În Chișinău banii cresc pe copac


  Un grup de tineri au lansat în Capitală un experiment social cu mesajul „Banii nu cresc pe copac, dar în Moldova asta e posibil”.

Снимок экрана 2019-07-07 в 11.56.36.png

Experimentul a fost organizat în parcul Valea Morilor din Chișinău. Tinerii au agățat de frunzele copacilor mai mulți lei în valoare de un leu și au menționat că banii sunt gratis.

Reacțiile oamenilor care se plimbau prin parc au fost surprinse de camerele ascunse. 

Cum au reacționat oamenii, vedeți mai jos într-un video publicat de organizatorii experimentului:

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   „Atunci când voluntar, benevol scoateți bani din buzunar pentru a achita taxa de înscriere sau taxa lunară nu este vina nimănui. Eu regret foarte mult că noi în municipiul Chișinău s-a ajuns la situația când președinții de asociații sunt persoane care nu are nici o legătură cu instituția de învățământ. Există persoane care au avut copil în respectiva instituție cu 15-20 de ani în urmă și de 15 ani este președinte de asociație. Stimați părinți, aveți tot dreptul să nu achitați taxele, aveți tot dreptul să solicitați informați pe ce s-au cheltuit banii voștri și aveți tot dreptul să-mi scrie-ți mie, la CNA și Procuratură atunci când vi se solicită bani”, a declarat Codreanu.
   În această ordine de idei, primarul interimar a adresat și un mesaj președinților de asociații, care „continuă să mulgă instituția de învățământ, chiar dacă nu au nici o legătură cu instituția respectivă”.
   „Terminați să vă ocupați cu prostiile. Nu este corect, nu este bine și este o lipsă totală de bun simț”, a conchis Codreanu.
   După ce în luna decembrie 2018 Codreanu a cerut responsabililor de la direcția educație să inspecteze toate asociațiile de părinți, la momentul actual activează comisia în toate instituțiile de învățământ. Însă, Rodica Guțu a menționat că nu toți președinții asociațiilor de părinți nu sunt deschiși pentru a conlucra cu direcția.
   În acest sens, în următoarele două săptămâni, direcția educație urmează să prezinte un raport privind numărul total de asociații și instituții de învățământ care au eliminat taxele de înscriere și câți dintre aceștia nu s-au conformat deciziei.
   Amintim că la sfârșitul lunii octombrie 2018, CNA l-a reținut pe șeful Asociației Obşteşti Lăstăraş. Dorian Bogaşevschi este învinuit de abuz în serviciu. Acesta este suspectat că în perioada 2015-2017 ar fi colectat de la părinți, care frecventau grădinița 199, sume lunare de până la 1.400 de lei pentru activități extracuriculare, ce nu erau desfășurate.
   La domiciliul acestuia au fost ridicați peste jumătate de milion de lei.
   unimedia.info
  • julia122997
   De julia122997
   Cel mai mate buget îl are liceul Liceul Teoretic „Mihail Berezovschi” (33,42 milioane de lei pentru 2 156 de elevi, suma per elev – 15 501 lei), urmat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” (26,21 milioane de lei pentru 1 711 elevi, suma per elev – 15 318 lei), iar pe locul trei se află Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” (23,96 milioane de lei pentru 1 745 de elevi, suma per elev – 13 730 de lei).
   În documentele de mai jos vedeți ce sume sunt alocate pentru toate școlile primare, gimnaziile și liceele din Chișinău.

   Sursă documente: parinte.md
   Text: diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Copilul, ajutat de mama lui, a confecționat aproximativ 800 de brelocuri personalizate pe care le-a vândut cu cinci dolari bucata. Într-un final, a fost acumulată suma de 4000 de dolari.

   Nu a fost uşor, a depus ceva efort pentru a strânge acești bani, însă satisfacţia este una destul de mare. Ideea i-a venit micuţului Keoni, care a dorit să facă ceva special în „Săptămâna bunătății” a școlii.

   El s-a inspirat de la Richardback Sherman, cel care a donat mai mult de 26.000 de dolari pentru a acoperi datoria de prânz a studenților. Keoni, citat de sursa menționată, a spus că a ales brelocurile pentru că „îi plac lanțurile cheie. Arată bine la rucsac”.

   În timp ce gestul băiatului a început să circule, oamenii din mai multe state diferite au cumpărat lanțurile personalizate, a spus mama sa: „Am trimis brelocuri în Alaska, Rhode Island, Minnesota, Arizona, în toată țara. A fost o singură doamnă care a spus că dorește lanțuri cheie în valoare de 100 de dolari, astfel încât să le poată transmite oamenilor. A fost absolut uimitor cât de mult a susținut comunitatea întregul proiect”.
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Acesta a câștigat 26 de milioane de dolari datorită canalului său de pe platforma online, pe care sunt difuzate clipuri în care puștiul învață sau testează jucării.
   Potrivit topului celor mai bine plătite vedete pe YouTube pe 2019, publicat de Forbes, câștigurile lui Ryan Kaji au crescut de anul trecut de la 22 la 26 de milioane de dolari.
   El deține canalul numit inițial Ryan ToysReview și devenit Ryan's World. Anul trecut, tot el a ocupat prima poziție în acest top.
   În filmulețele postate pe canalul său, puștiul caută să aducă aproape zilnic un clip nou în care apare alături de mama, tatăl și surorile gemene. 
   Temele aborate sunt diferite, de la mici experimente științifice și mici farse, la cum să îți construiești singur propriile jucării.
   Băiețelul, născut pe 6 octombrie 2011, are aproximativ 22,9 milioane de abonați, iar clipurile sale au în total peste 35 de miliarde de vizualizări.
   Familia lui Ryan a lansat canalul în martie 2015, acesta devenind viral după doar patru luni, datorită unui clip în care Ryan poate fi văzut deschizând un pachet cu jucării "Cars" de la Disney.
   Topul 10 al celor mai bine plătite staruri pe YouTube îi mai include și pe Jeffree Star, canal de makeup, cu 17 milioane de dolari și PewDiePie și Markiplier, utilizatori cu canale de gaming, cu un câștig de 13 milioane de dolari.
   Cifrele sunt bazate pe informații de pe YouTube, Social Blade și Captiv8, precum și pe date oferite de agenți, manageri, producători și avocați.
   b1.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Dar cât costă, în general, să naști în Republica Moldova? Prețurile diferă în funcție de unde vrei să naști. Totuși, în instituțiile de stat asta este gratis. Vei achita pentru produsele din bagajul din maternitate.
   Nașterile în instituțiile de stat sunt gratis, pentru că toate cheltuielile sunt acoperite de către Casa Națională de Asigurări în Medicină. Chiar dacă nu ai primă de asigurare medicală, gravidele o primesc gratuit.
   În instituțiile private, nașterea, fie naturală sau prin cezariană, costă de la 15 de mii de lei, iar în unele instituții ajunge și la 30 de mii de lei. Aici se include analgezia epidurală, spitalizarea, medicamente, investigații, setul cu cele necesare pentru mamă și copil.
   Dacă vrei să naști în spitalele de stat, trebuie să pregătești bagajul pentru tine și pentru bebeluș. S-ar putea ca multe lucruri necesare să le ai deja și să nu mai fie nevoie să le cumperi, însă va fi nevoie să cumperi lucruri pentru bebeluș.

   Bagajul pentru maternitate poate fi făcut în funcție de necesitățile tale. Ai putea să-ți iei un halat, ciupici, lenjerie de schimb și lucruri de igienă personală, scutece pentru adulți, absorbante, îmbrăcăminte pentru naștere, haine pentru bebeluș, scutece, biberon, medicamente pentru colici și alte lucruri. 

   Este important de menționat că în instituțiile de stat se mai practică „mulțumirile”, iar nașterea ar putea fi cu plată și nu gratuită așa cum prevede legea. 

   Pe grupurile de mămici și de femei se discută despre cât trebuie să achiți unui medic pentru asistarea la naștere. Remunerările variază și pot ajunge chiar și la câteva sute de euro sau se pot rezuma la câteva sute de lei.
   moldova.org
 •