradă. dacă vă aflați în afara unei clădiri, deplasați-vă cât mai departe de clădire, feriți-vă de tencuieli, căramizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, ornamente care de obicei se pot prăbuși în stradă. Nu fugiți pe stradă, deplasați-vă calm spre un loc deschis și sigur. acordați primul ajutor persoanelor rănite. în cazul în care sunteți surprinși de căderea unor tencuieli sau obiecte de mobilier răsturnate, cautați să vă protejați capul și membrele sau să vă asigurați supraviețuirea; ulterior veți caută să alarmați, prin diferite metode, vecinii cât și echipele de salvare-intervenție de prezența dumneavoastră. isudb.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Există părinți care fac din creşterea şi din educarea copiilor o prioritate, având grijă nu doar să le ofere iubirea atât de benefică pentru o creştere corectă, ci şi să le impună anumite reguli care, spun ei, vor face din copiii lor oameni cu adevărat frumoşi.
   Angelina Jolie nu își lasă copiii să iasă singuri afară

   Kim Kardashian are o carte de reguli care se aplică cu strictețe, mai ales atunci când este vorba de somnul celor mici

   Jessica Alba este foarte strictă cînd vine vorba de orele de somn și de orele la care cei mici mănâncă

   Jennifer Lopez nu le permite copiilor să se joace pe device-uri în timpul săptămânii

   Madonna nu i-a permis fiicei sale să iasă la întâlniri până la vârsta de 18 ani

   Mariah Carey își trimite copiii la școli de vară în fiecare an

   Kate Winslet își trimite copiii la culcare mereu înainte de ora 19.30

   Julia Roberts nu le permite copiilor să mănânce de la fast food niciodată

   Familia Beckham își pedepsește copiii dacă aceștia nu spun ”Mulțumesc!” și ”Scuze!”

   Megan Fox nu le-a permis copiilor accesul la calculator până nu împlinesc 14 ani

   myzutv.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Pentru a-i ajuta pe oameni să se elibereze de propriile bariere, psihoterapeutul rus Mihail Litvak a creat ceea ce numește „Aikido psihologic”, o serie de reguli eficiente, ușor de înțeles și de urmat. 
   Descoperă câteva dintre regulile pline de înțelepciune ale unuia dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din lume:
   1. Planifică-ți acțiunile și organizează-ți bine viața, iar fericirea va veni apoi de la sine.
   2. Dacă îți dorești ceva foarte mult, nu aștepta și nu cere cuiva permisiunea de a avea sau de a face acel lucru. Asigură-te că tu ești cel care deține controlul.
   3. Nimeni nu respinge pe nimeni. Oamenii merg înainte. Cel care este lăsat în urmă se consideră respins.
   4. Cum te poate ajuta cineva dacă nu faci nimic ca să te ajuți singur?
   5. Dacă cineva ți-a făcut o favoare, te-a ajutat și încearcă să te facă să te simți vinovat pentru asta, plătește-i datoria și renunță la acea persoană.
   6. Ar trebui să împărtășești numai bucuriile cu prietenii și dușmanii. Prietenii tăi vor fi fericiți, iar dușmanii vor fi supărați.
   7. Capacitatea de a iubi și accepta singurătatea este un semn de maturitate emoțională. Facem cele mai bune lucruri atunci când suntem singuri.
   8. Este mai bine să comunici cu o carte bună decât cu o persoană goală.
   9. Este plăcut să vorbești cu prietenii. Însă este și mai util să vorbești cu dușmanii.
   10.Atunci când o persoană nu are un scop, nu vede nimic. Scopul este cel care ascute privirea.
   11. Nu săpa în viețile altor oameni. În schimb, sapă în ceva ce îți aduce beneficii, precum știința sau filozofia.
   12. Există un motiv principal pentru care ar trebui să renunți la un loc de muncă sau la o relație - nu îți oferă posibilitatea să te dezvolți personal sau profesional.
   13. O persoană care nu are nimic bun de spus despre ea însăși, dar vrea, totuși, să vorbească, va începe să-i vorbească de rău pe alții.
   14. Fericirea ta crește atunci când o împărtășești cu alți oameni și îi faci fericiți.
   15. Învață să trăiești pentru tine și nu căuta să-ți dovedești constant valoarea în fața celorlalți. Altfel îți vei irosi viața trăind pentru alții.
   16. Caută cărarea potrivită în loc de cărarea cea dreaptă. Drumul potrivit nu este întotdeauna drept.
   17. Semnele maturității spirituale sunt abilitatea de a iubi și abilitatea de a face față singurătății.
   18. O persoană imatură are multă cunoaștere, însă nu știe ce să facă cu ea. O persoană matură are cunoaștere și știe și ce să facă cu ea. De aceea, imaturii doar critică, în timp ce maturii acționează.
   19. Nu știu drumul spre succes. Dar știu drumul către eșec - este dorința de a fi plăcut de toată lumea.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Dieta Rina este recomandată și de unii medici nutriționiști și cardiologi în cazul celor care suferă de boli cardiovasculare. Conform acestora, dieta Rina are beneficii în reglarea ratei metabolismului.
   Acest regim a fost conceput de un sportiv american și presupune o combinație exactă a anumitor alimente, cu rezultate vizibile încă din primele zile de regim. Mai exact, dieta Rina presupune ca regimul alimentar să fie bazat pe disocierea alimentară, ceea ce înseamnă că într-o zi se consumă un sigur tip de aliment.
   Aşa cum am menţionat mai sus, regimul se bazează pe disocierea alimentară, astfel că într-o zi se poate consuma numai un tip de alimente, cum ar fi proteinele, de exemplu, iar la micul dejun doar fructe.
   Alimentele permise în dieta Rina se încadrează în următoarele patru categorii:
   Proteinele: carne de pui, peşte, vită, carne de porc, brânză, lapte, ouă, etc
   Amidonul: soia, orez, linte, fasole uscată, fulgi de soia, năut, cartofi, etc
   Carbohidraţii: făina albă, făina de grâu integral, făina de hrişcă, făina de porumb, spachete, lasagna, cuscus, fidea, etc
   Vitaminele: numai fructe şi legume
   Dieta Rina – reguli generale
   Micul dejun. Pe durata celor 90 de zile de regim alimentar special, singurul lucru neschimbat va rămâne micul dejun. Acesta va fi compus mereu din fructe, fie că sunt proaspete, uscate sau oleaginoase, legume proaspete sau semințe, în diverse combinații. În plus, la micul dejun se poate consuma ceai sau cafea (neîndulcite).
   Ziua 1 – ziua proteinelor. După micul dejun, masa de prânz trebuie să conțină carne roșie la grătar, carne de pui sau curcan fiartă, pește . Exemple: 3 felii de piept de pui gătite la cuptor sau 3 ouă fierte. Per total, prânzul trebuie să conțină cel puțin 200 de grame de alimente cu proteine. Pe lângă carne sau brânzeturi, la prânz se poate adăuga o salată condimentată cu sare, piper sau diverse ierburi aromatice, însă fără ulei. Tot la prânz sunt permise pastele sau o supă cu o felie de pâine. Cina va consta mereu în același meniu ca la prânz, doar că într-o cantitate mai mică. În plus, de pe listă se va tăia pâinea și supa.
   Ziua 2 – ziua legumelor. Dacă micul dejun îl știm deja, prânzul va consta de data ceasta în legume gătite fie la cuptor, fie la aburi, peste care se poate adăuga un sos de roșii și verdețuri. Cina, după cum am spus anterior, va consta în aceleași alimente ca la prânz, doar că într-o cantitate mai mică.
   Ziua 3 – ziua carbohidraţilor. Micul dejun ca de obicei, iar la prânz avem de ales dintre paste cu sos de roșii, pizzza cu sos de roșii sau roșii proaspete, mozzarella, prăjituri, îngheţată, ciocolată neagră,etc. La cine se va respecta regula de alimente de la prânz, dar într-o cantitate mică.
   Ziua 4 – ziua fructelor şi vitaminelor. În a patra zi de dieta Rina singurele alimente permise sunt cele de la micul dejun, respectiv fuctele, legumele și semințele. Partea bună în această zi este că nu există o cantitate maximă impusă.
   Dieta Rina – programul meselor
   Ca în orice dietă, este important să fie respectat programul de masă, în așa fel încât metabolismul să funcționeze la capacitate maximă. Astfel, există trei perioade ce trebuie respectate cu strictețe:
   1. Perioada de purificare. Între 4 dimineața și până la prânz se mănâncă fructe și legume prospete la interval de două ore.
   2. Perioada de ingestie. Începând cu ora prânzului și până la ora 20:00, nu contează cantitatea de alimente ingerate, ci mai degrabă combinarea corectă a acestora, precum și intervalul de timp dintre mese.
   3. Perioada de digestie. De la 20:00 și până la 4 dimineața nu se mai consumă niciul fel de aliment.
   Pentru ca dieta Rina să funcționeze și să aibă rezultatele dorite este necesar să fie respectat meniul disociat amintit mai sus. Zilele descrise anterior se vor repeta întocmai, fără a schimba ordinea. În plus, se recomandă un consum cât mai mare de apă.
   alistmagazine.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Informeaza-te pentru a fi mai frumoasa
   Documenteaza-te cu atenţie în domeniul frumuseţii. Unele greşeli de îngrijire au consecinţe imediate (de exemplu, aplicarea maştilor cosmetice pe pleoape duce la iritarea şi chiar descuamare rapida a acestei zone sensibile), dar altele au efecte negative care devin vizibile doar în timp. Aplicarea unui produs de epilat pe pleoape sau deasupra buzelor, folosirea unor produse neadecvate tipului de piele sau destinate unei alte varste, aplicarea în exces a produselor cosmetice… sunt doar cateva dintre cele mai frecvente greseli care duc la apariţia prematura a ridurilor şi la îmbacsirea tenului.
   Un zambet frumos si o dantura curata
   Cu un suras chiar se face primavara pe chipul tau. Dar şi buzele au nevoie de îngrijire! Foloseşte saptamanal o periuţa de dinţi, pentru a stimula circulaţia sangvina şi pentru a înlatura stratul de celule moarte de la suprafaţa buzelor, şi aplica o masca de miere de albine. Aţa dentara îndeparteaza resturile de alimente din spaţiile stramte.
   Mainile sunt o carte de vizita
   Dupa ce te speli pe maini, foloseşte un produs special pe baza de glicerina, pentru hidratarea şi regenerarea în profunzime a epidermei. Fii “cocheta” şi poarta manuşi de menaj atunci cand umbli cu un detergent. O minima protecţie, şi vei avea maini frumoase.
   Previne aparitia ridurilor pe gat
   Epiderma de pe gat şi decolteu este foarte sensibila şi se rideaza, de multe ori, prematur. O poziţie corecta a corpului – spatele drept şi gatul întins – îţi va conferi o alta alura şi te va ajuta sa întarzii cat mai mult apariţia ridurilor fine, circulare, de pe gat. Eficient în combaterea ridurilor este şi masajul zilnic, executat cu un produs bogat în substanţe nutritive.
   Combate oboseala printr-o alimentatie corecta
   Un meniu sarac în fibre şi bogat în grasimi te pot face sa te simţi obosita chiar şi în primele ore ale dimineţii. Specialiştii susţin ca o alimentaţie bazata pe consumul de cereale, paste integrate, fructe proaspete şi alune este o adevarata sursa de energie. În schimb, grasimile încetinesc sistemul digestiv, iar organismul va fi suprasolicitat pentru a procesa alimentele bogate în grasimi. Pragul optim indicat de nutriţionişti este de cinci grame de grasime dintr-o suta de grame de mancare.

   Viata sexuala se oglindeste in aspectul general
   Chiar daca ţine de zona “intima”, viaţa ta sexuala “se vede”. Specialiştii nu au stabilit înca precis care este legatura dintre starea generala de sanatate şi sex, însa efectele unei vieţi sexuale active sunt de necontestat: sexul ajuta la relaxarea organismului (reducand implicit gradul de stres şi anxietate), precum şi la evitarea dezechilibrelor hormonale. În viziunea sexologilor, întreţinerea de raporturi intime de cel puţin doua ori pe saptamana îţi asigura o “cantitate” însemnata de buna dispoziţie, dar şi o piele mult mai fina.
   Mananca afine pentru a combate ridurile
   Aceste fructe sunt bogate în elemente nutritive şi au proprietaţi antioxidante. Afinele conţin acid elagic (cu proprietaţi anticancerigene), fibre şi cantitaţi însemnate de vitamine (B2, C şi E). Cinci ceşti pline ochi cu diverse fructe sau legume echivaleaza, în ceea ce priveşte efectul antioxidant, cu o jumatate de ceaşca de afine!
   Relaxeaza-te activ impreuna cu prietenii
   Cu cat viaţa ta sociala este mai activa, cu atat te vei simţi mai tanara şi mai în forma. Un pahar de vin te va ajuta sa te eliberezi de tensiunea acumulata peste zi, dar, de la doua în sus, consumul este direct proporţional cu gradul de stres, precum şi cu cel de deshidratare al organismului.
   Gadeste pozitiv
   Viata nu este mereu frumoasa, iar problemele nu ocolesc pe nimeni. Poate ca tocmai in asta sta frumusetea vietii, in lupta si in efortul de a merge mai departe. In tot acest efort zilnic nu uita sa ramai pozitiva. Gandeste pozitiv si invata sa te ambalezi singura din cazua momentelor de panica, teama si stres cu privire la viitor. Lucrurile tind spre echilibru in mod natural, deci si existenta noastra tinde catre normal mereu.
   femeia.ro
 •