În Chișinău banii cresc pe copac


  Un grup de tineri au lansat în Capitală un experiment social cu mesajul „Banii nu cresc pe copac, dar în Moldova asta e posibil”.

Снимок экрана 2019-07-07 в 11.56.36.png

Experimentul a fost organizat în parcul Valea Morilor din Chișinău. Tinerii au agățat de frunzele copacilor mai mulți lei în valoare de un leu și au menționat că banii sunt gratis.

Reacțiile oamenilor care se plimbau prin parc au fost surprinse de camerele ascunse. 

Cum au reacționat oamenii, vedeți mai jos într-un video publicat de organizatorii experimentului:

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Fie că este vorba de reparația apartamentului sau procurarea de mobilă nouă, un tratament la dentist ori un gadget performant, o vacanță mult așteptată sau un automobil nou, ENERGBANK crede în planurile tale și vrem sa îți fim alături atunci când decizi să le realizezi cu un credit de consum avantajos „SUPER CREDIT doar la 1%”.
   SUPER CREDIT-ul de la ENERGBANK îl poți primi pe o perioada de până la 10 ani și suma maximă de 1 000 000 lei pentru creditele cu gaj  sau pe o perioada de până la 5 ani și suma maximă de 200 000 lei pentru creditele fără gaj.   
   Avantajele tale la solicitarea unui credit de consum de la ENERGBANK:
   - Dobânda redusă până la 1%;
   - Simplu și rapid de obținut, fără certificat de venit, doar cu buletinul;
   - Rata lunară fixă ca să-ți gestionezi ușor achitările;
   - Diverse surse de venit care sunt luate în calcul: salarii, pensii, transferuri bănești și altele.
   Pentru a te bucura de un SUPER CREDIT, vino în orice sucursală ENERGBANK sau contactează-ne la numărul de telefon 022 858 002 ca să facem calcule și planuri împreună pentru realizarea dorințelor tale.
   Iar dacă îți dorești o consiliere personalizată la telefon, completează formularul online pentru un credit de consum și vei fi contactat în scurt timp de un specialist al Băncii.
   Bucură-te de momentele speciale din viața ta cu oferta “SUPER CREDIT – doar la 1%” de la ENERGBANK!
   Pentru un credit în sumă de 100 000 lei, pe un termen de 12 luni, rata dobânzii flotantă de 1% anual, comision lunar gestiune de 1% de la sold, dobânda anuală efectivă constituie 13.58%. Plata lunară va constitui 8 932 lei, suma de rambursat va constitui 107 183 lei. Costul total pentru credit achitat de către client va fi de 7 183 lei. Atenție, clientul poartă responsabilitate de rambursarea creditului.
    
   Супер Кредит всего за 1% от Energbank 
   Когда ваши личные потребности превышают ваш бюджет, ENERGBANK предлагает решение - СУПЕР КРЕДИТ всего за 1%, для полной свободы ваших действий. 

   Будь то ремонт квартиры или покупка мебели, лечение у стоматолога или новый гаджет, долгожданный отпуск или новая машина, ENERGBANK верит в ваши планы и поможет вам осуществить их с помощью выгодного потребительского кредита «СУПЕР КРЕДИТ всего за 1%».
   Вы можете получить кредит на срок до 10 лет и максимальную сумму 1 000 000 леев для кредитов с залогом или на срок до 5 лет и максимальную сумму 200 000 леев для кредитов без залога.   
   Ваши преимущества при оформлении потребительского кредита от ENERGBANK:
   - Пониженная процентная ставка до 1%;
   - Быстрый и легкий способ получения, без подтверждения доходов, только с удостоверением личности;
   - Фиксированная ежемесячная ставка, позволяющая легко управлять своими платежами;
   - Учитываются различные источники дохода: зарплатa, пенсия, денежные переводы и другие доходы.
   Приходите в любое отделение банка чтобы получить СУПЕР КРЕДИТ или свяжитесь с нами по телефону 022 858 002, чтобы вместе произвести расчеты и планы для выполнения ваших желаний.
   А если Вам нужна индивидуальная консультация по телефону, заполните онлайн-форму и в ближайшее время с вами свяжется специалист банка.
   Наслаждайтесь особыми моментами своей жизни с предложением “СУПЕР КРЕДИТ всего за 1%” от ENERGBANK !
   При получении кредита в размере 100 000 лей, сроком на 12 месяцев, плавающая процентная ставка в размере 1% годовых, ежемесячная комиссия 1% от остатка, эффективная годовая процентная ставка составляет 13,58%. Ежемесячный платеж будет равен 8 932 лей, а общая сумма к погашению составит 107 183 лей. Общая стоимость кредита уплаченного клиентом составит 7 183 лей. Внимание, клиент несёт ответственность за возврат кредита.
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Anterior, CNAS a virat  banii către prestatorii de servicii de plată destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii, transmite Știri.md. 
   Astfel, pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 28,5 milioane lei, pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-au transferat 102,4  milioane lei, iar pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat 1 milioane lei. 
   Totodată, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-au transferat 24,6 milioane lei.
   La fel, Casa Naţională de Asigurări Sociale menționează că recent au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestaţii sociale, cum ar fi pensii, compensaţii, alocaţii, ajutorul social, ajutorul pentru şomaj, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, ajutorul pentru perioada rece a anului.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   „Atunci când voluntar, benevol scoateți bani din buzunar pentru a achita taxa de înscriere sau taxa lunară nu este vina nimănui. Eu regret foarte mult că noi în municipiul Chișinău s-a ajuns la situația când președinții de asociații sunt persoane care nu are nici o legătură cu instituția de învățământ. Există persoane care au avut copil în respectiva instituție cu 15-20 de ani în urmă și de 15 ani este președinte de asociație. Stimați părinți, aveți tot dreptul să nu achitați taxele, aveți tot dreptul să solicitați informați pe ce s-au cheltuit banii voștri și aveți tot dreptul să-mi scrie-ți mie, la CNA și Procuratură atunci când vi se solicită bani”, a declarat Codreanu.
   În această ordine de idei, primarul interimar a adresat și un mesaj președinților de asociații, care „continuă să mulgă instituția de învățământ, chiar dacă nu au nici o legătură cu instituția respectivă”.
   „Terminați să vă ocupați cu prostiile. Nu este corect, nu este bine și este o lipsă totală de bun simț”, a conchis Codreanu.
   După ce în luna decembrie 2018 Codreanu a cerut responsabililor de la direcția educație să inspecteze toate asociațiile de părinți, la momentul actual activează comisia în toate instituțiile de învățământ. Însă, Rodica Guțu a menționat că nu toți președinții asociațiilor de părinți nu sunt deschiși pentru a conlucra cu direcția.
   În acest sens, în următoarele două săptămâni, direcția educație urmează să prezinte un raport privind numărul total de asociații și instituții de învățământ care au eliminat taxele de înscriere și câți dintre aceștia nu s-au conformat deciziei.
   Amintim că la sfârșitul lunii octombrie 2018, CNA l-a reținut pe șeful Asociației Obşteşti Lăstăraş. Dorian Bogaşevschi este învinuit de abuz în serviciu. Acesta este suspectat că în perioada 2015-2017 ar fi colectat de la părinți, care frecventau grădinița 199, sume lunare de până la 1.400 de lei pentru activități extracuriculare, ce nu erau desfășurate.
   La domiciliul acestuia au fost ridicați peste jumătate de milion de lei.
   unimedia.info
  • julia122997
   De julia122997
   Asociația Obștească Părinți Solidari lansează sondajul: Corupția în sectorul educațional (anul 2019).
   Misiunea educativă a școlii obligă personalul din învățămînt să demonstreze toleranță zero la corupție, dar totuși, sectorul educațional este vulnerabil la corupție în contextul:
   colectării plăților neformale în instituţiile de învățămînt, inclusiv la înscrierea/admiterea copiilor în instituţiile respective; folosirii iraționale și netransparente a banilor publici; fraudei academice în instituțiile de învățământ; aplicării deficitare a Codului de etică al cadrului didactic și pregătirii insuficiente a cadrelor didactice pentru promovarea educației de integritate și anticorupție. Cu considerația acestui fapt, vă invităm să participați la acest sondaj, care va ajuta la stabilirea progreselor (sau lipsa acestora) în implementarea Planului sectorial anticorupție în domeniul educației pentru anii 2018-2020.
   Sondajul este pentru toți părinții și este anonim, dar sunteți rugați să completați adresa de email, pentru a exclude situații de răspunsuri multiple sau eventuale fraude a rezultatelor sondajului.
   Pentru a participa la sondaj urmați acest link.
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   Dar cât costă, în general, să naști în Republica Moldova? Prețurile diferă în funcție de unde vrei să naști. Totuși, în instituțiile de stat asta este gratis. Vei achita pentru produsele din bagajul din maternitate.
   Nașterile în instituțiile de stat sunt gratis, pentru că toate cheltuielile sunt acoperite de către Casa Națională de Asigurări în Medicină. Chiar dacă nu ai primă de asigurare medicală, gravidele o primesc gratuit.
   În instituțiile private, nașterea, fie naturală sau prin cezariană, costă de la 15 de mii de lei, iar în unele instituții ajunge și la 30 de mii de lei. Aici se include analgezia epidurală, spitalizarea, medicamente, investigații, setul cu cele necesare pentru mamă și copil.
   Dacă vrei să naști în spitalele de stat, trebuie să pregătești bagajul pentru tine și pentru bebeluș. S-ar putea ca multe lucruri necesare să le ai deja și să nu mai fie nevoie să le cumperi, însă va fi nevoie să cumperi lucruri pentru bebeluș.

   Bagajul pentru maternitate poate fi făcut în funcție de necesitățile tale. Ai putea să-ți iei un halat, ciupici, lenjerie de schimb și lucruri de igienă personală, scutece pentru adulți, absorbante, îmbrăcăminte pentru naștere, haine pentru bebeluș, scutece, biberon, medicamente pentru colici și alte lucruri. 

   Este important de menționat că în instituțiile de stat se mai practică „mulțumirile”, iar nașterea ar putea fi cu plată și nu gratuită așa cum prevede legea. 

   Pe grupurile de mămici și de femei se discută despre cât trebuie să achiți unui medic pentru asistarea la naștere. Remunerările variază și pot ajunge chiar și la câteva sute de euro sau se pot rezuma la câteva sute de lei.
   moldova.org
 •