Știi cum să păstrezi corect condimentele?


    Condimentele aduc savoarea specifică, dar și beneficii pentru sănătate. A le depozita corect te ajută să te bucuri de toate aromele lor și virtuțile lor, nealterate.

A-ți păstra corect condimentele este la fel de important ca a ști care dintre ele se potrivesc cu felul de mâncare pe care îl pregătești.

 

Majoritatea femeilor uită de multe ori să pună capacul la recipientele în care țin condimentele, și nici nu le pun la loc imediat. Asta face ca delicatele condimente să-și piardă rapid din arome. Iată câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi, ca să te bucuri de toată savoarea lor:

 

1. Cumpără condimente întregi, nu mărunțite. Este un pas foarte important pentru ca savoarea condimentelor tale să dureze cât mai mult. Cele gata mărunțite tind să se deterioreze după câtva luni, în timp ce cele întregi pot dura ani. Mărunțește-le chiar tu, de fiecare dată când ai nevoie.

5553b32e676d6_condimente.jpg

2. La loc întunecos, ferit de umiditate. Păstrează-le într-un loc ferit de lumina soarelui și de umiditate: lumina, umezeala, aerul sunt cei mai mari dușmani ai condimentelor. Dacă le ții în borcănașe, alege unele închise la culoare. Aranjează recipientele într-un dulap sau într-un sertar, ceva mai departe de chiuvetă și de aragaz.

 

3. În dulap sau în frigider? Deși e mai bine să le ții într-un dulap uscat, poți, la nevoie, să le ții și în congelator, cu condiția să fie introduse în recipiente etanșe, închise ermetic. Atenție, însă! Odată deschise, conținutul recipientelor trebuie folosit rapid, nu se mai păstrează la răcitor. Condimentele mărunțite pot fi păstrate la frigider 6 luni, cele întregi - 3 ani.

5553b34fd28d0_thumb_4_1_36020255.jpg

4. Semne că au expirat. Semnele că un condiment e pe cale să expire sunt următoarele: își pierde din miros sau capătă un miros pătrunzător-înțepător, își schimbă culoarea și gustul. Fă-ți un obicei în a-ți nota când ai cumpărat un anumit condiment și aruncă-l după ce îi trece termenul de garanție.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.