10 alimente naturale care îți întăresc memoria


    Ți se întîmpla să descoperi ca memoria îți joaca feste? Te așteapta un examen important si ai foarte multe lucruri de tinut minte? Poti apela la lecitină și suplimente prescrise de doctor, dar poți să încerci si o alimentatie bazata pe produse care au un efect pozitiv asupra memoriei.

Afinele

552f87cf551c4_3475595031954.jpg

Studiile au cercetat ca afinele au proprietati miraculoase in ceea ce priveste functionarea creierului si capacitatea de memorare. Cercetatorii au folosit soareci de diferite varste pentru a le testa memoria si a observa care sunt factorii ce o pot influenta. Concluzia a fost ca soarecii batrani care fusesera hraniti cu afine s-au descurcat la fel de bine ca soarecii tineri. Explicatia? Afinele contin antocianine, compusi care ajuta la stimularea memoriei.

 

Merele

552f87f2cdfe8_mererosii.jpg

Merele contin un antioxidant ce poate proteja creierul impotriva bolii Alzheimer. Antioxidantul se gaseste in cantitati foarte mari in coaja fructului, alaturi de antocianine, ceea ce transforma marul intr-o adevarata sursa de sanatate.

 

Spanacul

552f881b36b9b_spanac.jpg

Oamenii de stiinta spun ca acesta poate impiedica si chiar vindeca pierderea memoriei. Acest lucru se datoreaza in mare parte acidului folic continut de spanac. O jumatate de cana de spanac fiert contine doua treimi din necesarul zilnic de acid folic, iar consumul regulat poate preveni Alzheimerul.

 

Ceapa

552f8897e6369_ceapa11.jpg

Desi cea mai eficienta este ceapa rosie, poti apela cu incredere si la cea galbena. Indienii folosesc de secole ceapa ca pe un remediu excelent pentru lipsa capacitatii de memorare.

 

Broccoli

552f88c08374f_broccoli2.jpg

Desi nu este iubit de toata lumea, broccoli este extrem de sanatos, iar substantele continute il tranforma intr-un aliat pretios pentru memorie si concentrare.

 

Sfecla rosie

552f88ec59d33_beetrootFinal.jpg

Atat de gustoasa in salate si garnituri, sfecla este o sursa de acid folic si antocianine, asa ca are capacitatea de a-ti intari memoria.

 

Strugurii

552f891a54c78_6.jpg

Fie ca sunt albi, rosii sau negri, strugurii contin compusi ce actioneaza in mod pozitiv asupra memoriei. Vinul rosu contine si el astfel de compusi, doar ca excesul de alcool nu va avea in niciun caz rezultate benefice asupra creierului.

 

Cireșele

552f89d494b0c_buchetdecirese14835x500.jpg

Le poti manca in salate de fructe sau le poti consuma ca atare, rezultatul fiind acelasi: o memorie de invidiat.

 

Vinetele

552f8a2619443_Vinete.jpg

Vinetele sunt o sursa importanta de antocianine si de antioxidanti ce protejeaza lipidele din membrana cerebrala.

 

Rozmarinul

552f8a6c1deab_120304025019120327192535pOrozmarin.jpg

Rozmarin contine un neuroprotector ce poate juca un rol important in prevenirea bolii Alzheimer, precum si in alte tulburari cerebrale. Un studiu a demonstrat ca mirosul de rozmarin poate redestepta amintiri de mult uitate...





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.