Și-a găsit soțul dispărut de acasă în urmă cu trei ani, prin intermediul platformei TikTok


    Platformele de socializare sunt o unealtă bună pentru a te reconecta cu oameni pe care nu i-ai mai văzut de mult timp, însă totodată pot asigura şi întâlniri accidentale cu persoane pe care probabil nu ai vrea să le mai vezi. Asta a păţit un bărbat din India, care a fugit de acasă, părăsindu-şi soţia şi cei doi copii în 2016. Ghinionul său a fost că a fost găsit din greşeală pe TikTok, alături de noua lui concubină, o femeie transgender.

tiktok-640.jpg

Platforma TikTok funcţionează diferit faţă de Facebook, Instagram sau Twitter. Aceasta nu iti oferă doar conţinut de pe conturile pe care le urmăreşti, ci face un soi de top al clipurilor populare în zona ta. Astfel, este posibil să vezi clipuri şi de la conturi pe care nu le cunoşti. Asta s-a întâmplat şi cu Suresh, bărbatul fugit de acasă, care a fost descoperit pe platforma de socializare.

O rudă a soţiei sale a văzut un clip pe TikTok care semăna izbitor de mult cu Suresh. Aceasta i-a arătat soţiei (Jayapradha) clipul, iar aceasta a confirmat imediat identitatea lui. Bărbatul plecase în urmă cu trei ani de acasă şi nu s-a mai întors niciodată, fără să dea niciun semn. Jayapradha a contactat imediat poliţia, care l-a găsit în cele din urmă în oraşul Hosur în Tamil Nadu.

Se pare că bărbatul plecase de acasă pentru că a considerat că există conflicte ireconciliabile între el şi soţia sa. Acesta a plecat spre Hosur, unde a întâlnit o femeie transgender cu care avea până în prezent o relaţie. Contul de TikTok pe care a fost publicat clipul era al noii lui concubine.

În urma acestei situaţii, Suresh s-a întors la familia sa, după ce a fost contactat de autorităţi. „L-am întrebat dacă vrea să meargă înapoi la familie şi copii. A fost de acord, aşa că am trimis cuplul înapoi acasă”, a declarat poliţistul care s-a ocupat de acest caz.

Este curios însă că TikTok încă funcţionează în India, în urmă cu câteva luni platforma fiind interzisă pe teritoriul ţării.

go4it.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      O cina sanatoasa inseamna o cina care aduna toate vitaminele si mineralele in farfurie, si care nu exagereaza in grasimi, carbohidrati, sare. In plus, cantitatile pe care ni leasezam pe farfurie in prag de seara, inainte de culcare, nu trebuie nici ele neglijate. Carbohidratii si proteinele nu trebuie sa depaseasca insumat 200 de grame. Pe de alta parte, legumele, mai ales daca sunt consumate crude, pot fi servite in orice cantitate. Un exemplu de farfurie ideala pentru cina ar fi: 120 g de carne preparata termic la gratar sau in cuptor, 80 g de carbohidrati - sub forma de orez, cartofi, paste si 200 g de salata sau muraturi sau aceeasi carne alaturi de 200 g de legume preparate termic.
      Desigur ca modul acesta de a servi cina in fiecare seara devine plictisitor, oricat de gustos ar fi totul. Asa ca avem nevoie de un meniu cat mai diversificat. Ideile de mai jos te vor ajuta, nu numai sa diversifici cinele in familie cu preparate noi si sanatoase, ci si sa iti stimulezi propria imaginatie si sa vii chiar tu cu idei noi si gustoase. Iar fiecare dintre aceste idei poate fi pusa in practica si finalizata in mai putin de 30 de minute, daca ai toate ingredientele la indemana si putina iscusinta in bucatarie.
      Briosele si tartele   

      Suna oarecum nepotrivit, nu-i asa? Cum sa servesti briose sau tarte la cina? Poate ca desert. Insa, da, poti face asta, transformand briosele si tartele intr-o cina sanatoasa, aspectuoasa, usor de mancat si de adorat de intreaga familie. Exista multe optiuni de preparare a lor. Ingredientele lor principale sunt faina, oul si lapte sau lapte batut. Practic, acestea ingrediente de baza le poti amesteca cu ingredientele preferate de familie: masline, sunca, bacon, cascaval si tot in ele poti "ascunde" ingrediente mai putin favorite precum broccoli, spanac, dovlecei, conopida.
      Pastele

      Italienii ne-au adus bucuria si diversitatea pastelor. Usor de preparat, ele pot fi asociate cu cele mai diverse sosuri si, este imposibil, sa existe vreo persoana care sa nu le aprecieze. Fierberea unor paste nu necesita mai mult de 10 minute. Un sos mai complicat, precum cel pentru paste carbonarasau bolognese, poate fi preparat in 30-40 de minute. Insa exista retete si mai rapide, care pot oferi pastelor un gust deosebit, precum un sos de smantana cu unt si cascaval afumat, sau un amestec de crema de branza, cu bucati de gorgonzola, cu dovlecei pe gratar sau cu spanac si rosii uscate la soare, daca tineti post.
      Salatele

      Orice nutritionist, daca il intrebi, iti va spune ca cina ideala este reprezentata de salate, care pot fi servite, nu neaparat in modul clasic de frunze verzi si legume crude, ci si ca un amestec de proteine si vitamine si chiar si carbohidrati. Desigur, trebuie sa ne ferim de salatele grele, care implica maioneza, precum salata boeuf, insa putem combina cartofii cu masline, ceapa si carne la gratar intr-o salata orientala reinterpretata, sau paste, cuscus sau orez alaturi de alte ingrediente delicioase. Salatele au si un alt mare avantaj: se prepara foarte repede.
      Pestele 

      Pestele este cu siguranta cea mai sanatoasa si rapida sursa de proteine pentru cina. DE fapt, mai mult, el contine proteine de calitate ridicata si alte nutrimente esentiale, putine grasimi saturate si, cel mai important, acizi grasi Omega 3. De asemenea, pe langa proteine pestele contine seleniu, iod si zinc; seleniul este un antioxidant puternic care apara organismul de toxine (inclusiv de cancer), iodul este esential pentru un metabolism sanatos iar zincul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva agentilor patogeni (raceala si gripa). Pestele gras (somon, pastrav, macrou, hering si sardine) contine cantitati mari de vitamina A si D. Vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D pentru a ajuta corpul sa absoarba calciul in procesul de crestere a oaselor. Alege specii care se pragtesc usor, fileurisi evita speciile care sunt bogate in mercur, precum: rechin, peste-spada, macrou, biban dungat, lufar, biban de mare chilian, biban auriu, peste-pion rosu, macrou spaniol din Golful Mexic si stiuca din Marile Lacuri.
      Poti prepara pestele atat la cuptor, cat si pe gratar sau la abur. Practic, in toate cazurile nu iti ia mai mult de 20 de minute sa fie gata. Diferenta de gust este data de mirodeniile pe care le folosesti. La cuptor se asorteaza bine cu praz sau/si usturoi si cu capere si putin ulei de masline. La gratar este bine sa il lasi necondimentat, dar sa il tii in putina zeama de lamaie cu sare inainte de gatire. La abur, aseaza-l langa legumele preferate si lasa-l sa absoarba aroma lor.
      Carnea de pui sau de curcan

      Carnea de pui sau de curcan are un continut scazut de colesterol si se prepara usor si repede. Astfel, acestea doua devin principalele noastre recomandari de carne daca vrei sa prepari o cina rapida. Este bine de stiut ca proteinele care provin din surse animale, precum carnea sunt denumite complete, deoarece contin toti cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, avem nevoie de aproximativ 1g de proteina pentru fiecare kilogram pe care il cantarim, iar recomandarile specialistilor este ca sursa principala de proteine sa fie carnea, un consum de aproximativ 120 g de carne pe zi fiind ideal. Cele mai rapide modalitati de preparare a carnii de pasare sunt la gratar sau, daca alegi carne tocata, poti face chiftelute, tot pe gratar. Hamburgerii, chiar daca nu suna tocmai sanatos, sunt o optiune grozava daca alegi ingredienete sanatoase: chiftelute de curcan facute pe gratar, salata, legume, un sos usor de smantana, putin bulion, o felie de cascaval si deliciul este gata.
      Fructele de mare

      Fructele de mare constituie o delicatesa plina de nutrimente, si, desi la noi nu le gasim intotdeauna in stare proaspata, chiar si congelate pot sa ofere preparatelor un gust aparte. Sanatoase, cu putine calorii dar cu multe nutrimente, fructele de mare pot fi preparate in cele mai diverse moduri si in cel mai scurt timp. Intra si ele pe lista noastra drept candidate ale unei cine rapide. Fructele de mare sunt bogate in vitamina B12, fier potasiu si magneziu, precum si alte minerale necesare organismului. Contin si acizi grasi omega 3 care sunt considerate grasimi sanatoase. Sunt o sursa ideala de proteine, intaresc sistemul imunitar si sunt ideale pentru sanatatea sistemului nervos. Pentru un plus de savoare, prepara sosuri din humus, teriyaki sau marinara. Stropeste-le cu zeama de lamaie sau condimente cum sunt: marar, chimen, coaja de lamaie, usturoi, turmeric si piper. Pentrupreparare rapida le poti pune pe gratar sau in cuptorul incins, pe hartie de copt si stropite cu putin ulei de masline.
      Ciupercile

      Si ciupercile pot fi preparate rapid, si tot ele sunt si o sursa importanta de proteine. Pot reprezenta atat garnitura unei fripturi cat si un preparat de sine statator. Nutrimentele pe care le contin sunt diferite de cele ale legumelor oferind majoritatea vitaminelor de tip B, in special riboflavina (B2), niacina (B3), acid pantoteic si biotina, dar din pacate dispun de cantitati mici de vitamina A sau C. Ciupercile reprezinta si o sursa de fibre alimentare si potasiu (o singura ciuperca Portabella poate contine mai mult potasiu decat o banana), zinc si seleniu, dar si de vitamina D sau fier, constituind veritabile surse de vitamine si minerale. 100 g de ciuperci contin 0 grasimi, sare in cantitati reduse si intre 35-100 kJ/100 g, in functie de soi. Un aspect interesant este faptul ca au in compozitie aproximativ 90% apa. Rapid ciupercile pot fi gatite sub forma de piure si se asociaza cu cereale sau in combinatie cu morcov, dovlecel, ceapa, rosii, vinete, dar poti fi preparate rapid si pe gratar, fierte si adaugate in salate sau in tocanite.
      Legumele

      Recomandarea general valabila este de a consuma cel putin doua portii de legume zilnic, o portie reprezentand ½ cana de legume crude, gatite sau tocate sau 1 cana de legume cu frunze. Daca vrei o preparare rapida, iti recomandam sa folosesti legumele cu frunze verzi, precum sparanghelul, broccoli, spanac, varza de Burxelles, care se fierb foarte repede. Poti folosi, de asemenea, si alte legume care se prepara repede precum dovlecel, vinete, conopida, ardei gras, anghinare, cartofi. Desigur, exista si optiunea legumelor congelate sau la conserva. cele congelate se prepara ca si cele proaspete, iar cele la conserva, majoritatea poti fi consumate ca atare, dar folosite si in mancare, si au un timp de preparare mai rapid.
      Orezul

      Orezul este un aliment emblematic pentru mai mult de jumatate din populatia globului, reprezentand sursa energetica de origine alimentara predominanta pe planeta. Orezul este in mod uzual spalat inainte de fi gatit pentru a indeparta amidonul in exces; se efectueaza de mai multe ori operatiunea pana cand apa devine clara (se imbunatateste gustul si textura sa). Recomandarea noastra este sa il pui la inmuiat dimineata, pentru ca seara la cina sa reduci timpul lui de preparare. Orezul poate fi gatit prin fierbere sau la abur si absoarbe apa in timpul prepararii (metoda absorbtiei); se recomanda in acest sens sa fie utilizata o cantitate de apa similara volumului de orez. Daca este fiert rapid, se poate utiliza mai multa apa care va fi scursa inainte de a servi (metoda nu este indicata la orezul fortifiat). Exista si aparate speciale de gatit orezul care simplifica operatiunea. Il poti combina si cu alte legume, cu ciuperci sau cu orice tip de carne. Retetele cu orez sunt numeroase si gustoase si, pentru ca in ultima vreme au aparut multe soiuri diferite, care au un timp redus de preparare, chiar si de 10 minute, reprezinta una dintre optiunile ideale pentru o cina rapida.
      Cuscusul

      Nou-intrat in bucataria romaneasca, cuscusul sau couscous, este originar din Tunisia, Algeria, Libia si Egipt. El reprezinta, de fapt, niste granule mici, rotunde, din faina de grau dur, care sunt preparate foarte rapid. Unele produse se prepara in 3-4 minute, turnand apa fierbinte peste el, altele necesita fierbere de aproximativ 10-12 minute. La o cana de cuscus se foloseste o cana de apa. 1 cana reprezinta o portie de cuscus. Oricum ar fi preparat, cuscusul este foarte versatil, pentru ca poate fi folosit ca si garnitura, simplu sau alaturi de legume, poate fi folosit in salate sau, chiar si in prepararea deserturilor.
      Tu ce vei pregati diseara la cina?
      qbebe.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Conform cercetărilor recente, vârsta pentru căsătorie este foarte importantă și se pare că există o legătură strânsă între aceasta și rată divorțurilor.
      Un studiu realizat de un sociolog de la Universitatea din Utah a scos la iveală că vârstă potrivită pentru căsătorie este între 28 și 32 de ani. Potrivit specialiștilor, dacă te măriți la aceste vârste, ai mai puține șanse să divorțezi, cel puțîn în primii 5 ani de căsnicie.
      Înainte de a ajunge la concluzia de mai sus, sociologii credeau că stabilitatea in căsnicie este direct proporțională cu vârstă - cu cât te căsătorești mai târziu, cu atât ai șanse mai mari că mariajul să fie de lungă durata. 
      realitatea.net
    • julia122997
      De julia122997
      Anul acesta, în Capitală, 28 de cupluri își vor celebra nunţile de aur şi de diamant, transmite Știri.md.
      Din cele 28 de familii ce vor fi omagiate, 27 perechi aniversează 50 de ani din ziua nunții, iar 1 cuplu marchează 60 de ani de la căsătorie.
      Evenimentul va începe mâine, la ora 08:30 şi se va desfăşura în incinta Oficiului Stării Civile, aflat pe str. Maria Cebotari, 1 din centrul Capitalei.  
      stiri.md
    • julia122997
      De julia122997
      Diferenţe clare dintre tradiţiile occidentale şi cele balcanice
      „Furatul miresei face parte din seria de elemente care nu pot lipsi de la nuntă, indiferent de categoria socială căreia îi aparţin mirii. Obiceiul furatului miresei era practicat şi înainte de 1990, dar a devenit tot mai popular ulterior, mai ales în ultimii ani în contextul în care nunta se transformă tot mai mult în spectacol”, a spus Raluca Popescu, specialist în sociologia familiei şi antropologie din România, pentru National Post.
      „Tradiţia este întâlnită de altfel în majoritatea ţărilor din Centrul şi Estul Europei, chiar dacă există unele diferenţe de detaliu. În forma în care se desfăşoară la noi, în arealul românesc, este întâlnită mai ales în Rusia, Ucraina şi Slovacia, dar şi în Letonia, Finlanda sau Germania, unde cavalerul de onoare sau prietenii apropiaţi ai mirelui fură mireasa, se ascund într-un pub sau club în zonă, iar pentru răscumpărare cer de regulă ceva de băut”, a adăugat specialista.
      Totul a pornit, de fapt, de la răpirea fetei
      Furatul miresei nu trebuie confundat cu „furatul sau răpirea fetei”, obicei vechi şi răspândit în multe culturi, dar care are, cel mai adesea, scopul „forţării” unei căsătorii care altfel nu este acceptată de familie. „La popoarele românești, obiceiul se mai păstrează în comunităţile tradiţionale de romi, unde furatul fetelor este, în cele mai multe cazuri, o înţelegere între răpitori şi fata care nu vrea să se mărite cu cine au decis părinţii, sau între răpitori şi alţi membri ai familiei care vor să o căsătorească pe fată împotriva voinţei ei sau a părinţilor acesteia, foarte rare fiind cazurile în care fata este furată de un clan rival ca mod de răzbunare”, spune Raluca Popescu. Practica este condamnată vehement de apărătorii drepturilor omului la toate nivelurile și contravine chiar și legislației intenaționale și naționale.
      Furatul miresei este, de fapt, un obicei barbar
      Mireasa era cea mai mare avere a mirelui, iar cei care o furau cereau bani de la mire pentru a nu o necinsti. Obiceiul exista şi la vechii nobili din Anglia şi nu numai, care în ziua nunţii luau mireasa de la nuntă, o necinsteau şi apoi o returnau mirelui. Dacă mirele nu voia ca nobilul să îşi bată joc de mireasă, plătea sume mari de bani. E ceea ce se numea dreptul la „primera nocte (prima noapte)”. Astăzi nu mai poate fi vorba de aceleaşi motive. Potrivit antropologului, furatul miresei în timpul petrecerii este un joc – mirele este pedepsit pentru că nu a stat cu ochii pe aleasa lui, iar răscumpărarea este simbolică. De altfel, din popor s-au mai născut şi vorbe precum „mireasa furată nu are preţ”, fiind practic necesar ca tânăra să fie furată pentru a dobândi valoarea. Astăzi, valorea este cel puţin relativă şi extrem de interpretabilă. Majoritatea mireselor sunt readuse la petrecere contra unei cantităţi de alcool superior, a unei petreceri post-nuntă, a diferitor jocuri sau încercări la care poate fi pus mirele.
      Obiceiul și wedding planner-ii
      Diferenţele de cultură şi tradiţii impun tot mai des renunțarea la aceste obiceiuri. De altfel, nici organizatorii de nunți sau moderatorii n-o mai recomandă demult, decât dacă insistă foarte mult tinerii. Moderatoarea Liudmila Belostecinic ne-a spus:  „Această tradiție își poate avea locul la o nuntă doar dacă este un moment bine organizat și gândit de moderator, în așa fel încât mireasa să nu lipsească de la nuntă mai mult de un sfert de oră. Acest timp fiind preconizat pregătirii procesului de răscumpărare. Răscumpărarea trebuie să fie una creativă și nicidecum financiară”, menționează Liudmila, wedding planner cu sute de nunți la activ.
      Unde fug miresele?
      În multe cazuri, miresele sunt părtașe acestui scenariu, ca să devină nunta mai distractivă. Se pare că este mai puțin practicat în Republica Moldova, însă peste Prut, ca și în alte țări învecinate, mireasa este furată de la nuntă pe termen lung. Aceasta merge să se distreze într-un club, discotecă sau alt gen de distracții, urmând să revină pentru „răscumpărare”. Sunt întâlnite și situații care derivă de la obicei, de la nuntă fiind furat mirele, sau chiar ambii tineri. Unii miri chiar își organizează fuga, după câteva ore de la nuntă, pentru a „evada” în luna de miere. Partea bună este că toți invitații continuă să petreacă și după ce aceștia nu mai sunt.
      Oricum, furatul de mireasă și furatul miresei de la nuntă aduc cu sine un amalgam de emoții, iar despre partea psihologică a acestei monede vom discuta într-un alt material, abordat pe ambele părți de un psiholog profesionist.
      Ție cum îți pare respectiva tradiție?
      ea.md
    • julia122997
      De julia122997
      Cred că cele mai multe dintre noi au sesizat câteva aspecte legate de mama soacră - aspecte pe care oricât de mult am încerca să le ignorăm, reușesc ocazional să iasă la suprafață. Probabil că este politicoasă și se comportă frumos cu tine, dar cu toate acestea, dacă ar vorbi, cred că ar spune cel puțin câteva din toate aceste 10 lucruri pe care le gândește:
      1. Da, ești soția lui, dar eu sunt mama!
      Poate fi dificil pentru o soacră să accepte faptul în viața băiatului său a apărut o femeie cu un rol foarte importat,obișnuită fiind ca ea să ocupe acel loc vreme de atâția ani!
      2. L-am crescut o viață!
      Tu îi recomanzi soțului să rezolve o situație în x mod, iar ea contrazice acest lucru. „L-am crescut o viață întreagă! Știu eu cum e mai bine să facă!"
      3. Intimitate!
      Dacă are ceva de criticat, va avea grijă să îl sune pe telefonul mobil, nicidecum nu va aborda subiectul față de amândoi!
      4. Teama de a nu greși!
      Uneori poți tăia cu un cuțit tensiunea pe care o emană mama soacră în preajma ta. De ce? Foarte simplu - teama de a nu fi exclusă dacă greșește. La urma urmei, este și ea om și nu vrea să dispară din viețile voastre!
      5. Competiția mamelor soacre.
      Crăciunul, Paștele sau orice altă reuniune de familie au devenit un bun prilej de a observa cum se „duelează" cele două soacre. Pare a fi o competiție supranumită „cine oferă mai mult ajutor și cine face lucrurile mai bine?".
      6. Nu trebuie să îmi spui „mamă"!
      Daaar, în secret.. cred că fiecare soacră și-ar dori o astfel de apropiere cu nora ei!
      7. Mania nepoților.
      Ok, nunta ați făcut-o, dar nepoții când apar? Acum? Anul viitor? Acum? Acum? Parcă altceva nu mai auzi de la ea..
      8. Aș vrea să îți pot spune că nu e bine cum gândești.
      Îi povestești cum ai reacționat, cum vrei să reacționezi sau cum procedezi într-o anumită situație. Nu este de acord și simți lucrul acesta, însă nu îți spune nimic. În fond, ea este mama soacră, nu mama ta și oricum, deciziile îți aparțin!
      9. Și ce dacă îi mai dau copilului ceva dulce?
      De fiecare dată aveți aceeași discuție: „Nu îi mai da atât de multă ciocolată!" și de fiecare dată pare că nu te aude. Plăcerea bunicilor de a răsfăța nepoții încalcă orice regulă impusă de tine!
      10. Dorința de apropiere.
      Uneori, chiar simți că această dorință este puternică și realizezi că mama soacră și-ar dori să fiți mai apropiate. Cu toate acestea, pare că nu face niciun pas. Oare așteaptă să începi tu? Îi este teamă?
      qbebe.ro
  •