5 trucuri utile când prăjești alimentele


    Carnea prăjită, gogoșile, cartofii prăjiți, cârnăciorii și o mulțime de alte preparate prăjite ajung în meniul nostru în fiecare zi. Din păcate nu sunt la fel de sănătoase ca alimentele coapte sau gătite la grătar. Iată însă câteva trucuri care te ajută când prăjești alimentele să fie mai gustoase și să absoarbă mai puțin ulei.

child-cooking-frying-pan-1684032.jpg

Încinge uleiul înainte de a găti alimentele

Indiferent ce vrei să gătești în cratiță, încinge bine uleiul înainte să prăjești alimentele. Fie că e carne, fie că sunt legume, ouă, brânză sau gogoși, e bine ca uleiul să fie deja fierbinte. Pentru carne și preparate din aluat, așteaptă puțin mai mult timp, să ajungă uleiul la temperatură mai ridicată. Legumele sau brânza pot fi puse în tigaie când uleiul abia devine fierbinte.

cooking-cookware-cuisine-263022.jpg

Presară puțină sare înainte

Ca să nu mai sară ulei peste tot când pui carnea sau cartofii prăjiți în tigaie, e bine să presari puțină sare când uleiul se înfierbântă în cratiță.

cooked-cooking-dinner-86999.jpg

Pune băuturi acidulate în aluaturi

Când faci plăcinte, gogoși sau șnițele pe care trebuie să le prăjești, adaugă puțină apă mineralăsau cola în aluat. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu. Aluaturile vor fi mai pufoase, mai aerate, se vor prăji mai repede și vor absorbi mai puțin ulei.

cooking-cookware-cuisine-175754.jpg

Folosește întotdeauna ulei curat

Nu  bine să prăjești mai mult de două ori în același ulei, indiferent de alimente. Gătește întotdeauna cu ulei curat, să nu aibă impurități arse care sunt nocive pentru organism. Uleiul curat presupune mai puține riscuri pentru sănătate!

Folosește ulei cu punct înalt de fierbere

Dacă îți place să prăjești alimentele mai des, ar fi bine să folosești ulei din germeni de porumb sau ulei de palmier de înaltă calitate. Aceste două uleiuri au un punct ridicat de fierbere și nu eliberează radicalii liberi și toxinele pe care le emană uleiul de floarea soarelui când începe să fumege.

libertateapentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Vestea bună este că o putem învăța de la o femeie a cărei incredibilă carismă a încântat nu numai un prinț britanic, ci și milioane de oameni din întreaga lume.
      Experții în limbajul trupului au analizat comportamentul lui Meghan Markle și au aflat cum reușește ducesa de Sussex să transmită imediat vibrații pozitive și să cucerească străinii.
      Un zâmbet sincer. Când îi zâmbești unei alte persoane, e ca și cum ai trimite un mesaj de genul „Îmi place de tine”. Și persoana căreia îi zâmbești probabil îți va întoarce zâmbetul. Un zâmbet sincer vă ajută să vă relaxați și să comunicați.
      Complimente. Ducesa de Sussex știe bine că una dintre cele mai ușoare modalități de a cuceri un străin este să îl complimentezi. Împreună cu soțul ei, prințul Harry, a făcut chiar și o postare pe Instagram unde a încurajat oamenii să facă complimente și să aibă grijă unul de celălalt. Puteți lăuda noua coafură a unei cunoștințe sau puteți spune un cuvânt frumos despre accesoriile pe care le poartă, dar nu exagerați. Cuvintele plăcute pot ajuta la dezactivarea unei atmosfere tensionate și la crearea unui mediu propice pentru comunicare.
      Menținerea contactului vizual. Meghan Markle încearcă să privească întotdeauna în ochii persoanei cu care vorbește și o face bine. Contactul vizual are multă putere: vă permite să vă arătați atitudinea fără cuvinte, să înțelegeți starea de spirit a altei persoane și să câștigați publicul.
      Stare de spirit pozitivă. Meghan Markle apare întotdeauna într-o bună dispoziție în public, de aceea nu este surprinzător faptul că oamenii sunt dispuși să aibă contact vizual cu ea. Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Ohio și Universitatea din Hawaii, oamenii pot simți inconștient emoțiile din mediul înconjurător. Experții susțin că este probabil legat de faptul că noi copiem în mod natural mimica și comportamentul altor oameni, ceea ce la rândul nostru ne face să simțim ceva ce simt ei. De aceea, dacă doriți să îi faceți pe cei din jur să se simtă fericiți, ar trebui să încercați să transmiteți emoții pozitive.
      Efectul cameleon. Cercetările sugerează că în situații sociale avem tendința de a imita inconștient oamenii din jurul nostru – un fenomen numit de către oamenii de știință „efectul cameleon”. Aceste acțiuni promovează plăcerea între oameni. Deci, dacă doriți să comunicați cu un străin, începeți să le copiați ușor gesturile, expresiile faciale și volumul vocii.
      Poziția corpului atunci când vorbiți cu cineva. Puteți înțelege dacă o persoană este sau nu interesată de voi uitându-vă la direcția picioarelor sale. Dacă picioarele unei persoane sunt îndreptate spre voi, probabil că ar dori să comunice cu voi. Dacă picioarele lor sunt îndreptate spre o altă parte, atunci această persoană nu este interesată să vorbească cu voi.
      Atingerea părului. Mulți oameni au observat că Meghan își atinge adesea părul în public. Unii oameni cred că este un semn al anxietății crescute, dar există și o altă explicație. Dacă o fată se simte interesată de cineva, începe automat să-și atingă părul. Așa cochetează cu persoana cu care vorbește. De aceea, pentru a arăta non-verbal persoanei cu care vorbiți că vi se pare interesantă, încercați să vă atingeți accidental părul. Cu toate acestea, nu exagerați, altfel, va părea că vă simțiți extrem de nervos.

      Atingerea persoanei cu care vorbiți. Meghan Merkle nu e reținută și atinge adesea persoana cu care vorbește în timpul evenimentelor publice. Aceasta ar putea fi o atingere ușoară pe braț sau, de exemplu, o bătaie pe spate. Luați aminte de acest truc, deoarece se crede că acest contact personal contribuie la eliberare și la continuarea unei conversații ulterioare. În același timp, este important să nu treceți granițele personale ale unei persoane.
      tabu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      „Canicula este definită drept o creștere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius faţă de temperatura medie a unei zone şi este o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate, în special în regiunile cu umiditate crescută. Fiind o consecință a încălzirii globale, acest fenomen reprezintă, totodată, și un stres major pentru organism”, potrivit ANSP, transmite Știri.md.
      „Fiziologic vorbind, corpul uman este alcătuit în proporție de 60% din apă, rezervele principale fiind în sânge, rinichi, mușchi și țesutul de grăsime. În timpul temperaturilor caniculare organismul mobilizează apa din rezerve spre suprafața pielii, eliminând surplusul de căldură din corp prin evaporare. Pentru că este un proces epuizant, care solicită și un aport suficient de apă, este foarte important în această perioadă să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător”, mai spun specialiștii.
      În acest sens, experții ANSP vin cu un șir de sfaturi pentru cetățeni în această perioadă:
      – Evitați mesele copioase, cu mai multe tipuri de alimente, bogate în grăsimi, amidon și zahăr. Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.
      – În schimb, susțineți organismul în procesul de răcorire consumând mese simple, bogate în fructe și legume proaspete, care sunt bogate în apă. Consumați nu mai puțin de două porții de fructe și trei porții de legume proaspete în zi.
      – Evitați să consumați alcool – acesta deshidratează, mărește tensiunea arterială și împiedică organismul să lupte eficient cu canicula.
      – Limitați consumul băuturilor bogate în cofeină (ceaiul și cafeaua), întrucât acestea deshidratează, și consumați minim 2-2,5 litri de apă pe zi.
      – Fiți atenți la temperatura băuturilor – nu este indicat să consumați băuturi foarte reci. Acestea au un efect de răcorire de scurtă durată, întrucât organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, drept rezultat se generează căldură, iar senzația de răcoare dispare. În plus, aceste băuturi pot cauza apariția unor simptome de răceală.
      – Alegeți cu precauție alimentele de la raft, în special pe cele perisabile, precum ouăle, carnea, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile. Nu le cumpărați din locurile neautorizate sau din stradă. Dacă nu sunt verificate și păstrate corespunzător acestea pot fi sursa unor intoxicații alimentare severe.
      stiri.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Alimentele pe care le-am ales sunt cele care nu trebuie să îți lipsească din alimentație în vara asta, dar și în restul anului, deoarece au o mulțime de beneficii, de la menținerea pielii sănătoase, până la îmbunătățirea digestiei sau a sistemului imunitar.
      1. Afine
      Afinele conțin o mulțime de antioxidanți care te ajută în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății și prevenirea procesului dăunător al celulelor. Potrivit studiilor, afinele sunt bune și pentru stimularea memoriei și capacității creierului. În plus, le poți folosi în smoothie-uri, iaurt sau alături de semințe și alte fructe. 
      2. Roșii
      Roșiile sunt extrem de delicioase și excelente pentru aceste luni în care avem parte de temperaturi ridicate. Conțin licopen, un antioxidant care ajută la menținerea sănătății pielii și reduce riscul bolilor de inimă. Sunt extrem de ușor de inclus în alimentație, cum ar fi în salate sau sosuri.
      3. Semințe de in
      Semințele de in sunt cu adevărat uimitoare când vine vorba despre beneficiile asupra sănătății noastre. Sunt bogate în acizi grași omega-3, ajută sistemul digestiv și mențin nivelul normal al colesterolului. Pot fi adăugate în cereale, salate, smoothie-uri și deserturi.
      4. Mentă
      Menta este un remediu excelent când vine vorba de diferite probleme cu stomacul, fie că vorbim de greață, indigestie sau sindromul colonului iritabil. Menta conține uleiuri care sunt cunoscute pentru lupta împotriva cancerului. O poți adăuga în diferite băuturi, ceaiuri sau salate.
      5. Pepene roșu
      Pepenele roșu are o mulțime de beneficii datorită conținutul ridicat de apă. Acesta este bogat în antioxidanți, te ajută în prevenirea bolilor sistemului cardiovascular și menține nivelul de hidratare din organism. 
      6. Avocado
      Avocado este un aliment extrem de sănătos, fiind bogat în grăsimi monosaturate, aminoacizi, acid folic și vitamine. Te poate ajuta să elimini toxinele din organism, să îți îmbunătățești digestia, dar are efecte și anti-îmbătrânire. Este delicios în salate și poate fi consumat și ca o gustare între mese.
      7. Ardei gras
      Ardeiul gras conține carotenoizi, fibre, vitamina C și are efecte antioxidante. Pe lângă acestea, nici nu are foarte multe calorii, mai exact are 31. Îl poți mânca proaspăt în salate sau pe grătar, pentru o aromă mai crocantă.
      8. Cireșe
      Cireșele au un conținut ridicat de vitamine, nutrienți și antocianină, un antioxidant puternic care te ajută să elimini toxinele din organism, reduce inflamatațiile și calmează durerile articulare. Fie că le mănânci proaspete, în sucuri sau plăcinte, important e să te bucuri de beneficiile lor.
      9. Piersici
      Piersicile au vitamina C, B6 și potasiu, care e esențial în reglarea tensiunii arteriale. Datorită faptului că are vitamina C, oferă pielii tale strălucirea de care are nevoie, mai ales vara. Sunt delicioase, mai ales proaspete, dar și în diferite combinații cu alte fructe sau chiar în plăcinte.
      elle.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Carnea de pasăre se poate păstra la congelator jumătate de an fără să își modifice calitățile și gustul. Carnea de vită sau cea de porc poate rezista mai mult. Alături de carne, merită să punem la congelator și legume cu textura mai tare precum ardeiul gras, morcovul și țelina date pe răzătoare, sau legume preparate precum vinetele și roșiile coapte pe grătar. Toate acestea pot fi puse în pungi speciale pentru congelator, din care este bine să elimini aerul pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. Toate vor fi înghețate la fel, dar când vine vorba de dezghețare, trebuie să cunoști câteva trucuri simple să decongelezi alimentele corect.
      Cum se decongelează corect carnea
      Indicat ar fi să scoți pachetul de carne congelată cu o zi înainte de folosire și să îl lași să se dezghețe în frigider. Astfel, textura cărnii nu va fi alterată de trecerea de la o temperatură foarte scăzută la una mult mai ridicată.
      Dacă ne grăbim să o dezghețăm și folosim cuptorul cu microunde, am observat deja că la pe margini se înmoaie imediat și începe să se coacă, iar în centru este încă un bulgăre de gheață. Cuptorul cu microunde nu este o soluție, dacă vrei o carne gustoasă, care își păstrează aromele și sucul propriu.
      În schimb, ai putea decongela carnea mai repede punând pachetul respectiv între două oale de metal, pe cea de sus umplând-o cu apă clocotită. Căldura se transferă treptat și în mod egal către bucata de carne care se dezgheață uniform.
      Legumele se decongelează sau nu?
      Mai degrabă nu. Dacă ai cumpărat sau ți-ai pus singură la congelator legume pentru ciorbe și mâncăruri, pune-le în oala încălzită direct înghețate. Astfel, nu vei pierde sucurile proprii ale legumelor când se decongelează și își vor păstra textura lor naturală. Dacă le decongelezi înainte de a le pune în tigaie sau în oala de ciorbă nu vei obține decât o formă gelatinoasă, cu un gust incert.
      Și verdețurile pot sta luni de zile congelate
      Dacă vrei mărar aromat în plină iarnă, cel mai bine este să îl pui la congelator vara, după ce ai spălat crenguțele și le-ai lăsat să se usuce câteva ore la umbră. La fel poți proceda cu orice verdeață, cu pătrunjelul, cu leușteanul sau oregano.
      În congelator își păstrează toată aroma, spre deosebire de condimentele uscate. Înainte de a le folosi, nu trebuie să le dezgheți. Poți tăia doar atât cât vrei să folosești la o mâncare și poți păstra restul la rece pentru mai târziu. 
      libertateapentrufemei.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      1. Ia-ți câteva secunde înainte de a fi pozată în care să vizualizezi fiecare mușchi al feței, relaxându-i astfel pe toți, pe rând. Abia apoi zâmbește – vei evita astfel să ai o expresie crispată sau încordată.
      2. Dacă nu te simți îndeajuns de prezentabilă pentru a fi pozată, dar totuși trebuie să o faci, cea mai simplă metodă pentru a „păcăli” camera astfel încât să pari mai fresh și mai odihnită decât ești, de fapt, este să porți o pereche de ochelari de soare. Găsește un model care îți avantajează forma feței și ține mereu la îndemână perechea respctivă. Ca guideline, forma ideală a ramelor ar trebui să fie în contrast cu forma feței tale pentru a o echilibra (fața rotundă – ochelari pătrați sau dreptunghiulari, fața ascuțită, pătrățoasă – ochelari rotunzi, fața în formă de inimă, cu tâmple late și maxilar îngust – ochelari stil aviator, fața ovală – ochelari stil cat eye, un pic mai lați decât marginea tâmplelor).
      3. Fotografiile full body arată cel mai bine atunci când sunt realizate dintr-un unghi care se află un pic mai jos decât subiectul, pentru că, astfel, silueta este alungită optic. Fotograful trebuie să se afle doar puțin mai jos, căci o fotografie făcută dintr-un unghi prea apropiat de pământ va avea efectul invers și te va face să arăți distorsionat, cu picioarele prea mari față de restul corpului.
      4. Evită să fii pozată fix din față, în genul pozelor pentru pașaport/buletin (valabil și în cazul portretelor, dar și al pozelor full body). Nicio persoană nu are un aspect perfect simetric, iar acest lucru devine evident când privim silueta în prim-plan, fix din față. Dacă rotești corpul și capul fie și un pic, nu numai că vei arăta mai bine, ci și mai relaxat și mai natural decât dacă ai sta cu tot corpul îndreptat către aparatul foto. Bonus tip: dacă ai părul prins la spate, este imperios necesar să întorci puțin capul astfel încât să se vadă coada/cocul, căci în caz contrar, va părea că nu ai deloc păr pe cap.
      5. În funcție de poziția în care stăm, avem uneori tendința să ascundem accidental câte o mână sau să ținem picioarele astfel încât unul devine invizibil, iar într-o fotografie, deși lumea poate ghici unde este partea lipsă, imaginea va arăta ciudat. Verifică mereu ca în poză să nu existe iluzia optică a unei porțiuni lipsă din corp.
      6. Evită să ții brațele sau picioarele lipite de ceva – brațele lipite de corp vor părea mai groase, la fel și picioarele lipite de scaun sau unul de celălalt când stai cu ele unul peste celălalt. Dacă vrei să ții brațele pe lângă corp, îndepărtează-le subtil de torso (chiar dacă pe viu arată ciudat, în poză nu va fi vizibil), iar dacă stai pe ceva sau picior peste picior, ține gambele puțin încordate astfel încât, deși picioarele se ating între ele sau de suprafața pe care stai, nu sunt totuși sprijinite cu toată greutatea, fapt care le-ar face să pară mai groase.
      7. Te poți folosi de haine pentru a ascunde eventuale părți ale corpului care crezi că nu ar arăta bine în poză – de pildă, în exemplul de mai jos, genul acesta de poziție ar putea să facă coapsele să pară mai groase, dar sunt camuflate discret cu ajutorul poziționării strategice a mâinilor.
      8. Există un motiv pentru care balerinele arată grațios atunci când alungesc laba piciorului astfel încât să se continue pe aceeași linie cu cea a gambei – acest lucru face picioarele să arate mai suple și mai lungi. În afara cazului de fotografii în care stai în picioare, te poți folosi de acest truc pentru a alungi silueta.
      9. Este okay să te lași inspirată de modul în care pozează vedetele (la urma urmei, ele au îndeajuns exercițiu încât să fie experte la așa ceva), dar nu e neapărat nevoie să replici întocmai manierele în care pozează starul tău preferat – asta pentru că fiecare persoană arată diferit într-o anumită poziție. Mai degrabă decât să te chinui să reproduci o poziție în care altcineva arată bine, exersează în prealabil în oglindă ce tip de poză te avantajează pe tine cel mai mult și încearcă să stai așa când ești fotografiată. Găsește mai multe unghiuri bune, astfel încât să nu apari mereu din același unghi.
      10. Nu ține bărbia perfect paralelă cu solul – apleacă subtil capul în jos pentru un efect mai relaxat (nu foarte mult, căci vei obține efectul de bărbie dublă) sau îdreaptă-l puțin în sus pentru un look care denotă încredere în sine.
      11. Când ești fotografiată stând în picioare, plasează greutatea pe piciorul/șoldul care se află mai departe de cameră, astfel încât partea de corp care se vede mai aproape în fotografie să nu arate încordată.
      12. Este ok să înclini subtil capul în lateral, dar dacă îl apleci prea mult, va arăta ca și când ceva este în neregulă cu gâtul tău.
      13. Roagă persoana care îți face fotografia să îți semnaleze dacă ceva arată în neregulă – adesea, nu ne putem da seama cum arată o anume poziție pe cameră, dar persoana din spatele aparatului poate observa dacă ceva arată nelalocul lui.
      14. Un sfat pe cât de simplu, pe atât de important – stai dreaptă! Îndreaptă subtil umerii și încordează un pic mușchii abdomenului, dar nu exagera, astfel încât să pari țeapănă și să adopți o poziție rigidă.
      15. Încearcă să privești către o sursă de lumină – aceasta se va reflecta în pupilele tale și îți va face privirea să pară mai luminoasă. De asemenea, nu te așeza niciodată fix dedesubtul sursei de lumină (va crea umbre peste tine), ci cu fața orientată către aceasta.
      cosmopolitan.ro
  •