Încălţămintea nepotrivită te poate îmbolnăvi


    Nici prea mici, dar nici prea mari... aşa trebuie să fie perechea de pantofi a oricărei femei. Dacă alegi încălţăminte nepotrivită rişti să te alegi cu o serie de probleme de sănătate.

Bătături, din cauza balerinilor
Modele-de-balerini-la-moda-in-primavara-vara-2013.jpg
Femeile adoră balerinii pentru că sunt extrem de drăguţi şi se potrivesc cam la orice ţinută.

 

De aceea, reprezintă încălţămintea preferată a multora dintre noi. Ei bine, medicii spun că nu sunt atât de comozi pe cât par!

 

Fiindcă nu au baretă, te fac pur şi simplu să-ţi cam târăşti picioarele şi să-ţi „strici" mersul. Totodată, în timp te poţi alege cu dureri de călcâie. De aceea, nu purta zilnic balerini. Îi poţi alterna cu o încăţăminte cu şireturi sau cu barete.

 

Dureri de spate de la tocuri
high-heels-gpg.jpg
Dacă te numeri printre persoanele care adoră tocurile de zece-doisprezece centimetri şi le poartă zi de zi, află că nu este un gest deloc benefic pentru sănătatea ta. Specialiştii spun că acestea pot provoaca dureri de spate, de genunchi şi de călcâie.

 

De asemenea, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. De accea, cel mai bine este să alegi încălţăminte cu tocuri între 3,5 şi 5 centimetri. Cât despre tocurile foarte înalte, este de preferat să le porţi doar la evenimente speciale.

 

Degete încleştate, de la pantofi prea strâmţi
kak-byistro-raznosit-tesnuyu-ili-uzkuyu-obuv4.jpg
Probabil că ţi s-a întâmplat să-ţi cumperi o pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic, doar „ca să ai piciorul finuţ". Medicii spun că nu este deloc indicat, căci încălţămintea prea strâmtă provoacă bătături şi încleştarea degetelor.

 

Tot încălţămintea prea mică poate fi de vină şi pentru apariţia unghiilor încarnate şi chiar a unor răni la picior. De aceea, cumpără doar pantofi pe mărimea ta şi, dacă se poate, laţi la vârf. Ideal este, atunci când porţi încălţăminte închisă, să-ţi poţi mişca degetele în voie.

 

Genunchii au de suferit de la platforme
1398773286_1213436710_366.jpg
Sunt purtate de foarte multe femei, pentru că par comode şi sănătoase pentru picior, însă nu este deloc aşa. Este vorba despre sandalele cu talpă groasă.

 

Specialiştii afirmă că, purate în exces, acestea pot da dureri de spate şi dureri de genunchil, cât şi probleme la şolduri şi articulaţii. Ca să fii ferită de astfel de probleme, este indicat să nu porţi două-trei zile la rând sandale de tip platformă.

 

Ciuperci, de la pantofi cu tălpi de plastic
FootPain_520X320.jpg?cb=15a04185d87eedf06cae3252befbcecf
Probabil nu te-ai gândit vreodată la faptul că materialul din care este confecţionată talpa unui pantof influenţează starea sănătăţii tale. Ei bine, se pare că există o legătură.Dacă ai purtat sandale cu talpă din plastic, să nu te miri că vei avea mâncărimi în tălpi.

 

Talpa din plastic favorizează şi transpiraţia picioarelor, apariţia fungilor şi a ciupercilor de sub unghii. De aceea, alege doar încălţăminte cu talpa confecţionată din materiale de calitate.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.