10 alimente pe care nu e bine să le ţii în frigider


    Chiar dacă vremea e caldă sau spaţiul de depozitare e deficitar, încearcă să nu înghesui toate alimentele în frigider. Iată care sunt acele lucruri pe care nu e bine să le ţii în frigider.

Atunci când e foarte cald sau când spaţiul de depozitare în debara devine din ce în ce mai mic, avem tendinţa să punem toate cumpărăturile alimentare pe rafturile frigiderului. Da, uneori aruncăm la rece chiar şi sarea, pâinea sau cafeaua. Părerile sunt împărţite: unii spun că pâinea se păstrează mai bine în frigider, alţii susţin că aerul rece o usucă. Există păreri împărţite despre depozitarea tabletelor de ciocolată: unele persoane spun că e mai bine să ţii ciocolata în dulap, chiar dacă se înmoaie puţin şi că în frigider aroma ei se estompează, alţii spun că în nici un caz semi-topirea ciocolatei nu are cum să fie bună pentru sănătate.

 

Roşiile.
55ae0f2f49bfd_tomatoes.jpg
Mai ales dacă nu sunt foarte coapte. În primul rând, îşi pierd aroma şi parfumul în aerul rece din frigider; apoi, la rece şi întuneric legumele nu se mai coc. Mai bine ţine roşiile într-un coş, pe un raft din bucătărie.

 

Usturoiul.
55ae0f4906a6a_bc03d8834d22886accb4406d5b07a7d7.jpg
Ca şi ceapa, va avea tendinţa de a absorbi din umezeală şi se va înmuia.

 

Cartofii.
55ae0f70c3dba_6410_1.jpg
Dacă sunt ţinuţi în frigider, zahărul din ei va deveni mai concentrat şi cartofii se vor usca. Păstrează-i mai degrabă într-o pungă de hârtie, într-un loc întunecat, dar nu neapărat rece.

 

Avocado.
55ae0fa0b30df_gastronomieavocadohass.jpg
Dacă vrei ca aceste fructe să se coacă într-un final (mai ales că din supermarket le cumperi mereu mai verzi), nu le pune în frigider. Vor rămâne tari.

 

Mierea de albine.
55ae0fe43682a_mieredealbine.jpg
Dacă o ţii în frigider se poate cristaliza. Mai bine păstreaz-o într-un borcan din sticlă bine închis.

 

Uleiul de măsline.
55ae10122e497_2.jpg
Dacă îl depozitezi în frigider, uleiul de măsline se îngroaşă şi capătă o densitate ciudată. Cel mai bine este să îl păstrezi în dulap, într-un loc întunecat.

 

Ceapa.
55ae105bb18ce_luk_repchatii_melori_bejo.jpg
Dacă ţii cepele în frigider (mai ales dacă le pui în vreo cutie din plastic, în speranţa că vei scăpa de mirosul lor), acestea vor absorbi din umezeală şi vor deveni mai moi. Ţine-le departe de cartofi (ambele alimente se vor strica mai repede dacă le ţii împreună) şi încearcă să le depozitezi într-un loc uscat şi răcoros.

 

Pâinea.
55ae10775ca43_piine_bonduellerussia_ru.jpg
Aici există păreri pro şi contra. Unii oameni păstrează pâinea în frigider ca să o aibă mai mult timp proaspătă (o încălzesc sau o pun la cuptor după ce o iau de la rece). Dar atenţie: aerul rece din frigider va usca şi pâinea şi o va întări. Oricum, dacă preferi să o păstrezi în frigider, înveleşte pâinea într-un prospop curat sau într-o folie din plastic şi, după ce o scoţi de acolo, ai grijă să o laşi să se dezgheţe şi să se încălzească înainte să o mănânci.

 

Busuiocul.
55ae109046210_busuioc_legatura.jpg
Dacă ţii frunzele de busuioc în frigider, acestea se vor ofili rapid. În plus, vor avea tendinţa să absoarbă toate mirosurile din frigider, ceea ce înseamnă că în nici un caz nu-l mai poţi folosi pentru aroma lui în paste. Mai bine păstrează crenguţele de busuioc într-un pahar cu apă, ca pe flori.

 

Cafeaua.
55ae10bc02723_boabedecafea1.jpg
Dacă e ţinută în frigider, are şi un efect benefic: va absorbi toate mirosurile neplăcute, dar îşi va pierde aroma şi mirosul ei specific.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.