Noutăți

5939 Noutati în această categorie

  1. Profesorii tind să sprijine elevii care se dovedesc să aibă abilități mai bune din start. De obicei, acești copii se numesc talentați și ei sunt șefii de clasă, cei care sunt aleși fără prea multe concursuri să meargă la toate olimpiadele la care participă școala lor sau cei care au rolurile principale în piesele de la școală. 

  2. Sunt fricile mamelor moderne diferite de fricile mamelor de acum 40 de ani? În mod cert societatea e diferită și temerile capătă noi nuanțe. Cum știi că ești o mamă bună.

  3. În premieră, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza gratuit cursuri online de pregătire preuniversitară la disciplina Biologie pentru elevii pasionați de lumea fascinantă a acestui domeniu de studiu, inclusiv pentru potențialii candidați la studii.

  4. Cred că puțini din voi își imaginează o zi fără telefonul mobil, dar multe dintre dispozitivele moderne se apropie destul de mult de limita teoretică de radiație 1,6-2,0 SAR (W/kg).

  5. Видео, которое разместила в интернете дочь женщины, моментально стало вирусным.

  6. Un băieţel în vârstă de 3 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, organizaţia dedicată persoanelor cu cel mai mare IQ din lume.

  7. Повод не избавляться от символа Нового года ещё месяц!

  8. Anual, în Republica Moldova sunt înregistrate 370 de cazuri noi de cancer de col uterin, ceea ce reprezintă 20 de cazuri la 100 mii populație.

  9. Мы все, так или иначе, мыслим стереотипами — обобщениями большей или меньшей степени: деление по любому признаку, будь то «домохозяйки» или «спортсмены», неизбежно порождает набор клише. Конечно, склонность к стереотипизированию зависит от всевозможных контекстов — страны проживания, уровня образования или, скажем, религиозности. Но есть деление, которое мы встречаем повсеместно, — на  «женское» и «мужское», от черт характера и умственных способностей до профессий и манеры одеваться.

  10. Vrei să demarezi propria afacere, dar nu știi încă spre ce domeniu să te orientezi sau cum să începi? Descoperă idei de afaceri profitabile pentru femei, care îți pot transforma visul în realitate pentru a-ți gestiona activitatea și a obține câștiguri suficiente.