Cum să faci acasă cel mai bun dezinfectant pentru mâini


    Epidemia de coronavirus ne obligă să fim mult mai atenți cu igiena personală și să folosim zilnic dezinfectanți pentru mâini, chiar dacă ne spălăm cu apă și săpun foarte des. Iată cum să îți faci acasă cel mai bun dezinfectant pentru mâini, conform instrucțiunilor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, la un preț modest.

Depositphotos_354880096_xl-2015.jpg

Gelurile dezinfectante au dispărut de pe piață și va mai dura o perioadă bună până când vor fi fabricate în România sau importate din străinătate. Dar nu poți pleca de acasă fără un dezinfectant pentru mâini. Ți-l poți face singură folosind cel mai puternic tip de alcool care distruge peste 99% din bacterii și virusuri, între care temutele coronavirusuri SARS și SARS-CoV2.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, cele mai bune soluții dezinfectante sunt alcoolul izopropilic, cel mai puternic dintre toate, alcoolul etilic și apa oxigenată. În clipul nostru de mai sus poți vedea cum să îți faci dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool izopropilic, folosind doar apă fiartă și răcită și câțiva mililitri de glicerină pentru protecția mâinilor.

Cum să faci acasă cel mai bun dezinfectant pentru mâini – Ține cont de concentrațiile indicate de specialiști

Alcoolul izopropilic este un foarte bun dezinfectant pentru mâini și unul concentrat. De aceea, trebuie diluat cu apă.

  • 200 ml alcool izopropilic
  • 100 ml apă fiartă și răcită
  • 25 ml glicerină vegetală

Totul se amestecă și se toarnă în recipiente mici din plastic pe care le poți lua cu tine în buzunar.

Cum te poți proteja mai bine de coronavirus folosind soluția dezinfectantă

Curăță mâinile cu dezinfectant ori de câte ori folosești autobuzul, tramvaiul, metroul, liftul. Și înainte și după ce ai coborât din mijloacele de transport în comun!

Dezinfectează mâinile după ce ai fost la cumpărături.

Dezinfectează cu soluția pe bază de alcool izopropilic telefonul mobil, portofelul, geanta, jacheta, clanțele din casă, întrerupătoarele, biroul și multe alte obiecte pe care le folosești zilnic și consideri că ar putea fi infectate de la mâinile tale.

Cum să faci acasă cel mai bun dezinfectant pentru mâini – Ține cont de aceste avertismente!

Soluția dezinfectantă pe bază de alcool izopropilic este foarte eficientă, dar irită nasul și ochii. Ai grijă să nu ia contact cu fața ta!

Se aprinde ușor. Ai grijă să stea departe de orice sursă de foc!

Are un miros ușor înțepător și neplăcut, dar se evaporă mult mai repede în comparație cu spirtul medicinal și nu pătează.

Este la fel de eficientă ca gelurile dezinfectante din comerț, dar nu conține parfum care ar putea să te irite și acesta constituie un avantaj.

Ține cont că s-ar putea să decoloreze anumite obiecte, așa că trebuie folosită cu prudență pe suprafețele care se pot decolora.

libertateapentrufemei.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.