Întrebările lipsite de tact


    Primim mereu întrebări incomode de la semenii noștri: de la o vecină curioasă, un fost coleg de serviciu, rude, prieteni noi- persoane pe care nu dorim să le îndepărtăm din viața noastră dar cărora nu le oferim detalii intime.

Cînd te măriți? De ce încă nu aveți copii? Ce salariu ai? De ce divorțezi? De ce trăiți cu părinții? – sunt doar cîteva întrebări deranjante care te pun într-o situație dificilă atunci cînd ar trebui să răspunzi.

55002aae697f3_ganditoare.jpg

Este tipic nouă ca populație să fim curioși, să nu ne scape ceva și să le cunoaștem pe toate despre oamenii ce ne înconjoară.

 

Cea mai frecventă întrebare ce răsună mereu cînd se întîlnesc 2 prietene:

 

-Vai, de ce te-ai îngrășat așa sau vai de ce ai slăbit așa?

 

Există și fete mai plinuțe și fete slabe. De ce ar trebui să răspundem? Oare nu e de înțeles, poate cineva mănîncă dulce iar altcuiva acel dulce nu-i place. Cineva a moștenit acea constituție a corpului de la bunei, părinți. Nu sunteți obligate să dați explicații la această întrebare și lumea nu trebuie să se deranjeze de felul cum arătați. Doar nouă personal trebuie să ne placă ceea ce vedem în oglindă.

55002aa139ef9_fatthin110330.jpg

A doua întrebare frecventă în societate:

 

-Deja sunteți căsătoriți, de ce nu aveți copii?

 

Întrebarea vine cel mai des de la rude, colegi de serviciu, vecini. Dacă ai deja primul copil, obligatoriu veți fi întrebată de cel de al doilea, cînd îl veți naște? Este o întrebare delicată pentru o femeie. Sunt zeci de probleme, posibil legate cu sănătatea, poate cineva încă nu este pregătit.

 

-De ce nu consumi băuturi alcoolice?

 

La petreceri, la unele întîlniri cu prietenii, vei fi remarcată dacă nu consumi ceva alcool. Glume de genul, te-ai codat, ești bolnavă, ce s-a întîmplat de nu consumi, te-ai făcut religioasă, imediat vor fi adresate și dicutate. Oamenii nu înțeleg de ce alții nu consumă alcool într-un local de distracție sau la petreceri. La noi în societate e greu să accepți o persoană care face altfel decît alții.

55002b3fbe7a7_bar_drinking_000017341898Small.jpg

Dacă ai trecut de 20 de ani, frecvent vei primi una din cele mai incomode întrebări:

 

-Cînd te măriți?

 

Se face impresia că oamenii primesc plăcere din a vedea cum persoana întrebată începe a căuta răspunsuri, scuze și lămuriri acestei situații. Cel mai bun răspuns ar fi: De ce te-ar interesa?

 

Unii interlocuitoti nici nu-și dau seama că acest gen de întrebări sunt lipsite de tact. În unele momente vă puteți permite să răspundeți mai dur, pentru a da de înțeles că nu vă place cînd cineva își bagă nasul în viața dvs. personală. Răspunzînd la așa gen de întrebări, aveți tot dreptul să nu oferiți informație concretă. Mai aveți posibilitatea să întoarceți interlocuitorului întrebarea sa, pentru a-l face să se simtă prost în situația care nu-l vizează.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.